Algemene Reisinformatie

Het land Bahrein

Het land Bahrein is een land in het Midden-Oosten in het continent Azië. Het land ligt ten oosten van Saudi-Arabië en ten westen van Qatar. Bahrein is een kleine eilandstaat, bestaande uit 33 eilanden. Het staat met name bekend om zijn Formule 1 circuit en het feit dat het land een grote speler is in de oliewereld. De economie draait voor een groot deel op de oliehandel en op toerisme. 

Toeristen vliegen veelal naar Bahrein voor de mooie zandstranden, de luxehotels, om te duiken en koraalriffen te bewonderen. De laatste jaren neemt het toerisme een vlucht door de formule 1 die hier wordt verreden. De hoofdstad van Bahrein is Manama (Manamah) en het land heeft ongeveer 1,4 miljoen inwoners. De taal die in Bahrein gesproken wordt, is Arabisch. 

De hoofdstad van Bahrein en andere belangrijke steden 

De hoofdstad van Bahrein is Manama. De hoofdstad ligt in het noordoosten van het hoofdeiland Bahrein. Manama is niet alleen de hoofdstad, maar ook de grootste stad van het land. De stad heeft zo’n 155.000 inwoners, wat ongeveer een kwart van de inwoners van Bahrein is. Manama bestaat al ontzettend lang en werd al vernoemd in Islamitische geschriften uit 1345 en eerder. De stad is in handen geweest van de Portugezen en later de Perzen, maar werd uiteindelijk in 1958 tot vrijhaven benoemd. 

In 1971 werd het de hoofdstad van het inmiddels onafhankelijke Bahrein. De internationale luchthaven van Bahrein (Bahrain International Airport) ligt niet bij de hoofdstad Manama, maar op het eiland Muharraq. Manama is met dit eiland verbonden door middel van een verhoogde weg. 

De tweede stad van Bahrein is Muharraq. Muharraq ligt op het gelijknamige eiland Muharraq en is tevens een gouvernement van de eilandenstaat Bahrein. Muharraw is de voormalig hoofdstad van Bahrein en is nog altijd een belangrijk religieus centrum. Een andere belangrijke stad in het land is Riffa. Dit is onderdeel van het gouvernement Centraal van de eilandenstaat. Met 79.550 inwoners is deze stad de derde stad van het land. Zij is opgedeeld in twee stedelijke gebieden: Oost-Riffa en West-Riffa. Tenslotte zijn ook Hamad Town en A’ali grote en noemenswaardige steden in Bahrein. 

Waar ligt Bahrein – De kaart van Bahrein

Op de onderstaande kaart van Bahrein kunt u zien waar Bahrein ligt ten opzichte van andere landen en hoe groot het land is. U ziet ook hoe de archipel, bestaande uit 33 eilanden, er qua oppervlakte uit ziet. 

 

 

Belangrijke feiten en cijfers over Bahrein 

Officiële naam

Koninkrijk Bahrein

Staatshoofd

Koning Hamad bin Isa Al Khalifa

Tijdsverschil

1 uur 

Hoofdstad

Manama

Grootste stad

Manama

Regeringsvorm

Constitutionele monarchie

Oppervlakte

767 km2

Inwoneraantal

1.410.942 

Religie

82% Islamitisch (58% sjiieten, 24% soennieten), 8% Christendom

Buurlanden

Het land is via de Koning Fahddijk verbonden met Saudi Arabië

Hoe lang vliegen

8 uur en 15 minuten 

Reisadvies Bahrein 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor mensen die naar het buitenland reizen een reisadvies af voor alle landen ter wereld. Dit advies heeft betrekking op de veiligheid in het lan. Voor Bahrein geldt er op dit moment geen negatief reisadvies. Het is in “principe” veilig voor toeristen om naar Bahrein te reizen. 

Wel zijn er veiligheidsrisico’s waar reizigers op moeten letten. Het land valt daarom ook in de categorie ‘Geel’: ‘Let op, veiligheidsrisico’s’. Deze veiligheidsrisico’s hebben met name te maken met demonstraties, waarbij de politie vervolgens streng optreedt. Het is daarom verstandig om demonstraties en protesten te mijden en de instructies van lokale autoriteiten en de overheid goed op te volgen. 

Mocht u zich niet veilig voelen in Bahrein, dan kunt u altijd contact opnemen met de Belgische ambassade. Meer informatie over het reisadvies voor Bahrein vindt u op deze pagina. 

Het klimaat in Bahrein

In Bahrein heerst een woestijnklimaat. Hoewel het iets minder warm is dan in andere Golfstaten, zoals Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten, kan het – vooral in de zomer – erg warm worden. De gevoelstemperatuur ligt vaak lager, vanwege het feit dat Bahrein een eilandengroep is die door zeewater omringd wordt. In de zomer variëren de temperaturen van 25 tot 40 graden Celsius. 

In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur lager, zo tussen de 15 en 25 graden. In de woestijngebieden komen vaak zandstormen voor. Er valt in Bahrein weinig neerslag en er is geen sprake van een regenseizoen. In een jaar tijd valt er net zoveel regen als er in België valt in een maand tijd. De beste reistijd voor Bahrein is tussen november en april. De temperaturen zijn dan aangenamer dan in de zomerperiode. Meer klimaatinformatie vindt u op deze pagina. 

Reisdocumenten en visa

Om naar Bahrein te kunnen reizen, heeft u een visum Bahrein nodig. Dit visum vraagt u voor vertrek aan en dit wordt op de luchthaven goedgekeurd.  Uw internationale reispas wordt bij aankomst gecontroleerd door de immigratiedienst. Het type visum dat u aanvraagt hangt uiteraard af van het doel van uw reis. Gaat u puur voor toeristische doeleinden naar Bahrein? Dan kunt u een toeristenvisum aanvragen. Voor zakelijke doeleinden zult u een zakenvisum moeten aanvragen. 

Uw paspoort of internationale reispas moet nog ten minste 6 maanden geldig zijn wanneer u arriveert in Bahrein. Zorg dat u uw reisdocumenten op orde hebt. Dit voorkomt onaangename verrassingen bij aankomst. Evisumservice.be helpt u graag met het aanvragen van een visum voor Bahrein.

Ambassade en consulaten 

In Bahrein vindt u geen Belgische ambassade, maar wel is er een ereconsulaat waar u tijdens uw verblijf in Bahrein terecht kunt voor vragen over uw visum of vragen over uw verblijf of veiligheid. Het ereconsulaat in Bahrein zit gevestigd op het volgende adres: 

Ereconsulaat van het Koninkrijk België 

Appartement 12 

Gebouw 1577 

Road 80 (gelegen aan de Budaiya Highway)

Abu Sayba 473

Koninkrijk Bahrein 

In België is er een ambassade van Bahrein. Deze is gevestigd in Brussel. Het adres van deze ambassade is: 

De Bahreinse Ambassade in België

Belgium Louizalaan 250 

1050 Brussel

België

Meer informatie over het ereconsulaat van Bahrein vindt u op deze pagina.

Tijdsverschil Bahrein 

Hoewel België en Bahrein niet bij elkaar in de buurt liggen, is het tijdsverschil tussen de twee landen slechts één uur. De tijd in Bahrein is 1 uur later dan in België. Vraagt u zich af hoe laat het is in Bahrein? Men kent geen wintertijd waardoor het in verschil in de winter oploopt tot 2 uur.  

Vervoer in Bahrein 

Er wordt in Bahrein weinig gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. Er zijn in het land wel langeafstandsbussen, maar het meest handige is om zelf een auto te huren, óf gebruik te maken van taxi’s. Wanneer u reist met taxi’s, is het wel belangrijk om te weten dat er toeslagen gelden voor ritten in de nacht en dat het belangrijk is om voor vertrek een prijs met de chauffeur af te spreken. In de hoofdstad Manama zijn geen trottoirs en daarom is het omwille van uw veiligheid verstandig om u in deze stad per auto te verplaatsen. 

Geld in Bahrein 

In Bahrein betaalt u met de Bahreinse dinar (BHD). De stand van de wisselkoers van deze valuta kunt u online vinden. Houd dit goed in de gaten, want de waarde van de munteenheid kan dus wisselen. De prijzen in Bahrein liggen een stuk lager dan de prijzen van producten in België. Ook restaurants zijn veel goedkoper, wat aantrekkelijk is voor toeristen. Het is in Bahrein gebruikelijk om fooi te geven. Dit bedraagt meestal zo’n 10%/15% van het totale bedrag.

 

 

« back
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy