Studeren in Canada

De studententijd is dé tijd waarin het gemakkelijk is om een tijd naar het buitenland te gaan. Zo is het ook mogelijk om te gaan studeren in het buitenland. Canada biedt diverse studiemogelijkheden voor internationale studenten. Om toegang te krijgen tot dit land, moet u een eTA voor Canadaaanvragen. Echter, om langer dan een half jaar te kunnen studeren in dit land, moet u voor Canada ook een study permit aanvragen. Wat het verschil tussen deze twee is en wat het aanvragen van deze reistoestemmingen precies inhoudt, vertellen wij u hieronder. 

eTA Canada 


Om als niet Canadees staatsburger naar dit land te kunnen reizen, bent u verplicht om een eTA voor Canada aan te vragen. Dit geldt dus ook voor mensen die graag een studie willen volgen in dit land. Met dit reisdocument kunt u vijf jaar lang individuele reizen naar dit land maken, maar deze reizen mogen maximaal zes aaneengesloten maanden duren. Studies duren vaak langer dan zes maanden, en daarom moeten studenten die langer dan een half jaar in dit land willen studeren, een study permit aanvragen. Dit is een studievisum voor Canada waarmee de geldigheid van uw reistoestemming langer is. Dit visum bevat ook meteen een Electronic Travel Authorization. Gaat u dus een jaar studeren in Canada? Dan hoeft u niet beide reistoestemmingen aan te vragen, maar kunt u alleen een study-permit aanvragen, omdat hier uw e-TA al bij inbegrepen zit. U hoeft voor het studeren in Canada dus geen regulier visum voor Canada aan te vragen. 


Hoe lang mag ik studeren?


U mag in Canada studeren zo lang als uw studie duurt. De geldigheid van uw (studenten)visum voor Canada duurt zo lang als uw studie duurt, plus negentig extra dagen.

 

Study permit 


Dit werkt andersom niet zo. Vraagt u alleen een eTA aan? Dan bent u nog niet in het bezit van het papiertje dat u toestemming geeft om in dit land te studeren. Indien u langer dan een half jaar in dit land gaat studeren, bent u verplicht om direct een aanvraag voor een study permit voor Canada te doen. Hiermee heeft u toestemming om in Canada te verblijven zo lang als uw studie duurt, plus 90 extra dagen. In het geval van studievertraging kunt u een verlenging van uw permit aanvragen. Rondt u uw studie eerder dan gepland af? Dan verloopt uw document met reistoestemming ook eerder. 

 

De kosten van een studievisum 

 

Het aanvragen van een study permit voor Canada kost ongeveer €100,-. U kunt uw aanvraag zowel online als op papier indienen bij de Canadese ambassade in België. 

 

De eisen voor een studievisum 

 

De eisen voor een studievisum vindt u hieronder: 

  • U mag alleen studeren aan een onderwijsinstelling die te vinden is op de lijst van ‘Designated Learning Institutions’; 
  • U hebt een uitnodigingbrief nodig van de onderwijsinstelling in kwestie om uw permit aan te kunnen vragen; 
  • Uw studie duurt langer dan 6 maanden (wanneer uw studieduur korter is dan of gelijk is aan zes maanden, voldoet een eTA aanvraag). 

 

Werken naast de studie 

Wonen en werken in Canada tijdens uw studie? Dat is mogelijk, want het is toegestaan om naast het volgen van een studie te werken in Canada. U heeft hiervoor geen werkvisum nodig, maar er zijn wel voorwaarden verbonden aan het zoeken van een bijbaantje. U mag naast uw studie namelijk maximaal 20 uur werken op de campus van uw onderwijsinstelling. Gaat u buiten de campus werken in Canada als Belg? Dan moet u ook een werkvisum voor Canada aanvragen. 

« back
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy