U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Egypte aanvragen. De kosten bedragen € 34,95,- en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart.

 

Souvenirs kopen in Egypte – Belangrijk om te weten

Een leuk souvenir kopen uit het land waar u op vakantie bent geweest, dit hoort natuurlijk bij uw reis. Elke toeristische plaats heeft super veel souvenirwinkeltjes en het is eigenlijk altijd wel mogelijk om met een kleinigheidje terug naar België te gaan. Hoe zit het nou met shoppen in Egypte? In dit artikel vertel ik u alles over shoppen in dit land.

 

 

Wat u moet weten over souvenirs kopen in Egypte?

 

Bij alle toeristische plekken stikt het van de souvenirverkopers, deze verkopers kunnen best vervelend vasthoudend zijn. Afdingen is de beste manier om dingen te kopen in Egypte, op deze manier krijgt u uw product voor de beste prijs.

 

Als u met een reisorganisatie in Egypte bent, zult u zeker een bezoek brengen aan een tapijtfabriek en papyrusfabrieken. De gidsen en chauffeurs zijn gek op deze uitstapjes, zij krijgen namelijk een commissie op de verkochte spullen. Het is zeker leuk om deze fabrieken te bezoeken maar let wel op dat dit niet de voorkeur krijgt over de eigenlijke bezienswaardigheid.

 

Let ook op de kinderarbeid in sommige fabrieken, vooral in tapijtfabrieken werken erg jonge kinderen. Probeer dus niks van deze fabrieken te kopen aangezien u kinderarbeid dan in stand houdt.

 

Verder zijn er ook heel wat andere souvenirs te koop in Egypte, hieronder staan er een paar beschreven!

 

De canopische pot is het populairste souvenir

 

Deze potten zijn een van de populairste souvenirs om te kopen in Egypte, dit zijn potten waar ze organen van de overledene farao’s in bewaarden tijdens het mummificatie proces. Wist u dat de Egyptenaren het brein nutteloos vonden en het daarom weggooiden tijdens het mummificatie proces? De vier potten bewaarden de buik, de lever, de darmen en de longen. Probeer dit van een steenwinkel te kopen, hier maken ze de mooiste.

 

Kleding kopen in Egypte

 

In Egypte vindt u op elke hoek van de straat wel winkeltjes die kleding verkopen. Het zijn meestal hele goedkope jurken of losse shirts. Het is leuk om hier wat van te kopen als aandenken aan uw mooie vakantie in Egypte.

 

Ook de jalabeya is een bekend kledingstuk uit Egypte, het is een soort losse jurk voor zowel vrouwen als mannen. De jalabeya is een traditionele jurk in het land, in de toeristische plekken zult u niet snel iemand de jurk zien dragen maar buiten de grote steden wordt dit kledingstuk veel gedragen. Ze zijn te koop in allemaal verschillende kleuren en maten en veel winkeltjes verkopen ze!

 

Verder heeft Egypte ook nog buikdans outfits, buikdansen is een Arabische dans en daarom erg populair in Egypte. De outfits hiervan zijn op veel plekken te koop, u kunt ze kopen in erg veel kleuren en verschillende stijlen. Ze worden allemaal versierd met borduurwerk en erg veel glitters. De buikdans outfits worden voornamelijk verkocht als souvenirs, ze worden dus niet als normale kleren gedragen.

 

Traditionele hoed aanschaffen als souvenir

 

Er zijn verschillende soorten traditionele hoeden te koop in Egypte, waarvan sommige nog steeds worden gedragen door Egyptenaren. De Nubian hoed is een hoed dat nog steeds wordt gedragen door de mannelijke inwoners van Nubia.  Deze hoeden zijn te vinden in de bazaars van Cairo en de Khan el-Hkalili bazaar, het is een leuk souvenirtje om te kopen als u naar Egypte gaat.

 

Een andere hoed dat veel als souvenir wordt gekocht is de tarbush, ook wel bekend als de fez. Deze hoed werd gedragen door Egyptenaren, waaronder het Egyptische leger. De tarbush wordt tegenwoordig niet meer gedragen door de inwoners van Egypte.

 

Parfum meenemen vanuit Egypte

 

Egypte staat bekend om zijn parfum. In de buurt van de plek Giza zijn er kleine winkeltjes die je alle parfum laten ruiken terwijl ze van alles vertellen over parfum in Egypte. Het is zeker een leuk souvenirtje om mee te nemen vanuit Egypte en is ook erg goedkoop.

 

Een cartouche als aandenken

 

Dit is een oude Egyptische souvenir, het is een ovaal met een horizontale lijn eronder met een tekst erop. U kunt ze tegenwoordig vinden op verschillende materialen, de meeste toeristen kiezen ervoor om het te kopen als een zilveren ketting. U kunt er ook voor kiezen om uw naam te laten graferen in het hiërogliefen alfabet, een heel leuk souvenir of cadeau dus!

 

Glazen zand flessen

 

Zand als kunst gebruiken wordt in veel plekken wel gedaan, net als in Egypte. Glazen zand flessen zijn een van de oudste kunstwerken van Egypte. Het glas is gevuld met wit zand dat van de woestijnen van Egypte komt maar er wordt ook gekleurd zand gebruikt om de flessen te versieren. Dit souvenir is erg populair in de steden Dahab, Luxor en Aswan, maar ze worden ook veel op de straten verkocht in alle toeristische plekken.

 

Foute souvenirs in Egypte – Koop dit nooit!

 

Let wel op dat er naast deze leuke souvenirs ook nog foute souvenirs bestaan die u beter kunt laten liggen tijdens uw reis naar Egypte.

 

Er zijn souvenirs die heel wat schade aanrichten aan de natuur en het milieu, of er komt bij bepaalde souvenirs veel dierenleed voor of de mensenrechten worden geschonden. Zodra u deze ‘’foute’’ souvenirs over de grens probeert te krijgen en de douane komt hierachter, wordt niet alleen uw souvenir in beslag genomen, maar er komt hoogstwaarschijnlijk ook nog een boete bij kijken.

 

De top 5 foute souvenirs ter wereld zijn papegaaien, koraal, schelpen, ivoor en producten gemaakt van zeeschildpadden. Deze souvenirs zijn niet allemaal in Egypte te koop maar zo heeft Egypte ook een lijst met dingen die u beter niet kunt kopen.

 

Namaak artikelen in Egypte

 

Neppe tassen en neppe merkkleding zult u niet missen in Egypte, ze zijn overal wel te vinden. Het gaat hier vooral om goedkope nagemaakte artikelen, hierdoor bent u snel geneigd dit te kopen.

 

Het is niet verboden om deze artikelen mee te nemen naar België voor eigen gebruik (dus niet om ermee te handelen). Wees er wel bewust van dat u daarmee kinderarbeid en slechte werkomstandigheden ondersteunt.

 

Beschermde dier- en plantensoorten – Begin er niet aan!

 

Er zijn een aantal bedreigde dier- en plantsoorten, deze mogen dan ook nooit meegenomen worden naar Nederland. Dit is strafbaar. De zeekoe en de zandkat zijn bijvoorbeeld bedreigde diersoorten, slangen en krokodillen niet maar producten die hiervan gemaakt worden mogen ook niet mee.

 

Alles wat met deze dieren te maken heeft mag niet mee de grens over, let hier dus goed op.

 

Schelpen en koraal meenemen uit Egypte

 

In Egypte zijn erg mooie schelpen te vinden, dus als u bijvoorbeeld gaat duiken of naar een woestijn gaat kunt u de mooiste schelpen tegenkomen. Laat deze dan vooral liggen, het is toch verboden om deze mee terug te nemen naar huis.

 

De Egyptische kunst en antiek

 

Er zijn veel waardevolle voorwerpen uit hun omgeving gehaald, er zijn culturele schatten verdwenen uit het Oude Egypte tot en met de Grieks-Romeinse tijd. Dit kwam omdat ze als souvenir werden verkocht. Hierdoor zijn er een aantal regels ontstaan, antiek en voorwerpen die zijn opgegraven mogen niet worden vervoerd naar België.

 

Toch graag iets mee naar huis nemen? Dat kan doormiddel van de juiste uitvoervergunning, hier kunt u om vragen bij de antiquair waar u de aankoop doet. Maar de beste keuze is toch een verantwoord souvenir kopen!

 

 

Nu u alle informatie heeft over souvenirtjes kopen in Egypte, kunt u uw reis gaan maken. Ten minste, vergeet u niet uw visum voor Egypte aan te vragen? Dit kan heel makkelijk en snel online via Evisumservice.be. Hierna bent u helemaal klaar om te vertrekken!

 

February 19, 2019
« back

Vraag nu online uw visum voor Egypte aan. Na verwerking mailen wij u binnen 7 dagen alle officiële visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy