U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Canada aanvragen. De kosten voor de ETA Canada bedragen € 19,95,- en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, Belfius of een Kredietkaart.

 

Veelgestelde vragen

Een ETA is, indien juist aangevraagd, 5 jaar of tot de geldigheidsdatum zoals vermeld op het paspoort geldig. Dus als uw paspoort eerder verloopt dan verloopt ook de ETA. 5 jaar geldigheid betekent niet dat u 5 jaar lang in Canada kunt verblijven. Meestal kunt u maximaal 90 dagen achtereenvolgend in het land verblijven met het toeristenvisum. Het is wel mogelijk meerdere malen af te reizen naar Canada met het reisdocument. U dient wel altijd in bezit te zijn van een geldig paspoort

Officieel dient u de ETA minimaal 72 uur van te voren aan te vragen. Echter, omdat het aanvragen soms niet helemaal goed kan verlopen raden wij u aan minimaal één week van te voren het reisdocument aan te vragen. Echter het kan verstandig zijn het document nog eerder aan te vragen (4 weken van te voren) zodat wanneer u geen ETA kan krijgen u nog tijd heeft om een normaal visum aan te vragen. Zo bent u verzekerd van een goede reis en heeft u geen problemen met Canada betreden. 

Om een ETA aan te vragen heeft u een geldig internationale reispas nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Het is ook belangrijk dat u het ETA formulier naar waarheid en volledig juist invult. Wanneer er iets niet klopt dan is het mogelijk dat u toestemming geweigerd wordt. Het is ook belangrijk dat u op tijd het formulier aanvraagt, minimaal 72 uur van te voren. 

Een ETA is verplicht als u Canada wilt betreden met het vliegtuig. Er zijn enkele uitzonderingen voor een ETA. Wanneer u een geldig visum of werkvisum bezit dan is een ETA niet noodzakelijk. Een ETA is ook niet verplicht wanneer u Canada betreedt via het water of het land of wanneer u een (gedeeltelijk) Canadese identiteit heeft. 

U heeft een ETA nodig wanneer u met het vliegtuig Canada wilt betreden, dus ook als u op vakantie gaat naar Canada. Het is noodzakelijk dat u uiterlijk 72 uur voor vertrek het reisdocument aanvraagt. Als u geen ETA heeft dan is het niet mogelijk om Canada te betreden. Echter het aanvragen van het reisdocument kan even duren en het wordt dus aangeraden het ruim van te voren aan te vragen zodat u niet in tijdsnood komt. 

Het Visa Waiver Program maakt het sinds maart 2016 makkelijker om te reizen naar Amerikaanse landen zoals Canada. Echter in sommige gevallen zal een ETA waarschijnlijk geweigerd worden:

·         Wanneer de persoon naast een Nederlandse nationaliteit ook een nationaliteit heeft van een van deze landen: Jemen, Irak, Iran, Libië, Sudan, Somalië of Syrië.

·         Nederlanders die sinds maart 2011 in een van de bovenstaande landen zijn geweest en een andere nationaliteit hebben waarmee normaal gesproken wel gereisd mee kon worden.

·         Wanneer de toegang tot de Verenigde Staten iemand bij een eerder bezoek is geweigerd.

·         Wanneer iemand te lang is gebleven bij een eerder bezoek. (Dit wordt ook wel overstay genoemd).

·         Wanneer er al eerder een visumaanvraag voor de VS is geweigerd.

·         Wanneer iemand gearresteerd of veroordeeld is.

·         Wanneer u een diplomaat of steward/ stewardess bent. 

Het ETA voor Canada kost €19,95

Vraag nu een ETA aan voor Canada. Na ontvangst mailen wij u direct de officiële Canadese visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy