« Terug

Beste reistijd Oeganda - Belangrijke klimaat en kledingtips

Wanneer kunt u het beste reizen naar Oeganda? Soms is dat lastig te zeggen voor landen, maar voor Oeganda is het best makkelijk. Oeganda ligt op de kaart gezien voor het grootste gedeelte net onder de evenaar. Daardoor is het het hele jaar eigenlijk dezelfde temperatuur. Dat is ongeveer tussen de 25 en 30 graden. 

 

Wel zijn er duidelijke verschillen in temperatuur door de hoogte van de bergen. In de bergen is het wat kouder en in de nacht kan de temperatuur veel dalen. Ook is er een verschil tussen het noorden en zuiden van Oeganda. In het zuiden valt er meer regen door de bergen, terwijl er in het noorden minder regen valt. Daarom is het in het noorden ook warmer. 

 

Het enige waar u rekening mee moet houden als u naar Oeganda wilt gaan, zijn de 2 regentijden. In de maanden maart, april, oktober en november valt er veel regen. De beste maanden om naar Oeganda te gaan zijn: januari, februari, eind mei, juni, juli, augustus, begin september en eind december. Dan is de kans kleiner dat er veel regen valt. Toch is het nooit precies te zeggen of er nou wel of geen regen valt. In Oeganda is er een tropisch klimaat, dus kan er zelfs in de beste maanden een regenbui vallen. Er zijn ook enkele voordelen aan het regenseizoen. Als u in het regenseizoen gaat zijn er waarschijnlijk minder toeristen, omdat iedereen buiten het regenseizoen wilt gaan. Ook zijn de wegen veel minder stoffig, omdat die zijn natgeregend. Door de regen wordt het landschap erg vruchtbaar waardoor er veel groen is. 

 

 

Kledingtips voor uw reis naar Oeganda

 

Het handigst is om een rugzak te gebruiken voor uw bagage. U zult regelmatig iets uit uw tas moeten pakken of iets in uw tas moeten stoppen, dus is het onhandig als u een koffer mee heeft. Neem niet te veel mee, u kunt wel wasmiddel meenemen om dingen uit te wassen. Vergeet ook zeker geen regenkleding en warme kleding in te pakken. Een zonnebril, hoofddeksel en zonnebrand zijn ook handig tegen de felle zon. Een paar slippers voor het douchen, maar ook wandelschoenen of comfortabele schoenen, voor als u een lange wandeltocht gaat maken. 

 

Omdat er in Oeganda ook veel muggen en insecten zitten is het ook aan te raden insecten werende kleding te dragen. Daar kunnen muggen en andere insecten niet doorheen prikken. Tevens zijn het materialen veel huid bedekken en die luchtig zijn. Dat is prettig met het tropische klimaat. Voordeel is ook dat dit soort kleding snel droogt. 

 

Er zijn ook enkele regels voor kleding in Oeganda. Zorg dat u kleding aan hebt, die uw schouders afdekken en dat u niet te korte broeken draagt. U moet zeker geen kleding aandoen wat lijkt op militaire kleding, dan kunt u problemen krijgen. Als u zich aan de regels houdt, respecteert u de bevolking en zal de bevolking u respecteren.

 

Tip– Oeganda biedt u de zeldzame mogelijkheid om gorilla’s van dichtbij te zien. Wanneer u meer wilt weten over het spotten van de gorilla? Lees dan ons artikel over Gorilla trekking in Oeganda.

 

Visum voor Oeganda

 

Voor een reis naar Oeganda heeft u een visum nodig, dit kan heel makkelijk en snel online! Klik hier voor meer informatie over een visum voor Oeganda.

 

January 14, 2019
« Terug

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy