Volledig online en binnen 10 minuten een officieel visum voor China aanvragen. De kosten bedragen € 249,95,- pp en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart.

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Hong Kong is een speciale administratieve regio van China. Hiervoor gelden andere visa regels. Het is in Hong Kong niet nodig een visum aan te vragen zolang u niet meer dan 90 dagen in Hong Kong verblijft.

 

Een uitzondering hierop bestaat wanneer u van plan bent om hier te werken of studeren. Verder dient uw nog minimaal 30 dagen geldig te zijn bij het verlaten van HK.

 

Wanneer u vanuit Hong Kong China wilt bezoeken heeft wel een visum voor China nodig.

De kosten voor Chinese visa bedragen €149,95 per persoon. Dit is het all-in bedrag inclusief alle bijkomende consulaire kosten.

Na uitgiftedatum moet het visum binnen 15 dagen gebruikt worden. Na aankomst in China kunt u maximaal 30 dagen in China verblijven.

Het visum voor China is een single entry visum. Dit betekent dat u een keer China binnen mag reizen met het visum.

Aanvragen

Ja, u kunt een zakenvisum voor China aanvragen, ook indien u alleen reist. Hierbij is het wel noodzakelijk om China binnen te reizen in Shanghai. Verder hebben wij een invitation letter nodig van het te bezoeken bedrijf. Daarnaast hebben wij scan’s nodig van alle pagina’s uit het paspoort, inclusief de voor en achterkant evenals een pasfoto, vliegtickets en uw hotelreserveringen.

 

Het zakenvisum kost €299,95 per persoon, is 30 dagen geldig en betreft een single entry visum.

 

Op het moment dat u met een andere collega reist kunt u ook zonder invitation letter reizen door middel van het groepsvisum. Hierbij maakt ook de luchthaven van aankomst niet uit. Dit is de snelste en goedkoopste methode.

De geldigheidstermijn van het visum gaat in nadat het visum vanuit China is verzonden. Daarom gaan wij uit van een maximale termijn van 30 dagen, het visum zal in gaan op het moment dat u China binnen gaat. Het reisdocument zal op z'n vroegst (indien alle informatie tijdig binnen is) 14 dagen voor vertrek worden verzonden via Fedex. Zorg er dus voor dat u uw visum op tijd aanvraagt.

Aan het e visum voor China zitten de volgende voorwaarden:

-      Uw reisgezelschap bestaat uit minimaal 2 personen. Het is hierbij belangrijk dat jullie samen het land zowel in- als uitreizen.

-      Uw paspoort is nog minimaal 6 maanden geldig.

-      U heeft een Europese nationaliteit.

-      U kunt maximaal 30 dagen in China verblijven.

-      U reist voor toeristische of zakelijke reizen naar China.

-      U heeft 1 entry nodig in China.

-      U bent in het bezit van vliegtickets op uw naam.

-      U heeft overzichten van u boekingen voor alle overnachtingen.

  1. Een kleurenkopie van uw reispas/paspoort.
  2. Een kleurenkopie van een pasfoto – zonder het zichtbaar dragen van een bril of juwelen.
  3. Een kopie van de vliegtickets naar en vanuit China op uw naam.
  4. Een bewijs van alle overnachtingen in China.

Nee, het is niet mogelijk om bij aankomst in China een visum te kopen. Voor vertrek dient u in het bezit te zijn van een geldig visum.

Transit visa

Personen met een overstap in China met als bestemming een ander land als het vertrekland hoeven geen visum aan te vragen indien:

  1. De luchthaven niet wordt verlaten
  2. De overstap niet langer dan 72 uur duurt
  3. Personen een Nederlands of Belgisch paspoort bezitten
  4. De overstap plaats vindt op een van de volgende luchthavens: Taoxian International Airport, Zhoushuizi International Airport, Xianyang International Airport, Jiangbei International Airport, Shuangliu International Airport, Baiyun International Airport, Pudong International Airport, Shanghai Hongqiao Airport, Beijing Capital International Airport.

 

Kortom, als u op doorreis bent dan kunt u het visum gebruiken.

 

Voor meer informatie kijkt u op onze transit visum pagina.

Vraag nu een online visum aan voor China . Na ontvangst van alle documenten sturen wij u ongeveer 14 dagen voor vertrek alle officiële Chinese visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy