VISUM OEGANDA

Per persoon € 99.95

U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visa voor Uganda aanvragen. De kosten bedragen v.a € 99,95- afhankelijk van het type reisdocument en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart

 

Wij nemen de aanvraag dezelfde dag nog in behandeling. Afhankelijk van de verwerkingstermijn op het Oegandese consulaat mailen wij u het officiële visum binnen 5 dagen. Het aanvraagproces in een aantal simpele stappen:

Aanvraagformulier

Ons aanvraagformulier is geheel in het Nederlands en kan binnen 5 minuten worden afgerond.

Afrekenen

Betalen kan met o.a Bancontact, Paypal of een Kredietkaart.

Evisum voor Oeganda

Na verwerking mailen wij u de officiële documenten direct toe.

Visum voor Oeganda aanvragen

Het prachtige Victoriameer, een overvloed aan wildlife en de bijzonder plezierige bevolking geven Oeganda een verdiende bijnaam, ‘de parel van Afrika’. Oeganda is een uniek land met veel reismogelijkheden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer Belgen kiezen voor een reis naar Oeganda. Wilt u dit prachtige Afrikaanse land bezoeken en zelf ontdekken waarom juist dit land de ‘parel van Afrika’ is? Dat kan allemaal, realiseer u dan dat een visum noodzakelijk is. De eisen voor een visum zijn niet uitzonderlijk streng. Het is wel belangrijk dat u het visum voor Oeganda correct aanvraagt zodat de procedure soepel en snel verloopt.  Via onze website kunt u het visum voor Oeganda volledig online aanvragen. Dit reisdocument is verplicht voor alle Belgische reizigers.

 

 

Visum Oeganda verplicht voor Belgen

Dit houdt in dat als u als toerist Oeganda wilt betreden u in het bezit moet zijn van een geldig visum. Wij adviseren onze bezoekers het reisdocument vooraf te regelen. Dit voorkomt dat u lange tijd moet wachten bij de douane in Oeganda en u ter plaatse de gehele procedure moet doorlopen. De snelste en meest eenvoudige manier is de online visum aanvraag, dit kunt u bij ons op de website doen. Een alternatief voor de online procedure, is het doen van een aanvraag bij de Oegandese Ambassade in Brussel.

 

Wanneer u zonder geldig visum reist wordt u de toegang tot Oeganda geweigerd. Fouten of onjuistheden tijdens de procedure leveren ernstige vertraging op. U kunt daarom beter uw aanvraag door een erkende organisatie laten afhandelen. Bij Evisumservice kunt u heel eenvoudig uw visum aanvragen!

 

Waarom Evisumservice voor het online aanvragen van uw visum?

 • Het volledige aanvraagformulier is in de Nederlandse taal geschreven.

 • Uw online visa kosten bedragen slechts € 99,95 (v.a.) per persoon.

 • Betalen kan middels een bij u vertrouwde betaalmethode. U kunt uw visum bij ons voldoen met betaalmiddelen zoals Bancontant/ Mistercash , PayPal, KBC / CBC betaalknop, de Belfius betaalbutton en creditcard.

Voor het aanvragen van visa bij het consulaat beschikt u alleen over een Engelstalig aanvraagformulier en bent u verplicht te betalen met creditcard.

 

Type reisdocumenten

Wanneer u naar Uganda gaat zult u een geldig reisdocument moeten bezitten. Een visum komt voor toeristen in verschillende soorten en het geschikte document hangt af van onder meer uw verblijfsduur. Maar welk soort reisdocument heeft u nodig?

 

Laat u niet afschrikken door de hoeveelheid informatie. Op het moment dat u de aanvraag doet zullen wij u stap voor stap om informatie vragen en u begeleiden bij het maken van uw keuzes. Uiteraard kunt u altijd bellen met onze helpdesk met vragen.  

 

Regulier toeristenvisum

Wanneer u alleen naar Oeganda afreist is een regulier toeristenvisum voor u het juiste document. Hiermee kunt u eenmalig het land bezoeken, let dus op dat bij het verlaten van het land u verplicht bent een nieuw visum aan te vragen. Voor aanvraag van het visum is nodig: een duidelijke scan van uw paspoort in kleur, een duidelijke pasfoto in kleur en een certificaat Gele Koorts. Ook hebben wij een kopie van uw retourticket nodig. Het toeristenvisum kost € 99,95 en is 90 dagen geldig.

 

Het transitvisum voor een doorreis

Bent u voor een overstap in Oeganda? Dan is een transitvisum nodig, deze kost u € 150,00. Voor dit visa is een duidelijke scan van uw paspoort (in kleur) nodig en ook een pasfoto in kleur nodig. Daarnaast is ook een vaccinatie tegen Gele Koorts nodig (u moet dit kunnen bewijzen) en het land wat u eindbestemming zal zijn. Als laatste zult u ook een motivatiebrief moeten schrijven. Deze brief moet in de Engelse taal worden geschreven en bevat uitleg over de transit. Hiermee bedoelt men de reden van transit. Deze brief hoeft niet langer te zijn dan nodig om de essentie van het verhaal over te brengen. Een korte en bondige brief /boodschap voldoet.

 

East Africa Tourist Visum (EATV) voor toegang tot een deel van Oost Afrika

Het ‘East Africa Tourist Visa’ ookwel EATV genoemd, is nodig wanneer u naast Oeganda ook graag naar een van de naastgelegen landen wilt reizen. Zowel Rwanda, Oeganda als Kenia kunt u bezoeken met dit visum. Wanneer u een East Africa Tourist Visa aanvraagt kunt u 3 maanden lang meerdere malen de bovengenoemde landen bezoeken. Na goedkeuring van het document mag u deze landen dus meerdere malen verlaten en weer betreden. Het visum kost € 150,00. Voor de visum aanvraag dient de volgende informatie te worden aangeleverd:

 • Kopie van het paspoort in kleur
 • Recente pasfoto
 • Certificaat Gele Koorts
 • Boekingsbevestiging van uw reis met een gedetailleerd reisschema
 • Retourticket

 

Multiple Entry visum voor meerdere keren toegang

Bent u van plan om langer dan 3 maanden in Oeganda te blijven, of bent u in 3 maanden meerdere keren in Uganda? Dan kunt u het beste een multiple entry visum aanvragen. Deze maakt het mogelijk om meerdere keren toegang te krijgen tot het land, waardoor u niet steeds een nieuw toeristenvisum hoeft aan te vragen. Afhankelijk van de duur van uw verblijf kunt u voor € 150,00 al een visa aanvragen. De geldigheid van een dergelijk visum bedraagt: 6, 12 of 24 maanden.


U zult de volgende informatie moeten aanleveren voor een succesvolle aanvraag:

-       Kopie van uw paspoort (kleurenversie)

-       Pasfoto (recent en in kleur)

-       Bewijs van vaccinatie Gele Koorts

-       Politieverklaring (van Interpol of een lokaal politiebureau)

-       Een aanbeveling van 2 verschillende personen in Uganda

-       Een motivatie waarbij u uitlegt waarom u over dit visa moet beschikken

 

Benodigde informatie voor een visum Oeganda

U dient in het bezit te zijn van een vaccinatieboekje, hier kan bij aankomst in het land om gevraagd worden. Dit omdat het verplicht is ingeënt te zijn tegen de Gele Koorts voor zowel uw eigen als andermans gezondheid. Het is ook belangrijk dat u dit bewijs uploadt of via mail verstuurd naar ons wanneer u uw visa aanvraagt. Alle benodigdheden zijn online aan te vragen. Uiteraard zijn wij beschikbaar voor vragen tijdens uw aanvraag en is ons aanvraagproces zodanig vriendelijk ingericht dat u als het ware bij de hand wordt genomen tijdens het invullen van de documenten.

 

Online visum aanvragen Oeganda

U kunt uw visum voor dit land eenvoudig aanvragen door het online aanvraagformulier op onze site in te vullen. De benodigde documenten kunt u tijdens het aanvragen uploaden of later via mail naar ons verzenden. Wanneer u de documenten niet gelijk kunt / wenst te uploaden ontvangt u automatisch een email van ons waarin de nog in te dienen documenten staan aangegeven. U hoeft dus niets te onthouden en kunt op uw eigen tempo en moment de documenten aanleveren.

 

Het visum aanvragen

1.     U vult het aanvraagformulier in op onze website

2.     U kiest een betaalmethode waarbij u zich prettig voelt om mee af te rekenen

3.     Uw aanvraag wordt binnen 24 uur na betaling behandeld

4.     De Oegandese overheid zal uw reisverzoek binnen maximaal 5 werkdagen bevestigen (meestal direct)

5.     U drukt het formulier af en neemt deze mee wanneer u op reis gaat

 

Aankomst in Uganda

Bij het bereiken van de luchthaven in Oeganda zult u het geprinte visa en een certificaat Gele Koorts kunnen tonen, hou deze dus bij u! Let daarnaast ook altijd op de stempel die door de douane in uw paspoort wordt geplaatst. De geldigheidsdatum kan namelijk afwijken van de vervaldatum van uw visum.

 

Duur aanvraag van het visum Oeganda

U kunt binnen 5 tot 10 minuten het visum voor Oeganda en/of Oost Afrika aanvragen via ons online formulier. Na ontvangst van de benodigde documenten zal de aanvraagprocedure gelijk starten. De officiële reisdocumenten zullen afhankelijk van de Oegandese overheid binnen 1 tot 5 werkdagen naar u worden verstuurd. U kunt kiezen voor verzenden via post en email of alleen email. Als u kiest voor alleen email dan dient u deze documenten na ontvangst zelf te printen en u bent u ook verantwoordelijk voor het bij u dragen van deze visa wanneer u in Uganda bent aangekomen.

 

Voor meer informatie kunt u altijd naar de website van de Oegandese ambassade, let op deze site is Engelstalig. Uiteraard kunt u met vragen ook altijd bij ons terecht. 

Ervaringen

 • Reeds na twee dagen ontving ik de visum autorisatiebrief in mijn mailbox. Ruim op tijd voor mijn vakantie.

  - Karin

 • Eenvoudig te betalen met iDeal. Een aanrader voor een ieder die net als ik geen creditcard heeft. 

  - Pieter

Vraag nu een online visa aan voor Uganda . Na verwerking mailen wij u binnen 5 werkdagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy