Lees hier het reisadvies voor de Verenigde Staten. Wij geven u advies voor uw reis naar de USA. Klaar voor vertrek? Klik op de button en vraag uw visum voor vertrek aan.

Reisadvies USA

Bent u van plan om binnenkort van België naar Amerika te reizen? Dan is het verstandig om het reisadvies voor de Verenigde Staten goed door te lezen. U leest hier informatie over het laatste nieuws uit de USA, de reisdocumenten die u nodig hebt voor uw reis, informatie over het orkaanseizoen en bosbranden en onderwerpen met betrekking tot gezondheid. Wij raden u altijd aan om het advies van uw reisorganisatie en van lokale autoriteiten serieus te nemen, voor een zo veilig mogelijke reis door Amerika. 

 

Hier onder hebben wij de kaart van de Verenigde Staten bijgevoegd, om u een overzicht te geven van dit land. 

 

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen 

Gaat u op reis naar Amerika? Dan is het altijd goed om op de hoogte te zijn en te blijven van de laatste ontwikkelingen in dit land, zodat u kunt zien wat het huidige reisadvies voor bijvoorbeeld Florida, Miami of New York is. U kunt de 24/7 BZ Reisapp vinden in de Google Play Store en in de App Store. 

 

Criminaliteit en terrorisme

In de Verenigde Staten is er in sommige delen van grote steden sprake van criminaliteit. Omdat er geen wapenverbod geldt in dit land, is het gebruik van vuurwapens in de Verenigde Staten geen uitzondering. In de buurt van de grens met Mexico moet u alert zijn op geweld door drugsbendes. Verder is het verstandig om in het zuiden van de staat Florida goed op uw persoonlijke eigendommen te letten. 

Er is op dit moment geen sprake van grote terroristische dreiging. Wel is er in Amerika recent sprake geweest van terroristische aanslagen, zoals de aanslagen op 31 oktober 2017 en op 11 december 2017 in Manhattan in de stad New York. 

 

Weten, regels en gebruiken die lokaal worden gehanteerd 

In Amerika gelden er andere wetten en regels dan in België. Wij hebben de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet: 

 

  • Homoseksualiteit wordt niet overal in Amerika geaccepteerd, maar dit is nergens strafbaar. In sommige staten zijn wettelijk gezien homoseksuele handelingen tussen volwassenen wel verboden. Het is verstandig om hier rekening mee te houden wanneer u uw reis plant. 
  • Drugsgebruik, het in bezit hebben van drugs of het handelen in drugs is niet toegestaan in de Verenigde Staten. Hier staat een straf op en in de ergste gevallen kan drugshandel zelfs tot een arrestatie leiden. 

 

Gezondheid

Vanwege veel bosbranden in Californië, kan de luchtkwaliteit in Florida schadelijk voor u zijn. Zeker wanneer u lastig hebt van astmatische klachten, kunt u hier hinder van ondervinden. 

 

Opname in een ziekenhuis of een bezoek aan een dokter 

Wanneer u wegens omstandigheden een bezoek moet brengen aan een dokter of wanneer u moet worden opgenomen in een ziekenhuis, worden deze kosten meestal door uw basisverzekering gedekt. Het bedrag dat u krijgt van uw verzekering, is het bedrag dat de behandeling die u hebt gehad zou kosten in België. Het kan zijn dat de behandeling in Amerika duurder is dan in België, waardoor u niet de gehele behandeling of ziekenhuisopname vergoed krijgt. Een aanvullende reisverzekering voor medische kosten kan extra kosten voorkomen. 

 

Medische evacuatie 
De kosten om u te evacueren naar België vanwege medische omstandigheden, worden in principe niet door de zorgverzekering vergoed. Een aanvullende reisverzekering voor medische kosten kan hierbij helpend zijn. 

 

Er heersen geen gevaarlijke epidemieën in Amerika. U hoeft ook niet bang te zijn voor besmetting van het zika virus. 

 

Gevaar in de natuur
In Amerika zijn er een aantal vormen van natuurgeweld waar u tijdens uw reis rekening mee moet houden. Het natuurgeweld dat u kunt tegenkomen hangt af van uw eindbestemming (oost/west Amerika). De belangrijkste zaken staan hieronder: 

 

  • Bosbranden. Bosbranden komen regelmatig voor in Amerika, voornamelijk in Californië. Bosbranden kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen en kunnen snel oprukken. Bovendien neemt de kwaliteit van de lucht enorm snel af wanneer er sprake is van een serieuze bosbrand. 
  • Orkanen. Het wordt afgeraden om tijdens het orkaanseizoen een reis naar Amerika te maken wanneer u van plan bent om af te reizen naar gebieden als Florida of Hawaii, vanwege het verhoogde risico op storm, orkanen en cyclonen. 
  • Lawines. Wanneer u een wintersportgebied in de Verenigde Staten gaat bezoeken, kunt u te maken krijgen met lawines. Is er sprake van een lawine in het gebied dat u bezoekt? Neem dan contact op met lokale autoriteiten en volg de aanwijzingen van deze autoriteiten ten alle tijden op. 

 

Reisdocumenten 

Om naar Amerika te kunnen vliegen voor een rondreis door de USA, een familiebezoek of bijvoorbeeld een zakelijke reis, hebt u diverse reisdocumenten voor Amerika nodig. De reisdocumenten die vereist zijn om naar de Verenigde Staten te mogen en kunnen reizen, kunnen gewijzigd worden en daarom is het verstandig om een aantal maanden voor vertrek goed te controleren aan welke voorwaarden u moet voldoen. Wel zijn er een aantal zaken die u altijd nodig hebt: 

 

  • Een geldig paspoort met een geldigheidsduur tot het einde van uw reis naar Amerika;
  • Een goedgekeurd visum of een goedgekeurde ESTA aanvraag

 

Wat te doen in noodgevallen

Hoewel er een positief reisadvies voor Amerika geldt, kan er natuurlijk altijd een noodsituatie ontstaan in de periode dat u dit land bezoekt. Wanneer u terecht komt in een noodsituatie, wordt altijd aangeraden om de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen. Ook kunt u contact opnemen met de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken voor meer informatie. 

 

Bent u betrokken bij een noodgeval? Dan kunt u het alarmnummer van Amerika bellen: 911. 

« back
Bent u klaar voor uw reis naar de Verenigde staten? Zorg ervoor dat u voor vertrek uw visum in orde brengt.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy