Reisadvies Bahrein

Reisadvies voor Bahrein – Algemene veiligheid Bahrein

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een reisadvies af voor alle landen ter wereld. Deze adviezen zijn bedoeld om reizigers en toeristen te kunnen vertellen of het in een land veilig is. Ook voor Bahrein is er een reisadvies opgesteld. Op dit moment geldt er geen negatief reisadvies voor Bahrein. Wel moet er bij reizen naar Bahrein rekening worden gehouden met een aantal veiligheidsrisico’s. Bahrein valt daarom ook in de gele categorie: ‘Let op, veiligheidsrisico’s’. 

Bron: Nederlandwereldwijd.nl

Algemene veiligheid in Bahrein

De algemene veiligheid in Bahrein is op dit moment redelijk stabiel. Wel kunt u te maken krijgen met onrustige situaties. Er kunnen demonstraties zijn in Bahrein. De politie treedt hierbij zeer streng op en er kan sprake zijn van behoorlijk wat geweld. Het wordt daarom aangeraden om als toerist demonstraties te mijden. In de dorpen rondom de hoofdstad Manama kunnen bovendien ongeregeldheden voorkomen. Ook kunt u te maken krijgen met wegblokkades door het hele land. Deze wegblokkades worden opgeworpen door autoriteiten en/of demonstranten. Dit kan behoorlijk wat onrust opleveren. Het wordt daarom afgeraden om na zonsondergang nog te reizen.

 

Terreurdreiging en criminaliteit 

Er is op dit moment geen terreurdreiging in Bahrein. Criminaliteit komt in Bahrein voor in de grote steden. Het is aan te raden om goed op uw persoonlijke bezittingen te letten en uw reisdocumenten op een veilige plek te bewaren. 

 

Klimaat en natuurgeweld in Bahrein 

In Bahrein heerst er een woestijnklimaat. De temperaturen lopen minder hoog op dan in de andere Golfstaten. Dit komt doordat Bahrein een eiland is dat door verkoelend zeewater wordt omringd. Toch is de gemiddelde temperatuur hoger dan u gewend bent in België. Houd dus rekening met hitte. Met name in de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot 45 graden Celsius. Het wordt aangeraden om in deze maanden uw huid goed te beschermen en regelmatig water te drinken om uitdroging te voorkomen. De beste reistijd voor Bahrein is daarom ook tussen november en april. Er is in de afgelopen jaren geen sprake geweest van natuurrampen in Bahrein. 

 

Vaccinaties en inentingen Bahrein 

Wanneer u naar Bahrein reist, moet u een aantal inentingen halen. Voor alle reizigers worden de vaccinaties voor hepatitis A en DTP verplicht. De inenting voor hepatitis B is persoonsgebonden. U kunt met uw arts overleggen of het verstandig is dat u tegen hepatitis B wordt ingeënt. U bent verplicht zich te laten vaccineren tegen gele koorts wanneer u uit een gele koorts gebied komt. 

 

Water en voedsel 

U kunt in Bahrein water uit de kraan drinken, maar voor reizigers wordt aangeraden om water uit flessen te drinken. U kunt kraanwater wel gebruiken om uw handen te wassen en voedsel klaar te maken. Er zijn geen zaken waar u specifiek rekening mee moet houden wat betreft de hygiëne van voedsel. 

 

Reisdocumenten Bahrein

Om te reizen naar Bahrein moet u in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten. U moet een paspoort hebben dat nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst in Bahrein. Tevens bent u verplicht een visum Bahrein aan te vragen. U kunt uw visum aanschaffen bij de ambassade van Bahrein. Ook kunt u een kortetermijnvisum aanvragen waarmee u maximaal 2 weken in Bahrein kunt verblijven. Dit visum kunt u bij aankomst in Bahrein kopen op de luchthaven. 

 

Lokale wetgeving 

Het is belangrijk dat u zich in Bahrein houdt aan de lokale wetten en regelgeving. Houdt met name rekening met de volgende zaken: 

  • U bent in Bahrein verplicht om altijd een identiteitsdocument met foto bij u te dragen. Wanneer u gevraagd wordt om uw identiteitsdocument te laten zien en u hebt deze niet bij u, kunt u hiervoor aangehouden worden. Dit wordt gezien als een misdrijf. 
  • Het invoeren en/of gebruiken van alcohol en drugs wordt zeer streng bestraft. Drugshandel kan resulteren in de doodstraf. 
  • Vrouwen dienen zich netjes te kleden. Vrouwelijke toeristen kunnen zich gewoon in westelijke kleding kleden, maar moeten opletten dat dit niet té uitdagend is. 
  • Prostitutie en homoseksualiteit zijn in Bahrein verboden. Hier staan straffen op. Dit geldt ook voor het in het bezit zijn van pornografisch materiaal. 
  • Het is verboden om foto’s te maken van de luchthaven en militaire installaties. 
  • Het is strafbaar om varkensvlees te consumeren of in te voeren. Toch wordt dit soms in luxe hotels getolereerd. 

 

In geval van nood 

Komt u in een noodsituatie terecht in Bahrein? Dan kunt u altijd het noodnummer bellen. 

 

Algemeen alarmnummer: 999 (vanaf de mobiele telefoon: 112). 

 

U kunt ook contact opnemen met het Belgische ereconsulaat in Bahrein. U vindt dit ereconsulaat op het volgende adres:

 

Ereconsulaat van het Koninkrijk België

Appartement 12

Gebouw 1577

Road 80 (gelegen aan Budaiya Highway)

Abu Sayba 473

Koninkrijk Bahrein 

 

Telefoonnummer ereconsulaat: +973 77 369 777

« back
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy