Heeft u een ESTA of visum nodig voor de VS? Wij geven uitleg en helpen u bij de visa aanvraag. Dit kan volledig online binnen enkele minuten.

Visum Amerika

Wanneer u naar Amerika gaat reizen, moet u altijd een aanvraag doen om toegang te krijgen tot het land. Dit kan door middel van een ESTA formulier., maar mensen die niet in aanmerking komen voor deze aanvraag, of mensen die voor specifieke doeleinden afreizen naar de Verenigde Staten, kunnen een reguliere visumaanvraag doen. In dit artikel vertellen wij u alles over een reguliere visumaanvraag voor een visum voor uw vakantie in Amerika en het verschil tussen een ESTA Visa Waiver Program en het aanvragen van een visum voor de Verenigde Staten.

 

Het verschil tussen een visum en een ESTA

 

Een ESTA is niets meer dan een vrijstelling voor een visum en met de komst van de ESTA is de procedure voor het aanvragen van toegang tot de Verenigde Staten makkelijker, goedkoper en sneller gemaakt. Dit formulier is echter niet geschikt voor alle doeleinden. Zo is het in de volgende gevallen nodig om een reguliere visumaanvraag te doen:

  • U wilt langer dan 90 dagen aaneengesloten in de Verenigde Staten verblijven;

  • U reist naar Amerika met een niet-aangesloten vervoersbedrijf;

  • U vermoedt dat er gronden voor ontoelaatbaarheid zijn in de Immigration and Nationality Act §212(a) die op u van toepassing zijn, waardoor u een niet-immigrantenvisum moet krijgen om naar Amerika te kunnen reizen;

  • Het doeleinde van uw bezoek heeft geen kort zakelijk of toeristisch karakter.

 

Een visum voor Amerika

 

Wanneer u een reguliere visumaanvraag voor Amerika doet, moet zich eerst verdiepen in de verschillende soorten visa. Er zijn verschillende soorten visa, zoals een toeristenvisum voor Amerika of een zakelijk visum voor de USA. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de verschillende soorten visa:  

 

Visa voor zaken, toerisme en medische behandelingen (B)

Transitvisum voor Amerika (C)

Studentenvisa voor Amerika (F/M)

Uitwisselingsvisum voor Amerika (J)

Werkvisa voor Amerika (D/I/E/H/L/O/P/Q/R/TD/TN)

 

Overige niet-immigranten visa categorieën

B1: Visum voor tijdelijk zakenbezoek in Amerika met een max. verblijfsduur van zes maanden.

C: Een visum voor reizen naar andere bestemmingen, via de Verenigde Staten. In principe is een transit ESTA hiervoor ook voldoende wanneer u vanuit België reist,

F: Een visum voor buitenlandse studenten die ingeschreven staan bij een erkende Amerikaanse onderwijsinstelling.

J1: Een visum voor individuen die deelnemen aan een uitwisselingsprogramma met Amerika.

D: Crewmember visum.

 

T: Een visum voor slachtoffers van mensenhandel.

B2: Visum voor een tijdelijk toeristisch of medisch bezoek aan Amerika met een max. verblijfsduur van 6 maanden

 

M: Een visum voor studenten uit het buitenland die lessen willen volgen in het beroeps- of technisch onderwijs en die ingeschreven staan bij een erkende Amerikaanse onderwijsinstelling.

 

I: Mediavisum voor vertegenwoordigers van buitenlandse media.

U: Visum voor slachtoffers van een misdrijf.

B1/B2: Een combinatie van een B1 visum en een B2 visum voor een reis met zowel een zakelijk als een toeristisch doel met een max. verblijfsduur van 6 maanden.

 

 

 

E1/E2: Handelsvisa.

 

 

 

 

 

E3: Een visum voor Australiërs die naar de VS reizen om een specifiek beroep uit te oefenen.

 

 

 

 

 

H: Een tijdelijk werkvisum voor de Verenigde Staten.

 

 

 

 

 

L: Een visum voor een transfer binnen een organisatie die ook (een) vestiging(en) heeft buiten Amerika .

 

 

 

 

 

O: Een visum voor individuen met een uitzonderlijke bekwaamheid in de wetenschap, sport, kunst, zaken of onderwijs.

 

 

 

 

 

P: Visum voor internationaal erkende sporters, artiesten en entertainers.

 

 

 

 

 

Q: Een visum voor internationaal culturele uitwisselingsprogramma’s.

 

 

 

 

 

R: Een religieus werkers visum.

 

 

 

 

 

TN/TD: Een NAFTA professional visum.

 

 

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor Amerika?

In het geval van een visumaanvraag, moet uw paspoort ten minste geldig zijn tot de datum waarop u terugkomt in België. Uw paspoort moet dus tijdens uw gehele reis naar en door Amerika geldig zijn.

 

ESTA afwijzing


U kunt ook een regulier visum aanvragen wanneer uw ESTA-aanvraag is afgewezen of wanneer het niet mogelijk is om een deze aanvraag te doen omdat u niet in een land woont vanuit waar het mogelijk is om deze aanvraag te doen. Uw aanvraag kan worden geweigerd indien het paspoort niet geldig is, wanneer er foutieve informatie is ingevoerd bij de aanvraag, of wanneer vragen die met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord moesten worden niet naar wens beantwoord zijn. Dit kunnen vragen zijn met betrekking tot besmettelijke ziekten, het hebben van een strafblad en betrokkenheid bij terrorisme.

Om een visumaanvraag te doen, gaat u naar de website waar u deze aanvraag kunt indienen. U hebt extra informatie nodig voor uw aanvraag, zoals een identiteitsfoto die voldoet aan de wettelijk voorgeschreven criteria, specifieke bewijsstukken en in sommige gevallen is het zelfs nodig om op gesprek te komen bij de Amerikaanse ambassade. Ook moet u, indien het gaat om een B1/B2 visum, een DS-160 formulier invullen. Houd er rekening mee dat de aanvraag van een visum langer duurt dan de aanvraag van ESTA reistoestemming. Ook zijn de kosten voor een visum voor de VS hoger dan de ESTA kosten van 14 dollar.

 

De Amerikaanse ambassade in Brussel

 

Bij de Amerikaanse ambassade in België kunt u, wanneer u niet in aanmerking komt voor het Visa waiver program, terecht voor informatie over de aanvraag van uw visum voor de Verenigde Staten. Op de website van de Amerikaanse ambassade in Brussel kunt u meer informatie vinden over een visumaanvraag. Deze informatie is beschikbaar in verschillende talen en is zeer uitgebreid. Deze ambassade kan u altijd helpen wanneer u vragen hebt.


De Amerikaanse ambassade is gevestigd op het volgende adres:

Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika Brussel
Regentlaan 27
B-1000 Brussel

U kunt de ambassade bereiken via telefoonnummer (32-2) 811-4000.

 

 

 

 

« back
Visum of ESTA nodig? Klik hier en vraag uw ESTA reisvisum direct aan.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy