Het ESTA voor de USA is 2 jaar geldig. Lees meer over de geldigheid en alle haken en ogen op deze pagina. Direct uw visum aanvragen? Regel uw ESTA voor Amerika direct via onze website.

ESTA Geldigheid

Met een ESTA formulier doet u een aanvraag om te kunnen reizen naar de VS. De afkorting staat voor ‘Electronic System for Travel Authorization’ en dit formulier vervangt het welbekende visum. De aanvraag is een stuk eenvoudiger en duurt minder lang dan een visumaanvraag. Op deze pagina bespreken wij de geldigheid van een ESTA en geven wij antwoord op vragen als ‘hoe lang is een ESTA geldig?’ en ‘hoe lang moet een paspoort geldig zijn voor Amerika?’. Bovendien geven wij u algemene informatie over reizen naar de VS met dit formulier en vertellen wij u wanneer de geldigheidsduur van het formulier afloopt. Bent u op zoek naar meer algemene informatie over de reistoestemming? Op deze pagina vindt u meer informatie over het ESTA

 

Hoe lang is een ESTA Geldig?

 

Nadat uw aanvraag bij de Amerikaanse immigratiedienst is geregistreerd en officieel toestemming heeft gekregen om naar de Verenigde Staten te reizen, is uw ESTA registratie 2 jaar geldig of tot het moment dat u een nieuw paspoort krijgt. Binnen deze twee jaar kunt u dus meerdere keren naar Amerika reizen. Wel moet u een nieuwe aanvraag indienen wanneer u een nieuw paspoort krijgt of wanneer gegevens die u voor uw aanvraag heeft moeten invullen wijzigen (met uitzondering van gegevens die betrekking hebben op de aankomstdatum en uw verblijfplaats, omdat deze bij iedere reis naar de USA kunnen verschillen). Ook is het ESTA formulier alleen geldig mits u deze gebruikt onder dezelfde omstandigheden die zijn opgegeven tijdens uw aanvraag. Is uw nationaliteit veranderd of zijn er wijzigingen in uw persoonsgegevens? Dan bent u verplicht om een nieuwe aanvraag te doen.

 

Maximale verblijfsduur in Amerika met een ESTA


Met een ESTA mag u maximaal 90 aaneengesloten dagen in de Verenigde Staten verblijven. Wel mag u meerdere keren binnen de geldigheidsduur van het formulier (2 jaar) naar Amerika reizen. Ieder los bezoek dat u aan het land brengt, mag dus maximaal 90 dagen duren. Let op: wanneer u tijdens uw verblijf in de Verenigde Staten een bezoek brengt aan omringende landen, zoals bijvoorbeeld Canada, Mexico of de Caribische Eilanden, tellen deze dagen wél mee als onderdeel van de 90 dagen die u maximaal in de VS mag blijven. Het is dus niet zo dat u deze dagen bovenop de 90 dagen verblijfsduur voor Amerika kunt tellen.

 

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor Amerika?


Het antwoord op de vraag ‘Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor Amerika?’ is: tot het moment dat uw reis door Amerika eindigt. Uw pasport moet dus geldig zijn tijdens uw gehele verblijf in de Verenigde Staten. Wanneer u uw paspoort minstens drie maanden voor vertrek controleert op geldigheid, bent u nog op tijd. U hebt dan nog voldoende tijd om een nieuw paspoort aan te vragen en deze mee te kunnen nemen op uw reis. Een nieuw ESTA aanvragen

 

Wanneer verloopt de geldigheid van een ESTA?


Zoals eerder op deze pagina al genoemd werd, kunnen er in uw situatie zaken veranderen die invloed hebben op de geldigheid van uw ESTA. Deze zaken hebben we hieronder voor u op een rij gezet:

  • Wanneer u een nieuw paspoort aanvraagt binnen de twee jaar dat uw ESTA geldig is, moet u een nieuwe ESTA aanvragen. Het formulier is namelijk gekoppeld aan uw paspoort.
  • Indien (één van) uw antwoorden met betrekking tot de veiligheidsvragen zijn gewijzigd, moet u een nieuwe aanvraag doen.
  • Indien (één van) uw antwoorden met betrekking tot uw persoonsgegevens of nationaliteit zijn gewijzigd, moet u een nieuwe aanvraag doen.

 

Moet er een nieuwe reistoestemming worden aangevraagd dan dient u wederom de kosten ESTA van 29,95,- te voldoen.

 

ESTA geldigheid controleren

 

U kunt de geldigheid van uw ESTA online controleren. Er zijn een aantal mogelijkheden met betrekking tot de status van uw aanvraag:

  • Geen aanvraag gevonden. Wanneer u deze melding te zien krijgt, is er meestal sprake van de verstrekking van onjuiste gegevens in de aanvraag. Deze status krijgt u ook te zien wanneer u nog geen huidige of eerdere ESTA heeft.
  • De aanvraag is verlopen. Wanneer u deze status te zien krijgt, houdt dit in dat u opnieuw een aanvraag moet doen voordat u naar de Verenigde Staten afreist. Het is niet mogelijk om een eerdere aanvraag te verlengen, dus een nieuwe aanvraag doen is in dit geval de enige mogelijkheid.
  • De aanvraag is in behandeling. Dit houdt in dat u onlangs uw aanvraag hebt ingediend en dat er nog geen formulier is toegewezen. Dit zegt echter niets over een positief of negatief resultaat van uw aanvraag. Het kan wel 72 uur duren tot u iets te horen krijgt over uw aanvraag.
  • Vergunning is goedgekeurd. Dit is een positief resultaat van uw aanvraag. Dit houdt in dat vanaf heden uw elektronische reistoestemming geldig is en dat u kunt afreizen naar de Verenigde Staten. Wel wordt aangeraden om de status van uw aanvraag op de dag van vertrek nog te controleren, omdat het CBP (Customs and Border Protection) uw aanvraag altijd nog kan intrekken als hier een goede reden voor is.
  • Niet geautoriseerd. Dit resultaat houdt in dat uw aanvraag niet is goedgekeurd en dat u via het Visa Waiver Program (VWP) geen toegang krijgt om naar Amerika te reizen. Het kan zijn dat u een fout hebt gemaakt in uw aanvraag. U kunt proberen om een B2-visum aan te vragen. Dit visum Amerika is wezenlijk verschillend van de online toestemming en dient op het consulaat in Brussel te worden aangevraagd.

 

 

 

« back
Is alles omtrent de geldigheid van het ESTA en de maximale verblijfsduur in de VS duidelijk? Dan kunt u uw visum voor Amerika bij ons aanvragen.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy