U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor India aanvragen. De kosten bedragen v.a € 65 per visum en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, Belfius of een kredietkaart.

 

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Het gehele aanvraagformulier voor India kunt u online op onze website invullen. Daarbij is het voor India noodzakelijk om zowel een kleurenpasfoto als een scan van uw paspoort te uploaden. U kunt ze direct uploaden of ze later naar ons mailen op info@evisumservice.nl. Na ontvangst van alle documenten nemen wij de aanvraag direct in behandeling.

De prijs voor een visum is afhankelijk van het type visum:

 1. eTourist visa voor 30 dagen – De kosten voor dit visa bedragen € 65. Dit type visum is 30 dagen geldig na de afgiftedatum. Binnen deze 30 dagen dient u India via een van de immigratiepunten te betreden. Hierna kunt u maximaal 30 dagen in het land verblijven.
 2. eTourist visa voor 1 jaar– De kosten voor dit e visum India bedragen € 105.  Dit type visum is 1 jaar geldig na de afgiftedatum. Het betreft een multiple entry visum waarbij u maximaal 90 dagen aaneengesloten in het land mag verblijven. 
 3. eTourist visa voor 5 jaar– De kosten voor dit e visum India bedragen € 155.  Dit type visum is 5 jaar geldig na de afgiftedatum. Het betreft een multiple entry visum waarbij u maximaal 90 dagen aaneengesloten in het land mag verblijven. 
 4. eBusiness visa voor 1 jaar. De kosten voor dit e visum India bedragen € 105.  Dit type visum is 1 jaar geldig na de afgiftedatum. Het betreft een multiple entry visum waarbij u maximaal 180 dagen aaneengesloten in het land mag verblijven.

 

Reizigers die tijdens een overstap in India de luchthaven niet verlaten kunnen zonder visum reizen. Reizigers die tussendoor wel het vliegveld verlaten hebben wel een visum nodig.

Bij een overstap kunnen reizigers kiezen tussen het transitvisum en het e-visum. Het transitvisum van 72 uur kan enkel worden aangevraagd bij het Indiase consulaat voor $25. Op Evisumservice kunt u wel een e-visum aanvragen voor uw overstap. Omdat dit visum geheel online verzorgd wordt, is het niet nodig om twee keer een bezoek aan het consulaat te brengen.

 

Ja, elke reiziger die naar India reist heeft een visum nodig. Reist u via land naar India, dan kunt u geen gebruik maken van het e-visum. Indien u via een cruiseschip of boot aankomt in India op een van de volgende havens: Chennai, Mumbai, New Mangalore, Cochin, of Mormugao kunt u wel gebruik maken van het e-visum. Geef uw aankomstlocatie aan in het aanvraagproces. Reist u via een andere haven, dan dient u gebruik te maken van het fysieke visum.

Op het moment dat u gaat studeren in India kunt u geen gebruik maken van het eVisum. U dient bij de Indiase ambassade een fysiek visum aan te vragen.

Indien u gaat werken in India tijdens uw zakenreis kunt u gebruik maken van het business visum. Op het moment dat u in dienst treedt bij een Indiaas bedrijf dient u gebruik te maken van het fysieke visum.

Aanvragen

U kunt uiterlijk 4 dagen voor vertrek een visumaanvraag voor India doen bij ons op de website. Zo weet u zeker dat u het visum tijdig ontvangt. Vaak leveren wij het visum echter al binnen 24 – 48 uur.

Het is niet mogelijk om het visum voor India aan te vragen bij aankomst op de luchthaven of bij de grenspost. Voor vertrek dient u in bezit te zijn van een geldig visum.  Zonder geldig visum kunt u niet naar India reizen.

Documenten en gegevens

Nee, dit is niet nodig. U kunt eenvoudig een kleurenscan van uw paspoort uploaden. Eventueel kunt u deze scan ook later naar ons mailen.

 

Voor de goedkeuring van het visum is het belangrijk dat alle informatie goed leesbaar zijn.

Bij de aanvraag van een eTourist visa dient u een scan van uw paspoort en een pasfoto in kleur aan te leveren.

Voor een Business visum zijn de volgende documenten nodig:

1. Naam, volledig adres, telefoonnummer en website van het bedrijf waar u voor werkt.

2. Naam, volledig adres, telefoonnummer en website van het bedrijf gevestigd in India.

3. Een kopie van uw business kaart.

4. Kleurenpasfoto.

5. Kleurenscan van het paspoort.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een visumaanvraag:

 • Uw reispas dient bij aankomst in India nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Een Belgische identiteitskaart is niet geldig. 
 • In uw paspoort dienen nog minimaal 2 lege pagina’s te zitten. 
 • Het visum is minimaal 30 dagen geldig met een double entry. 
 • Geldig op Indien luchthavens van Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Bhubaneshwar, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Madurai,Mangalore, Mumbai, Nagpur, Portblair, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam en de zeehavens van Cochin, Goa, Mangalore, Mumbai en Chennai

Geldigheid visum India

 • eTourist visa voor 30 dagen. Dit type visum is 30 dagen geldig na de afgiftedatum. Binnen deze 30 dagen dient u India via een van de immigratiepunten te betreden. Hierna kunt u maximaal 30 dagen in het land verblijven. Double entry toch?
 • eTourist visa voor 1 jaar.  Dit type visum is 1 jaar geldig na de afgiftedatum. Het betreft een multiple entry visum waarbij u maximaal 90 dagen aaneengesloten in het land mag verblijven. 
 • eTourist visa voor 5 jaar.  Dit type visum is 5 jaar geldig na de afgiftedatum. Het betreft een multiple entry visum waarbij u maximaal 90 dagen aaneengesloten in het land mag verblijven. 
 • eBusiness visa voor 1 jaar.  Dit type visum is 1 jaar geldig na de afgiftedatum. Het betreft een multiple entry visum waarbij u maximaal 180 dagen aaneengesloten in het land mag verblijven.

Vraag nu een online visum aan voor India. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Indiase visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy