U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel ESTA voor de VS aanvragen. De kosten bedragen € 39,95,- en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart.

 

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Een ESTA staat voor een Electronic System for Travel Authorisation. ESTA is een geautomatiseerd systeem dat wordt gebruikt om te bepalen of reizigers de Verenigde Staten mogen inreizen onder het VWP (Visa Waiver Program).

 

Op 12 Februari 2009 is deze elektronische reistoestemming ingevoerd voor reizigers onder Visa Waiver Program. De ESTA maakt het reizen naar de Verenigde Saten eenvoudiger en toegankelijker omdat u niet meer in het bezit hoeft te zijn van een visum. 

 

Bij het aanvragen van een ESTA wordt o.a gecontroleerd of de reiziger een risico vormt voor de veiligheid en rechtshandhaving in de Verenigde Staten.  

 

Een ESTA is twee jaar geldig na datum van afgifte of tot uw reisdocument verloopt. Een ESTA is gekoppeld aan het documentnummer van uw internationale reispas. Indien u een nieuw reisdocument krijgt is het noodzaak om een nieuwe ESTA aan te vragen.

Met een ESTA mag u maximaal 90 aaneengesloten dagen in de VS blijven.

Ja, ook als u op doorreis bent heeft u een ESTA voor de Verenigde Staten nodig. U heeft in dit geval een transit ESTA nodig. Tijdens de aanvraagprocedure kunt u dit aangeven.

 

Dit is van belang als u bijvoorbeeld via de VS naar Mexico of Canada reist.

Een ESTA visum kost 29,95,-. Dit is inclusief alle consulaire kosten.

Onder bepaalde omstandigheden dient u een visum aan te vragen in plaats van een ESTA. 

 • U bent van plan langer dan 90 dagen in de VS te blijven
 • U reist voor niet toeristische of zakelijke doeleinde
 • U denk dat u ontoelaatbaar bent voor een ESTA
 • Uw nationaliteit valt niet onder het Visa Waiver Program

 

Nee. Reizigers die in het bezit zijn van een geldig visum voor de Verenigde Staten hoeven geen aanvraag te doen voor een ESTA. Zij kunnen het land binnen reizen voor het doel waarvoor het visum is afgegeven

Aanvragen

Via ons aanvraagformulier kunt u binnen 5 minuten een ESTA voor de Verenigde Staten aanvragen. Wij maken gebruik van een Nederlandstalig ESTA formulier. Het afrekenen kan met voor u bekende betaalmethoden als Bancontact, Paypal, Kredietkaart of een van de andere Belgische betaalmethoden.

 

Na ontvangst van de betaling zetten wij uw aanvraag door naar de Amerikaanse immigratiedienst. De verwerking aldaar kan tot 72 uur duren. Meestal sturen wij uw visum al binnen 24 uur toe.

Wij raden aan om uw ESTA aanvraag uiterlijk 4 dagen voor vertrek aan te vragen. 

Het aanvragen duurt 5 minuten. Wij mailen u het ESTA voor de VS in de meeste gevallen binnen 24 uur toe. In uitzonderlijke gevallen kan de Amerikaanse immigratiedienst 72 uur nodig hebben.

Wij behandelen de ESTA aanvraag vrijwel direct maar zijn voor de goedkeuring afhankelijk van de Amerikaanse immigratiedienst.

Nee, u moet voor vertrek in het bezit zijn van een geldig ESTA. Zonder geldig ESTA kunt u niet inchecken en dus niet naar de VS reizen.

Op het moment dat uw ESTA is afgewezen dient u naar de ambassade in Brussel te gaan. Een afwijzing van de ESTA houdt enkel in dat u niet kunt reizen onder het Visa Waiver Program.

 

U kunt nog steeds in aanmerking komen voor een visum voor de Verenigde Staten. Voor meer informatie over wat te doen bij een afgewezen ESTA bezoekt u deze website. 

Andorra IJsland Polen
Australië Ierland Portugal
Oostenrijk Italië San Marino
België Japan Singapore
Brunei Letland Slovakije
Chili Liechtenstein Slovenië
Denemarken Litouwen Zuid-Korea
Estland Luxemburg Spanje
Finland Republiek Malta Zweden
Frankrijk Monaco Zwitserland
Duitsland Nederland Taiwan
Griekenland Nieuw Zeeland Verenigd Koninkrijk
Hongarije Noorwegen  

Nee, wanneer u een staatsburger bent van een land dat deelneemt aan het Visa Waiver Program en u over land binnenkomt vanuit Canada of Mexico is een ESTA niet vereist. Wel dient u het papieren I-94W formulier in te vullen. U kunt er ook voor kiezen om met een ESTA de grens te passeren zodat u geen papieren I-94W formulier hoeft in te vullen.

Documenten en gegevens

Vul uw naam is zoals op uw paspoort weergegeven op de machine-leesbare sectie (gegevens onderaan uw paspoort). In de meeste gevallen worden de volgende letters gehanteerd:

 • ß,β = ss 
 • æ = a e
 • ö = oe 
 • ü = ue
 • ë = e 
 • ä = ae
 • Å = aa 
 • ø = oe
 • ñ = n 
 • ij = i j

 

Nee dat is niet nodig. Enkel uw paspoortgegevens zijn voldoende.

Nee, het is niet mogelijk om persoonlijke gegevens nog te wijzigen nadat uw ESTA is uitgegeven. Indien er een fout staat op het ESTA formulier kunt u hier niet mee reizen, en dient u een nieuwe ESTA aan te vragen. Het is wel mogelijk om uw adres in de Verenigde Staten bij te werken. 

Momenteel heeft het ESTA formulier geen geslachtskeuze "X". Wij raden aan dat reizigers het geslacht kiezen waar ze zich het meest comfortabel bij voelen. Een ESTA wordt niet afgewezen op de grond van de geslachtskeuze op het aanvraagformulier. 

Als contactpersoon in de VS kunt u het hotel opgeven waar u verblijft. Indien u het adres van het hotel niet weet kunt u de naam van het hotel opgeven of de plaats.

Indien u gaat rondreizen in de Verenigde Staten hoeft u enkel het eerste verblijfsadres op te geven.

Reizen met een ESTA

Het is mogelijk om met hetzelfde ESTA naar de VS te reizen mits de volgende zaken onveranderd zijn:

 • Paspoort
 • Naam
 • Staatsburgerschap
 • Geslacht
 • Uw antwoorden op de veiligheidsvragen

 

Het is niet verplicht om uw goedgekeurde ESTA aanvraag te printen. Desalniettemin is het altijd verstandig een kopie, zowel hardcopy als digitaal, mee te nemen op reis.

Indien uw ESTA verloopt terwijl u in de VS bent heeft dit geen gevolgen voor uw vertrek. Een ESTA dient namelijk alleen geldig te zijn bij aankomst in het land.

Vraag nu online uw ESTA voor de VS aan. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële ESTA visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy