« Terug

Waar in Afrika kan ik gorilla’s zien? Oeganda en Rwanda!

Wilt u zien hoe de gorilla in haar natuurlijk habitat leeft? Dan is Afrika het continent om te bezoeken. Voor gorilla trekking kunt u het best terecht in Uganda, Rwanda of Congo. Deze landen bieden gorilla’s in verschillende omgevingen. Zo heb je gorilla’s in de bergen en in het laagland. U kunt het beste naar Rwanda en Oeganda gaan om de berggorilla te zien. Wilt u liever de laaglandgorilla zien, dan kunt u beter naar de Republiek Congo gaan. Echter, Congo is een vrij onstabiel en soms zelfs onveilig land. Wij zijn daarom van mening dat het een betere keuze is om naar Rwanda of Oeganda te gaan voor u en de gorilla. Deze worden daar ook beter beschermd en dat is helaas nodig ook. Want door het kappen van het regenwoud wordt het leefgebied van de gorilla’s steeds kleiner. Zo zijn er in het wild naar schatting nog maar 800 gorilla’s te vinden.

 

 

 

Welk land is de beste keuze voor het spotten van Gorilla’s in de bergen? 

 

Wilt u de gorilla bezoeken, dan zijn er prijsverschillen per land. Dat kan doorslaggevend zijn. Zo betaalt u voor gorilla trekking in Rwanda om de nabij $1500 dollar. Dat is ongeveer 1300 euro. Wilt u minder geld uitgeven voor deze bijzondere ervaring met de gorilla en trekt Oeganda u? Dan is dat een goed alternatief, want Oeganda is een stuk goedkoper. Daar betaalt u rond de $ 600 dollar, dat is dus minder dan de helft van in Rwanda, voor gorilla trekking. Wat neer komt op omgerekend ongeveer 520 euro. Het verschil is dus redelijk groot wat betreft prijzen. Toch ziet u in allebei de landen gegarandeerd gorilla’s wanneer u deelneemt aan een tour. 

 

Het nationale park, Rwanda’s Volcanoes National Park, is 125 km van de luchthaven Kigali. Het is dan ongeveer 8 uur rijden, maar er zijn ook vluchten beschikbaar. Als u per vliegtuig reist kost het u nog ongeveer 50 minuten om bij het park te komen. De gorilla tour in Rwanda duurt 2 dagen en de tour in Oeganda 3 dagen. Het kost wel wat, maar u levert ook een bijdrage aan de gorilla. Want de opbrengsten komen ten goede aan de bescherming van de diersoort. 

 

 

Zijn er nog verschillen tussen de gorilla’s?

 

Hoe kunt u onderscheid maken tussen de berggorilla en de laaglandgorilla? Er zijn enkele duidelijke verschillen. Zo is de laaglandgorilla kleiner. De vacht van de laaglandgorilla is korter en lichter van kleur. De berggorilla is groter en de vacht is over het algemeen donkerder. Bij de laaglandgorilla zijn de mannen groter en zwaarder dan de vrouwen. Het mannetje kan wel tot 200 kg wegen, het vrouwtje weegt slechts 50 kg tot 90 kg. 

 

Wat eet de gorilla?

 

Gorilla’s zijn vegetariërs. Ze halen hun eten van bomen en struiken. Ze eten dingen als bamboe, bessen, bladeren en vruchten. Maar dat is niet het enige, ze eten nog veel meer. Distels, brandnetels, maar soms ook aarde, in aarde zitten veel vitaminen en mineralen. Kortom, een bijzonder dieet voor een heel bijzonder dier. 

 

Conclusie – Oeganda is de voordeligste optie voor gorilla trekking. Het is belangrijk om uw bezoek aan Oeganda in de juiste tijd van het jaar te plannen in verband met het klimaat in Oeganda. 

 

EXTRA – Ook belangrijk om te weten. Voor Oeganda is een visum noodzakelijk. U kunt uw visum voor Oeganda aanvragen bij ons op de website. 

 

January 14, 2019
« Terug

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy