« Terug

Visum China Documenten

Om te kunnen reizen naar China, heeft u een visum nodig. Reist u met minimaal 2 personen naar China? Dan kunt u bij ons visa China aanvragen. Het aanvragen van dit visum kan bij ons volledig online afgehandeld worden, maar daarvoor hebben wij wel documentatie nodig die door u aangeleverd moet worden. In dit artikel vertellen we u meer over de documenten die noodzakelijk zijn om een visum bij ons aan te kunnen vragen.

 

Verplichte documenten voor een e-visum voor China 

Onafhankelijk van het type visum (toeristenvisum of bijvoorbeeld een zakelijk visum) dat u aanvraagt, bent u verplicht om de volgende documenten in te leveren wanneer u een visum voor China wil aanvragen. Deze documenten hebben wij nodig van ieder individu dat onder het groepsvisum reist. Bij ons hoeft u deze documenten niet fysiek in te leveren, maar zijn scans of foto’s voldoende, mits de scans voldoen aan de hieronder beschreven eisen.

  1. Een kleurenkopie van uw reispas - Dit mag geen noodpaspoort zijn. Uw internationale reispas moet op naam staan en informatie op het document (bijvoorbeeld uw documentnummer) moet goed leesbaar zijn. Voor een single entryvisum (waarbij het visum slechts eenmaal gebruikt kan worden) moet uw paspoort nog ten minste 6 maanden geldig zijn bij aankomst. Voor een multiple entryvisum moet uw paspoort nog ten minste 7 maanden geldig zijn. 
  2. Een kleurenkopie van uw pasfoto - Op de pasfoto mogen geen bril of juwelen te zien zijn. Tevens mag u geen geheel witte kleding dragen en mogen uw tanden niet in beeld zijn.  
  3. Een kopie van uw vliegtickets naar en vanuit China - Het gaat hier om de boekingsbevestiging van uw tickets. De vliegreizen die u ingepland hebt, moeten dus daadwerkelijk geboekt zijn en op naam staan. 
  4. Een bewijs van al uw overnachtingen in China - Dit houdt in dat u een bewijs moet aanleveren voor ALLE overnachtingen tijdens uw reis, zowel in hotels, als in nachttreinen, airbnb’s of bijvoorbeeld bij familie in huis. 

 

Aanvullende verplichte documentatie voor zakelijk visum

Indien u een zakelijk visum aanvraagt, bent u verplicht om de onderstaande twee documenten aan te leveren naast de hierboven beschreven vier verplichte documenten.

  1. Een uitnodigingsbrief. 
    Dit is een bewijs van de zakelijke uitnodiging op basis waarvan u afreist naar China. Deze brief moet Engelstalig zijn. In deze brief moet de volgende informatie staan: 

·      Informatie over de reiziger. Onder deze informatie valt de naam, het geslacht, de geboortedatum, de nationaliteit(en), de titel van de functie, het paspoortnummer, de uitgiftedatum van het paspoort en de verloopdatum van het paspoort van de persoon die een visum voor China aanvraagt.

·      De geldigheid die het e-visum voor China moet hebben (inclusief het aantal inreizen).

·      Een duidelijke omschrijving van de bedrijfsactiviteiten. 

·      Beschrijving van wie of welk bedrijf de reis en de bijbehorende reisverzekering betaalt.

·      De in- en uitreisdatum of -data. Hierbij moet u per reis een reisdoel beschrijven. 

·      De zakelijke uitnodiging moet voorzien zijn van een Chinese bedrijfsstempel.

  1. Scans van alle pagina’s uit het paspoort, inclusief de voor- en achterkant van het paspoort. Dit moeten scans in kleur zijn. 

 

Let op: wij kunnen enkel een zakenvisum voor u regelen als u aankomt in Shanghai. Reist u naar andere steden in China dan dient u naar de ambassade van China in Brussel te gaan.

 

Een transit visum voor China 

Wanneer China niet uw eindbestemming is en u maximaal 72 uur op een Chinees vliegveld blijft, hoeft u geen visum voor dit land aan te vragen. U krijgt in dit geval een transit visum voor China. Hiervoor moet u bij de douane een formulier invullen, waarmee u instemt met een gratis regeling. Deze regeling geldt wanneer u reist via een van de volgende steden: Beijing, Chengdu, Chongqing, Changsha, Dalian, Guilin, Guangzhou, Harbin, Hangzhou, Kunming, Nanjing, Qingdao, Shenyang, Shanghai, Tianjin, Wuhan, Xian en Xiamen. Voor de steden Shanghai, Zhejiang, Jiangsu, Beijing, Tianjin en Hebei is het zelfs mogelijk om een transit visum voor 6 dagen (144 uur) aan te vragen.  

 
Er zijn natuurlijk wel eisen waaraan u moet voldoen om gebruik te kunnen maken van deze regeling. Zo moet u echt op doorreis zijn (u mag dus niet vanuit België naar China vliegen, hier drie dagen met een transit visum verblijven en weer terugvliegen naar België) en moet bij de paspoortcontrole uiteraard blijken dat uw paspoort geldig is. 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy