Overstap in Canada

Wanneer u op vliegvakantie gaat en u tijdens uw reis moet overstappen in Canada, hebt u een eTA voor Canada nodig. Zonder deze reistoestemming is het niet mogelijk om dit land binnen te komen. Met dit document hebt u toegang om tijdelijk in Canada te zijn, al is het alleen maar op het vliegveld voor een tussenlanding, en zo te kunnen overstappen. Op deze pagina vertellen we u meer over een tussenstop in en uw vlucht naar Canada en wat u hiervoor nodig hebt. 

 

Hoe het werkt overstappen met een eTA?


Om te kunnen overstappen in Canada, moet u een eTA aanvraag doen. Moet u, om op uw eindbestemming te komen, eerst een vlucht nemen naar bijvoorbeeld Toronto? Dan moet u officieel reistoestemming aanvragen om in dit land te mogen overstappen. Met deze aanvraag krijgt u vijf jaar lang toegang om onbeperkt te reizen naar dit land, zolang iedere individuele reis maar maximaal zes maanden duurt. Er zit geen verschil tussen het aanvragen van een reistoestemming voor een vakantie in Canada, of het aanvragen van dit document voor enkel een tussenlanding. Gelukkig duurt de aanvraag niet lang en is deze heel eenvoudig. 

 

In welke situaties heb ik een eTA nodig? 

 

U hebt een deze reistoestemming nodig wanneer u op vakantie gaat naar Canada, maar ook wanneer u gaat overstappen in Canada en u op de luchthaven het vliegtuig verlaat. U hoeft géén Electronic Travel Authorization aanvraag te doen wanneer u op doorvlucht bent en het vliegtuig alleen in Canada landt om te kunnen tanken. De voorwaarde is in dit geval wel dat u het vliegtuig tijdens de stop niet verlaat. U hebt in dit geval ook geen visum nodig voor Canada. 

 

Kan ik het vliegveld verlaten tijdens mijn overstap?  

 

Ja, dit is mogelijk. Wanneer u lang moet wachten op uw volgende vlucht, is het misschien zonde om deze uren door te brengen op het vliegveld. Omdat u voor uw overstap een eTA hebt aangevraagd, kunt u de luchthaven gerust verlaten en een nabijgelegen stadje bezoeken. Wel kan het zijn dat u, tijdens uw overstap, uw bagage opnieuw moet inchecken. Het is handig om dit te doen voordat u de luchthaven verlaat, zodat u dit niet nog hoeft te doen wanneer u in alle haast terugkomt op het vliegveld en u wellicht te laat bent om uw bagage af te leveren voor de volgende vlucht. 

« back
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy