U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor India aanvragen. De kosten bedragen € 84,95,- per visum en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, Belfius of een kredietkaart.

 

Handige informatie voor uw reis naar India

Helemaal enthousasti over uw reis naar India? 

Wij hebben hier nog wat informatie en tips voor en tijdens uw verblijf in dit prachtige land.

 

Woestijn in India

 

Verplichte en aanbevolen vaccinaties voor een vakantie naar India

 

Bij een verblijf in een land waar gele koorts is moet je uiterlijk zeven dagen voordat je arriveert in India een vaccinatie tegen gele koorts nemen. Ook bij alleen een overstap op het vliegveld is deze vaccinatie verplicht.

Verder worden de Hepatitis A/B vaccinatie, Rabiës vaccinatie, DTP en mazelen vaccinatie aanbevolen bij een vakantie naar India.

 

In de gebieden van India komt ook malaria voor. Bescherm uzelf daarom goed tegen muggenbeten en laat u goed informeren door uw huisarts over welk soort tabletten u kunt slikken om malaria te voorkomen.

 

Visum India

 

Wilt u bovenstaande bezienswaardigheden in India zelf bewonderen? India is zo divers en bijzonder, voor iedere reiziger is het een unieke ervaring.  Wacht niet langer om India zelf te bezoeken. Als u als Belg wilt afreizen naar dit land dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is op het moment dat u India verlaat. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een geldig visum. 

 

Waar kan ik een Visum voor India aanvragen?

 

Tegenwoordig hoeft u voor een visum voor India niet meer naar de ambassade. Op Evisumservice.be kunt u een visum voor India online en geheel in het Nederlands aanvragen. U vraagt al een visum voor India aan voor € 89,95,- incl. consulaire kosten. U kunt het visum met zowel een kredietkaart als debet kaart afrekenen. 

Vraag nu het visum India aan!

 

vrouwen in India in traditionele kleding

 

Kledingvoorschriften

 

Houd rekening met de lokale cultuur bij uw kledingkeuze. In India wordt schaarse kleding als beledigend en aanstootgevend beschouwd ( behalve in badplaatsen natuurlijk).

Het is gebruikelijk om uw schouders en bovenbenen tot en met de knieën te bedekken. Bij het bezoeken van een heilige plaats of tempel bijvoorbeeld zijn er strengere kledingvoorschriften van toepassing en moeten zowel uw armen en benen helemaal bedekt zijn. Op sommige plekken wordt ook verwacht dat u uw hoofd bedekt met een hoofddoek.

 

Souvenirs

 

India heeft genoeg interessante en waardevolle souvenirs, die ook overal aangeboden worden. U kunt over het algemeen goed afdingen op souvenirs, begin daarom altijd met de helft te bieden. Uiteindelijk komt u ongeveer halverwege de originele prijs en uw tegenbod. In alle winkels bieden ze graag aan om uw souvenirs voor u op te sturen: doe dit niet! Ze bedoelen dit goed maar meer dan de helft komt niet aan, en mocht het wel aankomen moet u nog flink wat invoerrechten en btw betalen. Als u meer informatie zoekt over souvenirs en wat u wel of niet mee mag nemen, kijkt u dan even op de website van de Douane.

 

Bedelaars

 

De indiaanse bevolking is erg vriendelijk. Let wel op dat deze vriendelijkheid snel kan omslaan in bedelen. Het gebeurd vaak dat er iemand met u meeloopt en van alles verteld over de omgeving, dat is een manier van bedelen. Na het verhaal wordt namelijk om geld gevraagd. Ook het geven van spullen of geld aan kinderen is niet aan te raden. Er ontstaat dan vaak een stormloop van kinderen die ook wat willen. Het is natuurlijk soms lastig om de situaties aan te zien waar men zich in bevind en niks te kunnen doen. Wat dan een goed alternatief is ervoor kiezen een bedrag te doneren aan een ontwikkelingsproject in India.

 

Lokale bevolking van India

 

Fotograferen

 

In heel India zult u het wel merken; men vindt het geweldig als u ze op de foto zet. Uiteraard is het vragen van toestemming voordat u een foto maakt wel zo netjes. Sommige mensen zullen er zelfs goed voor gaan zitten. Let wel op, soms willen ze er geld voor terug zien. In sommige toeristische gebieden moet je soms wat betalen om een foto te mogen maken van een bezienswaardigheid.

 

Eten en drinken in India

 

Eten en drinken in India

 

Als u van pittig eten houdt zit u helemaal goed in India. Traditionele gerechten worden geserveerd op een ‘thali’, dat is een metalen blad met aparte vakjes en bakjes waarin de verschillende gerechten worden gedaan. Indiërs eten trouwens brood en rijst met hun handen dus je zult niet overal een lepel krijgen. Let u er wel op dat u eet met uw rechterhand, eten met uw linkerhand is erg onbeleefd, die wordt namelijk gebruikt voor andere ‘doeleinden’.

In India kunt u niet uit de kraan drinken, maar geen zorgen, er overal zijn flessen water te koop.

 

 

Visum aanvragen voor India

 

Kunt u niet wachten om aan uw reis naar India te beginnen? Als u als Belg wilt afreizen naar India dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is op het moment dat u India verlaat. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een geldig visum. Vergeet daarom niet ruim van te voren uw visum aan te vragen.

Tegenwoordig kan dat gemakkelijk online, binnen 5 minuten is alles geregeld. 

 

Waar kan ik een visum voor India aanvragen?

 

Tegenwoordig hoeft u voor een visum voor India niet meer naar de ambassade. Op Evisumservice.be kunt u een visum voor India online en geheel in het Nederlands aanvragen. Een visum voor India kost slechts €89,95 euro. U kunt het visum met zowel een kredietkaart als debet kaart afrekenen. 

Vraag nu het visum India aan!

 

February 21, 2017
« back

Vraag nu een online visum aan voor India. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Indiase visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy