Een ESTA voor de VS kunt u makkelijk en snel bij ons aanvragen. Heeft u een geldig Belgisch paspoort? Dan voldoet u aan de eisen voor het ESTA. Zeker weten? Lees dan verder op deze pagina.

ESTA Voorwaarden

Voor een reis naar de Verenigde Staten, moet u een ESTA vragenlijst invullen. Dit is een regeling van Visa waiver USA en dit formulier verstrekt u toegang tot dit land. Dit is een goed alternatief voor het aanvragen van een visum; iets wat vaak lang duurt en wat gepaard gaat met een dure procedure. Wel is het belangrijk dat u moet voldoen aan alle voorwaarden van het verkrijgen van een ESTA. Zo zijn er voorwaarden verbonden aan het paspoort waarmee u uw aanvraag doet, maar zijn ook uw reisdoel, uw reisplanning en uw persoonlijke achtergrond van belang voor uw aanvraag. Op deze pagina leest u alles over een ESTA-aanvraag en de voorwaarden waaraan u moet voldoen om uw aanvraag met een positief resultaat af te ronden.

 

Paspoortvoorwaarden

 

Uw paspoort of uw internationale reispas van België moet voldoen aan een aantal voorwaarden om toegang te kunnen krijgen tot Amerika. Sowieso moet iedere aanvrager in het bezit zijn van een geldig paspoort. Dit geldt ook voor kinderen. U kunt geen aanvraag doen met een ander identiteisbewijs dan een paspoort. Vooral de geldigheid van uw paspoort is voor de Verenigde Staten een belangrijke voorwaarde. Daarover leest u hieronder meer.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor Amerika?
De geldigheid van uw paspoort maakt voor een reis naar de USA alle verschil. Een aanvraag die gedaan wordt met een ongeldig of verlopen paspoort, wordt nooit goedgekeurd. Uw paspoort moet tijdens uw gehele verblijf in Amerika geldig zijn. Dit houdt in dat u wel een aanvraag kunt doen met een paspoort dat verloopt wanneer u weer terug bent in België. Wij adviseren het u om uiterlijk drie maanden voor vertrek uw paspoort te controleren. Komt u er op dat moment achter dat uw paspoort niet lang genoeg geldig is voor uw reis? Dan hebt u nog voldoende tijd om een nieuw paspoort aan te vragen.

 

Voorwaarden met betrekking tot een strafblad

 

U wilt een ESTA aanvraag indienen en u hebt een strafblad: hoe werkt dat? Tijdens uw aanvraag worden er u een aantal vragen gesteld, waaronder vragen over uw criminele verleden, eventueel drugsgebruik en andere vragen over uw verleden, waaronder de vraag of u in het bezit bent van een strafblad. Liegen hierover heeft geen enkele zin, omdat uw gegevens worden gecontroleerd en omdat het verbergen van informatie er uiteindelijk toe kan leiden dat u een levenslang verbod krijgt om naar de Verenigde Staten te reizen. Wanneer u tijdens uw aanvraag aangeeft dat u een strafblad heeft, wordt uw aanvraag afgewezen.

 Kunt u dan wel op vakantie naar Amerika met een strafblad? Er zijn andere mogelijkheden om toegang te krijgen tot de Verenigde Staten. Omdat het aanvragen van een ESTA met een strafblad niet mogelijk is, zult u uw toegang dus op een andere manier moeten verkrijgen, bijvoorbeeld door middel van een visumaanvraag. U kunt ook een ontheffing aanvragen bij het consulaat in het land waar u woont. Er wordt dan gekeken of het feit dat u met een strafblad naar de VS reist een mogelijk risico voor dit land zou kunnen zijn. Deze procedure is echter wel een stuk ingewikkelder.

 


Voor welk reisdoel geldt een ESTA?


Er zijn verschillende doelen waarvoor u een ESTA formulier kunt aanvragen. Wij hebben deze voor u op een rij gezet:

  • Op vakantie gaan (toerisme);
  • Het bezoeken van vrienden of familie;
  • Een zakelijke reis (bezoek aan klanten of leveranciers);
  • Het bijwonen van een zakelijke conferentie, een zakelijke bijeenkomst of zakelijke onderhandelingen;
  • Het overstappen op een Amerikaanse luchthaven (transit ESTA).

 

U kunt geen ESTA aanvragen voor de volgende doeleinden:

  • In dienst treden bij een Amerikaanse werkgever;
  • Een opleiding volgen in Amerika;
  • Een bedrijf in Amerika oprichten;
  • Journalistieke werkzaamheden uitvoeren in Amerika.

 

U mag dus wel werken in Amerika, maar u bent dan wel gebonden aan de ESTA geldigheidsduur van twee jaar met een maximale verblijfsduur van 90 dagen voor ieder individueel bezoek.

 

 

Regulier visum voor Amerika


Kunt u, om wat voor reden dan ook, geen ESTA aanvraag doen? Dan kunt u altijd een regulier visum voor Amerika aanvragen en op deze manier uw reis naar Amerika bewerkstelligen. Wij verwijzen u graag door naar een andere pagina, waar u alle informatie vindt over het aanvragen van een visum voor de Verenigde Staten.

 

« back
Voldoet u aan de voorwaarden voor het ESTA? Regel het dan binnen enkele minuten via onze website.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy