Gaat u in Amerika aan overstap maken? Vergeet dan niet dat u hiervoor een ESTA dient aan te vragen. Geef aan dat u een transit / doorreis maakt.

ESTA voor een overstap of Transit

Wanneer u op een Amerikaanse luchthaven overstapt op een andere vlucht, moet u een ESTA aanvragen. Dit is een alternatief op het visum en dit is een regeling van de Amerikaanse immigratiedienst, om het proces van het verstrekken van toegang tot de VS te vereenvoudigen en te versnellen.  Met dit formulier krijgt u toegang om in de Verenigde Staten te zijn en ook voor een overstap in Amerika, moet u deze aanvraag doen. Deze aanvraag wordt veel gedaan, omdat Amerika veel luchthavens heeft waar veel mensen moeten overstappen, zoals de luchthaven van New York (J.F. Kennedy luchthaven), waar vandaan veel internationale vluchten, vertrekken. Het doen van deze aanvraag is voor een doorvlucht, een tussenlanding in de VS, niet nodig. De douane kan controleren of u, voor een overstap, in het bezit bent van een goedgekeurd ESTA.
 

Bij een overstap in Amerika is het bijna altijd zo dat u uw bagage zelf moet ophalen en dat u deze opnieuw moet inchecken voor uw tweede vlucht. U kunt bij het personeel van uw luchtvaartmaatschappij, of aan het personeel op het vliegveld, vragen hoe dit zit en waar u uw bagage opnieuw moet inchecken tijdens uw overstap.

 

Transit ESTA


Een transit ESTA is het formulier dat u nodig heeft om te mogen overstappen op een ander vliegtuig in de Verenigde Staten. Dit houdt dus in dat u toegang hebt om in dit land op een ander vliegtuig over te mogen stappen. Het maakt hierbij niet uit of u valt onder het toerisme en u dus op vakantie gaat, of dat het een zakelijke reis betreft. U kunt in uw aanvraag al aangeven dat het om een transit gaat, bijvoorbeeld wanneer er gevraagd wordt naar uw verblijfplaats in de USA. Voor een doorvlucht op Amerikaanse luchthavens heeft u geen ESTA nodig, voor overstappen in de VS wel.  Daar gaan we hieronder verder op in.

 

Overstap in Amerika of een doorvlucht

 

Zonder een geldig ESTA visum is het niet mogelijk om over te stappen in de Verenigde Staten. Wel is er een verschil tussen een overstap in en een doorvlucht via de Verenigde Staten. Een overstap houdt in dat u het vliegtuig verlaat en dat u met een ander vliegtuig verder vliegt naar het land van bestemming. Een doorvlucht is een tussenlanding in de VS. Hoewel u landt in Amerika, verlaat u het vliegtuig niet. Vaak is het doel van een doorvlucht dat het vliegtuig kan tanken.

 

Het vliegveld in Amerika verlaten tijdens transit


Veel reizigers moeten tijdens een overstap in de Verenigde Staten lang wachten op hun volgende vlucht. Met een transit ESTA is het mogelijk om de luchthaven tijdelijk te verlaten en bijvoorbeeld een dichtbij gelegen stad te bezoeken. Uw enige beperking met een goedgekeurd formulier, is dat u niet langer dan 90 dagen aaneengesloten in Amerika mag verblijven. Of u dus op het vliegveld verblijft of daarbuiten tijdens het wachten op uw overstap, maakt niet uit. Let wel op dat u bij het overstappen in dit land vaak uw bagage opnieuw moet inchecken en u dit zelf op de juiste bagageband in de bagagehal moet plaatsen. Doe dit dus voordat u het vliegveld verlaat, zodat u niet op het allerlaatste moment uw bagage nog moet inchecken wanneer u weer terugkomt op de luchthaven. Uw handbagage kunt u uiteraard wel gewoon bij u houden.

 

Aanvragen overstap ESTA

 

Een overstap ESTA voor de USA vraagt u op dezelfde manier aan als voor een normaal verblijf in Amerika. Ook gelden er dezelfde voorwaarden en dezelfde procedure. U vult ons ESTA formulier in het Nederlands in, waarbij u aangeeft dat het gaat om een overstap (‘transit’) in plaats van een reguliere aanvraag. De vragen die gaan over uw verblijfplaats in Amerika verdwijnen zodra u aangeeft dat u enkel overstapt in Amerika. De paspoort geldigheid blijft hetzelfde.

Hoe lang is een ESTA geldig?
Een ESTA is twee jaar geldig. U kunt dus binnen twee jaar met uw goedgekeurde formulier naar de Verenigde Staten reizen. Wel geldt er voor ieder verblijf een maximale verblijfsduur van 90 dagen.

 

 

 

« back
Voor het maken van een overstap in Amerika heeft u een transit visum / transit ESTA nodig. Vraag deze direct aan.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy