U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Egypte aanvragen. De kosten bedragen € 34,95,- en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart.

 

Bezienswaardigheden in Egypte

Wilt u misschien op vakantie naar Egypte maar weet u eigenlijk nog niet zoveel over dit land? Wij zetten hier de mooiste plekjes voor u op een rijtje. Let wel op dat u dan een visum nodig hebt! Klik hier voor meer informatie over een visum voor Egypte.

 

 

Hurghada

 

Hurghada is een ideale plaats om te verblijven tijdens uw reis naar Egypte! Ooit was dit een klein vissersdorpje naast de zee, nu kunt u daar eigenlijk niks meer van terug zien. Tegenwoordig is het de meest populaire toeristen bestemming van heel Egypte. Hurghada heeft nu meer dan 100 hotels, waarvan de meesten aan de zee liggen! Ook staat deze plek bekend om de duikmogelijkheden.

 

 

Piramides van Gizeh

 

De piramides, waar het land eigenlijk bekend om staat, mag natuurlijk niet onderbreken tijdens een reis naar Egypte! U kunt de piramides al zien vanuit de hoofdstad Caïro, ze staan al aan de rand van deze stad. De piramides zijn makkelijk te bereiken vanaf deze stad dus u heeft zeker geen gids nodig om hier te komen. 

 

De grootste piramide, de piramide van Cheops, behoorde tot de zeven klassieke wereldwonderen. Hij was eerst 146,6 meter hoog en hij is nu 137 meter hoog. De tweede grote piramide is die van Khefren. De beroemde sfinx, een leeuwmens, die verderop ligt werd een hele tijd geleden door een kanon geraakt. Veel mensen denken dat Napoleon dit heeft gedaan maar eigenlijk waren het de islamieten.  En tot slot is er nog de piramide van Mykerinos, de kleinste van de groep. 

 

 

De woestijn

 

De woestijnen in Egypte zijn heel indrukwekkend, vooral de Sinai is een populaire plek. Andere bekende woestijnen zijn de Westelijke Woestijn en de Oostelijke Woestijn. 

 

Een jeepsafari, een wandeltocht door de Rode Zeebergen of een gidstocht door het landschap van de Sinai? Dit kan allemaal in Egypte! Elke woestijn heeft weer wat anders moois en het is zeker de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen.

 

 

Egyptisch museum in Caïro

 

Na de piramides is dit de bekendste bezienswaardigheid van Caïro, het bestaat al sinds 1858 en staat dichtbij het Tahrirplein in het centrum van de stad. Hier kunt u meer dan 120 duizend objecten vinden uit de Egyptische oudheid, het meest bijzondere wat u hier kunt vinden zijn de juwelen uit het graf van Toetanchamon. Ook is er de Royal Mummy room, hier staan 27 mummies in uit de tijd van de farao’s! Het is een museum vol mooie dingen en overal waar u kijkt ziet u wel wat. 

 

 

Vallei der Koningen

 

De Vallei der Koningen, in Luxor, was van de 16etot de 11eeeuw voor Christus de laatst rustplek voor bevoorrechte edele en farao’s. In het gebouw staan 63 graftombes en grafkamers. De tombes zijn versierd met muurschilderingen, deze beelden scènes uit de Egyptische mythologie uit! Ook staan er op de muren instructies voor de overledenen over hoe zij bij het dodenrijk moeten komen. 

 

Als een farao werd begaven, werd deze bedekt met gouden sieraden en voorwerpen. Dit trok wel altijd grafrovers aan, bijna geen enkel graf bleef ongeschonden; behalve die van Toetanchamon. 

 

U moet de Nijl oversteken vanuit het centrum van Luxor om bij de Vallei der Koningen te komen. Dit kan per boot, lopend of u kunt een taxi nemen.

 

 

Siwa oase

 

Dit staat in het midden van de Libische woestijn, het is een kleine prachtige oase. Er staan hier olijf -, sinaasappel-, dadel- en citroenbomen, palmbomen en wel 200 zoetwaterbronnen in dit gebied! Ook het bad van Cleopatra ligt hier, de Egyptische koningen zou hier ook een keer in hebben gezeten.

 

Siwa was een tussenstop voor handelaars, dit lag op de route. Zij rustten hier dan uit onder de palmbomen en maakten gebruik van de natuurlijke hulpbronnen. Siwa is te bereiken met een bus uit Alexandrië.

 

 

Dahab

 

Wilt u lekker relaxen op een stil plekje aan het strand? Dan is Dahab perfect! Dahab is geen plek waar toeristen snel naartoe komen. Vanaf de jaren 80 werd dit een ontmoetingsplaats voor hippies en backpackers. 

 

Dahab betekent ‘’goud’’ in het Arabisch, deze plaats is ze genoemd wegens de gouden stranden. Op deze stranden kunt u heerlijk uitrusten maar u kunt ook actieve dingen doen zoals windsurfen of snorkelen! 

 

Ook is er een wijk in de buurt, het Goa aan de Rode Zee, waar veel reizigers komen. Het ligt ongeveer 2,5 kilometer van Dehab af.

February 08, 2019
« back

Vraag nu online uw visum voor Egypte aan. Na verwerking mailen wij u binnen 7 dagen alle officiële visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy