In de tekst hieronder staat informatie over het ESTA formulier. Vraag hier uw makkelijk en snel aan. De kosten voor het ESTA bedragen €39,95,-.

ESTA Formulier

Wanneer u gaat vliegen naar Amerika, bent u verplicht om een visum voor Amerika aan te vragen, óf om een ESTA formulier in te vullen met uw reisinformatie voor de VS, om zo toegang te krijgen tot dit land. Dit formulier staat voor ‘Eletronic System for Travel Authorization’. Dankzij het Visa waiver program, een regeling van de Amerikaanse immigratiedienst, hoeven toeristen die de USA bezoeken niet altijd meer een visum aan te vragen. In plaats daarvan volstaat het aanvraagformulier in de vorm van een online vragenlijst. Na controle hiervan krijgt u toestemming te krijgen om het land te bezoeken of een overstap in Amerika te maken. Op deze pagina vertellen wij u alles over dit formulier, zodat u precies weet wat u kunt verwachten wanneer u het formulier in het Nederlands gaat invullen.

 

Het ESTA formulier invullen           

                                                                         

Het formulier voor Amerika staat vol met verschillende vragen over uw reis, uw identiteitsbewijs en informatie over uw werk en achtergrond. Tijdens het invullen van het formulier komt u verschillende onderdelen tegen: uw algemene reisgegevens, de internationale reispas (het paspoort) van de verschillende reizigers waarvoor de aanvraag wordt gedaan, de werkgeversgegevens, veiligheidsvragen en algemene contactgegevens. Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom is het slim om, voordat u bezig gaat met uw aanvraag, de volgende papieren bij de hand te hebben:

 • De paspoorten van alle reizigers waarvoor u de aanvraag wilt doen;
 • De werkgeversgegevens van alle reizigers waarvoor u de aanvraag wilt doen (inclusief naam en adres van de werkgever);
 • Informatie van alle reizigers waarvoor u de aanvraag wilt doen met betrekking tot ernstig overdraagbare ziektes of aandoeningen waar zij mee in aanraking zijn geweest;
 • Informatie van alle reizigers waarvoor u de aanvraag wilt doen met betrekking tot een eventuele verslaafdheid of drugsgebruik;
 • Informatie van alle reizigers waarvoor u de aanvraag wilt doen over de eventuele aanwezigheid van een strafblad.

 

Geldigheidsduur van de ESTA

Op de vraag ‘hoe lang is een ESTA geldig?’ is het antwoord ‘twee jaar’. Deze twee jaar gaat in op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd (dus niet op het moment dat u uw aanvraag doet). Deze geldigheidstermijn geldt voor alle reizigers die onder het visa waiver programma naar de Verenigde Staten reizen.

 

 

De onderdelen van het ESTA formulier

 

De aanvraag en de vragen die onderdeel uitmaken van de aanvraag, bestaan uit de volgende onderdelen:

 

 1. Algemene reisgegevens
  1. Aankomstdatum
  2. Transit (ja of nee)
  3. Uw adres in de Verenigde Staten
  4. Uw aanspreekpunt in de Verenigde Staten
  5. Uw noodcontact in België
 2. De internationale reispas (het paspoort) van alle reizigers
  1. Volledige naam
  2. Nationaliteit
  3. Paspoortnummer
  4. Paspoortdata (geldigheid en vervaldatum)
  5. Geslacht
  6. Overige informatie
 3. Werkgeversgegevens van alle reizigers
 4. Veiligheidsvragen
 5. Algemene contactgegevens

 

Hieronder gaan we op ieder onderdeel kort in.

 

Algemene reisgegevens

In dit onderdeel van uw ESTA aanvraag kunt u vragen verwachten over uw reis naar en uw verblijf in Amerika. Er wordt gevraagd naar een verwachte aankomstdatum. Wanneer u uw vlucht al geboekt heeft, kunt u hier de datum waarop u in de USA landt als verwachte aankomstdatum invullen. Heeft u nog geen verwachte aankomstdatum? Dan kunt u hier ‘unknown’ invullen. De geldigheid van het ESTA start wanneer de aanvraag is goedgekeurd, niet wanneer uw vliegtuig landt, dus het is geen probleem wanneer u nog niet precies weet wat u aankomstdatum gaat zijn. Tevens wordt er gevraagd op welk adres u gaat verblijven in Amerika en wat uw contactpersoon in Amerika is. Dit kan bijvoorbeeld de naam zijn van de eigenaar van het appartement waar u verblijft.

 

De internationale reispas van alle reizigers

Een ESTA wordt automatisch gekoppeld aan de identificatiedocumenten van de reizigers. Om deze reden moeten de paspoortgegevens van alle reizigers ingevoerd worden. Let goed op de vervaldatum van uw paspoort en of uw paspoort nog geldig is wanneer u naar de Verenigde Staten gaat.

 

Werkgevergegevens van alle reizigers

Omdat Amerika wil weten wat de werkzaamheden van iedere reiziger zijn of zijn geweest, moet u hier de werkgevergegevens van alle reizigers invullen. Heeft één van de reizigers op dit moment geen werk? Dan moet u hier de gegevens van de voormalig werkgever invullen.

 

Veiligheidsvragen

Met het ESTA formulier probeert de Verenigde Station haar land en haar inwoners te beschermen. Deze acht vragen gaan over factoren die een mogelijk risico zouden kunnen vormen wanneer het gaat om de veiligheid van Amerika en haar inwoners. Wanneer u voor een van de reizigers één van de vragen beantwoordt met ‘ja’, kan er voor deze persoon geen aanvraag gedaan worden. Deze persoon is dan genoodzaakt om toegang te krijgen tot de USA middels een visum voor Amerika. Wanneer deze vragen niet naar waarheid worden ingevuld, kan de persoon waarvoor de vragen foutief zijn ingevuld de toegang tot Amerika voor altijd worden ontzegd.
 


Algemene contactgegevens


Deze gegevens spreken voor zich. U vult hier uw algemene contactgegevens in. Dit hoeft alleen ingevuld te worden voor de persoon die de aanvraag doet, niet voor alle reizigers waarvoor de aanvraag wordt gedaan.

 

Extra reizigers en personen toevoegen


Het toevoegen van een extra reiziger kunt u doen na het invullen van de veiligheidsvragen. U vult dan vragen die u eerder al voor een eerdere reiziger hebt ingevuld nogmaals in voor de reiziger die u extra wilt toevoegen. Wilt u de aanvraag voor een grote groep reizigers doen? Bij ons is dat geen probleem. U kunt op onze website heel veel extra personen aan uw aanvraag toevoegen.

 

Het ESTA formulier controleren


Na het invullen van uw ESTA aanvraag, is het belangrijk dat u uw aanvraag goed controleert. Hele simpele fouten kunnen al zorgen voor een afwijzing van uw aanvraag. Let goed op de volgende punten:

 • In het ESTA-form wordt gevraagd of u wel eens in aanraking bent gekomen met een besmettelijke ziekte. De echte, oprechte aanvrager, kan hier ‘ja’ invullen, wanneer hij bijvoorbeeld wel eens een verkoudheid of griep heeft opgelopen vanwege een besmettelijk virus. Dit is NIET wat er met ‘besmettelijke ziekte’ wordt bedoeld. Deze vraag gaat over ernstige aandoeningen, zoals bijvoorbeeld aids.
 • Controleer uw aanvraag op typfouten. Een simpele typefout kan al zorgen voor een afwijzing van uw aanvraag. Let bijvoorbeeld op het verschil tussen een ‘O’ en een ‘0’, vooral in uw paspoortnummer.
 • Een verkeersboete is géén strafbaar feit. Bovendien hoeven strafbare feiten die voor uw achttiende levensjaar hebben plaatsgevonden niet te worden vermeld.
 • Het niet invullen van uw verblijfsplaats in de Verenigde Staten. Wanneer u hier ‘unknown’ invult, loopt u het risico dat uw ESTA niet wordt goedgekeurd. Wanneer u alleen maar overstapt in Amerika, kunt u hier ‘transit’ invullen. Laat dit vak nooit leeg!

 

Het ESTA formulier downloaden


Nadat uw aanvraag is goedgekeurd (let op: dit is dus niet direct nadat u uw aanvraag heeft gedaan, maar dit kan tot 72 uur duren), kunt u uw ESTA als PDF-bestand downloaden. U kunt deze afdrukken en fysiek meenemen op reis. U hebt op deze manier altijd het bewijs op zak dat u uw aanvraag correct hebt ingediend en dat deze is goedgekeurd. Dit kan handig zijn bij, bijvoorbeeld, het inchecken op het vliegveld.

 

ESTA aanvragen

 

Wanneer u op reis gaat naar de Verenigde Staten, moet u een ESTA formulier aanvragen. Dit is een vervanging van de bekende visumaanvraag, welke behoorlijk lang kan duren. Reistoestemming aanvragen via het formulier is een veel minder ingewikkelde procedure dan het aanvragen van een visum voor Amerika. De aanvraag via het ‘Eletronic System for Travel Authorization’ bestaat uit verschillende onderdelen. Het is belangrijk dat u al deze onderdelen naar waarheid invult en dat u uw aanvraag goed controleert. Binnen 72 uur, maar vaak al binnen een paar uur, krijgt u uitsluitsel over uw aanvraag en vanaf het moment dat u hoort dat uw aanvraag is goedgekeurd, is uw ESTA geldig. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent de ESTA aanvraag.

 

 

« back
Direct uw ESTA aanvragen? Klik op de groene button en regel uw visum binnen 5 minuten.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy