« Terug

Visum voor Oeganda aanvragen – Belangrijke Informatie

Bent u van plan om naar Oeganda te reizen? Of reist u via Oeganda naar een ander land? Dan heeft u, als u inwoner van België of Nederland bent, een visum nodig. In dit artikel bespreken we welke informatie en documenten belangrijk zijn voor het aanvragen van een visum voor Oeganda

 

Het visum voor Oeganda is noodzakelijk voor toeristen

 

Oeganda is in trek bij toeristen. Vooral omdat je in dit land prachtige dieren kunt spotten in hun natuurlijke omgeving. Uniek en populair is het bezoeken van een gorilla familie in de jungle. Een zeldzame en onvergetelijke ontmoeting. Midden in de jungle op slechts enkele meters van deze bijzondere primaten. 

 

Gorilla in Oeganda

 

Wilt u dit en nog veel meer unieke ervaringen allemaal meemaken? Dan heeft u een toeristenvisum voor Oeganda nodig. De meeste toeristenvisa worden afgegeven voor de periode van een maand of drie maanden. Welk visa wordt verstrekt is afhankelijk van de duur van uw reis en de reden die u opgeeft. Wanneer het visum is uitgegeven kunt u het land in principe betreden. Echter, zoals bij alle procedures met betrekking tot het bezoeken van een land, behoudt het land zich altijd het recht om u te weigeren, ook al heeft u een visum. Gelukkig hebben wij het nog nooit meegemaakt. Belangrijk om te voorkomen dat dit gebeurt is een juiste applicatie voor het reisdocument bij de Oegandese Ambassade. Dit kunnen wij voor u in orde maken. Het visum kost in vanaf € 99,95 per persoon en u kunt de hele procedure online doorlopen. Het voordeel hiervan is dat u de deur niet uit hoeft en het u slechts een paar minuten tijd kost. U kunt er ook voor kiezen om zelf naar de ambassade van Oeganda in Brussel te gaan. Dit kost u echter veel meer tijd en zal onder aan de streep waarschijnlijk duurder uitpakken. 

 

U kunt een viertal verschillende visums aanvragen voor Oeganda

 

1.    Toeristenvisum– Waarmee u ‘single entry’ toegang tot Oeganda krijgt.

2.    East Africa Tourist Visa– Waarmee u toegang krijgt tot de onderstaande drie landen;

a.    Republic of Kenia;

b.    Republic of Uganda; 

c.    Republic of Rwanda.

3.    Multiple Entry visa– Waarmee u meerdere keren het land in en uit mag reizen. 

4.    Transitvisum– Waarmee u een overstap in Oeganda mag maken. 

 

Welke eisen stelt Oeganda aan de geldigheid van het paspoort?

 

Het paspoort dient, op het moment van uw aankomst in Oeganda, tenminste zes maanden gelig te zijn. Het internationaal paspoort (rode boekje) dient tevens te beschikken over nog minimaal een lege visumpagina. Voor de visumaanvraag hoeft u de reispas niet in te leveren. Voor de aanvraag dient u wel een kopie van uw paspoort aan ons te sturen, daarover later meer. Voor het reizen is het van belang dat het paspoort als compleet rode boekje, zonder losse inhoud en geheel compleet wordt meegenomen in uw handbagage. 

 

Paspoort geldigheid voor Oeganda

 

Het visum voor Oeganda online aanvragen

 

Zoals eerdergenoemd kunt het Oegandees visum volledig online bij ons aanvragen. De volledige aanvraag kost slechts enkele minuten tijd. Wij vragen u uw gegevens zorgvuldig in te vullen. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Tijdens de aanvraag dient u een drietal documenten aan te leveren. Dit mag direct tijdens de aanvraag maar kan ook na afloop per e-mail worden aangeleverd. Wij vragen u om een kopie van het paspoort, een kopie pasfoto en een scan van het vaccinatieboekje waarin staat dat u ingeënt bent tegen de gele koorts. U kunt de documenten aanleveren als scans, maar u mag ook gewoon met uw mobiele telefoon een foto maken van elk document en die bij ons aanleveren. 

Hoewel het meestal minder tijd kost dient u er rekening mee te houden dat de volledige verwerking ongeveer drie tot vijf werkdagen in beslag zal nemen. Binnen deze tijd ontvangt u uw Oegandees toeristenvisum per e-mail met alle aanvullende reisinformatie. Uiteraard blijven wij 7 dagen per week voor u bereikbaar. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. 

November 16, 2018
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy