Betekenis eTA?

Wat is een eTA? 

 

De term eTA is een afkorting. De betekenis hiervan is Electronic Travel Authorization. Met dit reisdocument heeft u toegang om vijf jaar lang naar Canada te reizen. U mag binnen deze vijf jaar zo vaak naar dit land reizen als u maar wilt, zolang de duur van iedere reis maar maximaal zes maanden duurt. U wordt door luchtvaartmaatschappijen op het vliegveld niet toegelaten tot uw vlucht wanneer u niet in het bezit bent van een geldige reistoestemming. 

 

Wanneer is een eTA nodig?

 

U moet een eTA voor Canada aanvragen, wanneer u van plan bent om Canada te bezoeken met één van de volgende doeleinden: 

 • U gaat op vakantie naar Canada (toeristenvisum waarmee u bijvoorbeeld een rondreis kunt maken); 
 • U gaat een zakenreis maken; 
 • U gaat studeren in Canada; 
 • U brengt een bezoek aan familie en/of vrienden;
 • U moet tijdens uw vliegreis overstappen in Canada.

U heeft voor een bezoek aan Canada dus geen regulier visum nodig, tenzij u wilt dat u voor de komende tien jaar toestemming hebt om naar dit land te kunnen reizen. 

De kosten van een eTA aanvraag bedragen slechts €19,95. U kunt op onze website betalen met Bancontact, Paypal, Belfius of een Kredietkaart. 

 

Wanneer is een eTA niet nodig? 

 

Het is niet nodig om een aanvraag te doen in de volgende gevallen: 

 • U arriveert per boot of over land (via een buurland) in Canada; 
 • U bent al in het bezit van een geldig visum voor Canada; 
 • U bent in het bezit van een Canadees paspoort; 
 • U bent in het bezit van een geldige Permanent Resident Card; 
 • U bent in het bezit van een geldig Permanent Resident Travel Document. 

 

Het is ook niet nodig om deze reistoestemming aan te vragen wanneer u tijdens uw vlucht naar uw vakantiebestemming een landing maakt in Canada enkel en alleen zodat het vliegtuig kan tanken. Dit noemen we geen overstap, maar een doorvlucht. Tijdens een doorvlucht verlaat u het vliegveld niet en daarom is het niet nodig om in dit geval reistoestemming voor Canada aan te vragen. 

 

Geldigheid 

 

De geldigheid van het e-TA start op het moment dat uw aanvraag goedgekeurd wordt, of wanneer het paspoort waarmee u de aanvraag hebt gedaan verloopt. Uw paspoort en de Electronic Travel Authorization zijn aan elkaar gekoppeld, dus wanneer u een nieuw paspoort aanvraagt, moet u voor uw reistoestemming voor Canada ook een nieuwe aanvraag doen. Een e-TA is, zo lang u geen ander paspoort aanvraagt en zo lang er geen wijzigingen zijn in uw situatie omtrent de veiligheidsvragen (zie informatie onder de kop ‘Aanvragen van een eTA’) vijf jaar lang geldig. 

 

Aanvragen van een eTA  

 

De aanvraag van een eTA voor Canada is een eenvoudige procedure en dit kan op onze website. Het invullen van dit formulier neemt ongeveer vijf minuten in beslag. U krijgt een aantal vragen te zien die u naar waarheid moet beantwoorden. U kunt dit doen voor uzelf, maar ook voor eventuele medereizigers De aanvraag bestaat uit verschillende onderdelen: 

 • Vragen over uw eigen gegevens (en de gegevens van eventuele medereizigers);
 • Vragen over uw paspoort (en het paspoort van eventuele medereizigers); 
 • Vragen over uw werkgever of eerdere werkgever (en de werkgever van eventuele medereizigers);
 • Vragen met betrekking tot de veiligheid van Canada en of u mogelijk een risico vormt voor de veiligheid in dit land (en vragen over het risico dat eventuele medereizigers vormen);
 • Vragen over uw contactgegevens. 

 

Uw aanvraag wordt in behandeling genomen door de immigratiedienst van Canada. Hier wordt met behulp van een geautoriseerd systeem gecontroleerd of u het formulier naar waarheid en volledig hebt ingevuld. Meestal hebt u uw goedkeuring dezelfde dag nog binnen, maar het wachten op het resultaat van uw aanvraag kan maximaal 72 uur duren. Wanneer uw aanvraag wordt afgekeurd, bent u genoodzaakt om een nieuwe aanvraag in te dienen of te proberen een regulier visum aan te vragen via de ambassade in Brussel.

« back
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy