adasfdasfdasdfa

Reisadvies

Reisadvies voor Canada – Algemene veiligheid Canada

Voor ieder land ter wereld wordt er door het Ministerie van Buitenlandse Zaken een reisadvies opgesteld. Dit reisadvies geeft aan of het voor toeristen en andere reizigers veilig is om naar dit land te reizen. Ook voor Canada is er een dergelijk reisadvies opgesteld. 

 

Algemene veiligheid in Canada

Er geldt geen negatief reisadvies voor Canada. Sterker nog: het reisadvies voor Canada is positief. Canada is een veilig land om naar toe te reizen. Het land kent veel toerisme en Canada is daarmee een zeer geschikt land voor reizigers en toeristen. 

 

Terreurdreiging en criminaliteit 

Op dit moment is er geen terreurdreiging in Canada. Natuurlijk is er zoals in iedere grote stad ter wereld de kans op een terroristische aanslag. Deze kans is echter op dit moment niet groot. U kunt in Canada wel te maken krijgen met criminaliteit. Met name in de grote steden is het verstandig om goed op uw persoonlijke eigendommen te letten. Hier zijn veel kleine criminelen. Bewaar uw reisdocumenten op een veilige plek. 

 

Klimaat en natuurgeweld in Canada 

Canada is het op één na grootste land ter wereld. Toch heeft het land niet veel verschillende klimaatgebieden. Canada ligt relatief ver van de evenaar en hierdoor zijn er weinig factoren die het klimaat van Canada beïnvloeden. Het kan in Canada zeer koud worden. In de winter zakken de temperaturen met regelmaat naar -30 graden Celsius. U moet zich goed voorbereiden op deze kou door goede kleding te kopen. Ook moet u er rekening mee houden dat wegen in de winter onbegaanbaar kunnen raken. In het westelijke deel van Canada komen bovendien met regelmaat bosbranden voor in de zomermaanden. Ook kunt u in Canada te maken krijgen met overstromingen. Zorg ervoor dat u de aanwijzingen van de lokale autoriteiten altijd goed opvolgt. 

 

Vaccinaties en inentingen Canada 

U hoeft voor Canada geen verplichte vaccinaties of inentingen te halen. 

 

Gezondheidsrisico’s

In Canada kunnen zoogdieren besmet zijn met rabiës. Vermijd het contact met zoogdieren. U kunt eventueel met uw arts bespreken of het in uw situatie verstandig is om u te laten inenten tegen rabiës. 

 

Medische zorg in Canada 

De medische zorg in Canada is zeer goed. De kosten lopen echter wel hoog op wanneer u niet goed verzekerd bent en u in Canada in het ziekenhuis komt te liggen. Het is dus verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten en een goede reisapotheek mee te nemen. Een reisapotheek is vooral verstandig wanneer u de stedelijke gebieden verlaat en meer de natuur intrekt. 

 

Reisdocumenten Canada 

Om te kunnen reizen naar Canada dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Het is verstandig om te reizen met een paspoort dat ruim voldoende geldig is. Zo komt u niet in de problemen wanneer uw verblijf onverwachts langer duurt dan gepland. 

 

Visum 

U hoeft geen visum aan te vragen wanneer u alleen voor een toeristisch verblijf van maximaal 6 maanden naar Canada reist. Wel moet u een eTA (elektronische reisvergunning) aanvragen. Dit kunt u online doen. Uw eTA moet u 72 uur voordat u op reis gaat indienen. U moet een geprinte goedkeuring van uw eTA meenemen op reis. Hier vraagt u een visum Canada aan.

 

Lokale wetgeving 

U moet zich tijdens uw reis door Canada houden aan de lokale wetten en regelgeving. Houdt rekening met het volgende: 

  • In sommige provincies is roken op bepaalde plekken verboden. Rookt u? Controleer dan goed waar u wel en niet mag roken. Dit geldt ook voor e-sigaretten. 
  • Het is verboden en strafbaar om in Canada gebruik te maken van niet medisch voorgeschreven narcotische middelen. 
  • Prostitutie is in Canada illegaal.
  • Het is verboden om foto’s te maken van militaire basissen en installaties. 
  • Er gelden in Canada strenge regels wat betreft het invoeren van dierlijke en plantaardige producten. De meeste van deze goederen worden in beslag genomen bij de douane. U doet er verstandig aan om geen dierlijke en plantaardige producten mee te nemen tijdens uw reis. 
« back
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy