« Terug

Vijf praktische tips voor uw reis naar Oeganda

Oeganda is een prachtige bestemming voor iedereen die van dieren en natuur houdt. Dit land is bijzonder geschikt voor safari vakanties en het zien van de bijna uitgestorven berggorilla’s. Informatie voer gorilla trekking vindt u hier. In dit artikel gaan we verder in op vier praktische tips met betrekking tot gezondheid, veiligheid, visums, geld en souvenirs. 

landscape Uganda

 

 

1.    Gezondheid en preventie

 

Het is zeker handig om u te vaccineren voordat u naar Oeganda gaat. De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht, hier zal ook naar gevraagd worden bij de visum aanvraag. Tevens is het verstandig, afhankelijk van het doktersadvies pillen te halen tegen malaria. Zorg ook dat u voorzichtig bent met de zon. De zon is daar erg fel. Smeer u goed in met zonnebrand en draag een hoofddeksel. Neem ook een klein tasje mee met daarin de nodige dingen, zoals paracetamol, pleisters, diarreeremmers, thermometer en ook deet tegen de muggen. 

 

 

2.    Veiligheid in Oeganda

 

Oeganda is een best veilig land, maar er zijn ook zakkenrollers. Pas dus op met waardevolle spullen. Laat ze liever opgeborgen, maar als je ze echt nodig hebt zorg dan dat ze niet gestolen kunnen worden. Als er toch spullen gestolen zijn, zorg dan dat u aangifte doet bij de politie. 

 

 

3.    Visum voor Oeganda verplicht 

 

Iedereen die naar dit land op reis gaat heeft een visum nodig. Dit visum voor Oeganda aanvragenis eenvoudig online aan te vragen via onze website. Het enige wat u nodig heeft is een kopie van uw paspoort, pasfoto, gele koorts inenting en een boekingsbewijs van uw reis. Verder kunt u het in enkele minuten online in orde maken. 

 

 

4.    De Oegandese Shilling

 

In Oeganda betalen ze met de Oegandese shilling. 1 euro is omgerekend ongeveer 4252,59 Oegandese shilling, ook wel ugx. Dat betekend dat 1 ugx 0,0002 euro is. U kunt op genoeg plaatsen geld pinnen of wisselen. U kunt kiezen of u euro’s of dollars wilt wisselen voor Oegandese shillings. Betalen is dus over het algemeen geen probleem. 

 

5.    Invoeren van souvenirs

 

U mag geen souvenirs van bedreigde diersoorten en bedreigde plantensoorten meenemen vanuit Oeganda. Het is bijvoorbeeld verboden om koraal en opgezette - of levende dieren als schildpadden, krokodillen en slangen mee te nemen. 

 

January 14, 2019
« Terug

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy