« Terug

Chinese Ambassade Brussel

Het Chinese Consulaat in Brussel

Om vanuit België naar China te kunnen reizen, heeft u een visum voor China nodig. De ambassade van China in Brussel, beter bekent als het Chinese Visa Application Centre, is de eerste plek waar u aan zou denken om een visum aan te vragen. Tegenwoordig is het echter mogelijk om een e visum China aan te vragen. Via Evisumservice.be kunt u dat geheel online en binnen 5 minuten doen. Mocht u toch op zoek zijn naar consulaire bijstand van het Chinese Visa Application Centre dan staat op deze pagina alle informatie over de visumdienst aldaar.

 

Contactgegevens en openingstijden van de Chinese ambassade in België: 

De contactgegevens van de China Embassyin Brussel zijn: 

  • Adres: Rue Neerveld 109, 1200 Woluwe Saint-Lambert in de Belgische hoofdstad Brussel
  • Telefoonnummer: 02 775 0888 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur). 
  • Fax: 027750880
  • E-mail:brusselscenter@visaforchina.org


 

Het kantoor hanteert de volgende openingstijden: 

Maandag t/m vrijdag: 

  • 9.00 – 15.00 uur: indienen van een aanvraag. 
  • 10.00 – 16.00 uur: ophalen van een paspoort. 

 

Op Chinese feestdagen is de Chinese ambassade in Brussel gesloten. 

 

Visum voor China aanvragen in Brussel

Bij de Chinese ambassade in Brussel kunt u terecht voor het aanvragen van een visum. Op deze pagina vindt u algemene reisinformatie over China.

 

Let op: indien u er voor kiest om een visum aan te vragen via het consulaat in Brussel heeft u fors meer documenten nodig dan via Evisumservice. 

 

Het type visum dat u aanvraagt, hangt af van het doel van uw bezoek aan het land. Voor een vakantie vraagt u bijvoorbeeld een toeristenvisum aan. De visumprocedure ziet er als volgt uit: 

  • Stap 1: Het voorbereiden van de juiste documenten. U moet de volgende documenten aanleveren voor uw visumaanvraag:

o  Een paspoort dat ten minste nog zes maanden geldig is, met minstens twee lege visumpagina’s. Indien u meerdere nationaliteiten heeft, dient u al uw geldige paspoorten aan te leveren. 

o  Een fotokopie van uw paspoort (van de datumpagina waarop uw foto, persoonlijke informatie en handtekening weergegeven zijn). 

o  Een ingevuld aanvraagformulier voor een visum. Dit formulier kunt u vinden op de website van het Chinese visa application centre met daarop een foto die voldoet aan de eisen (de eisen kunt u ook vinden op de website). 

o  Bewijs van legale status (dit geldt alleen voor mensen die in België een visum voor China willen aanvragen, terwijl zij niet in België wonen). 

o  Indien u een Chinees paspoort heeft: een fotokopie van uw Chinese paspoort of eerdere visumaanvragen voor China. 

o  Documenten waarmee u aantoont wat u in China gaat doen. Dit betreft een kopie van uw vliegticket en bewijs van waar u in China verblijft. Dit kan de bevestiging van uw reservering bij een hotel zijn, of een ‘Invitation letter’: een brief waarin een individu in China bevestigt dat u tijdens uw tijd in China bij deze persoon verblijft. Op deze website van de Chinese ambassade in Brussel kunt u zien aan welke eisen deze brief moet voldoen.

  • Stap 2: Uw aanvraag indienen bij de ambassade. De aanvraag dient u zelf in, of u machtigt iemand om dit voor u te doen. Het wordt geadviseerd om uw aanvraag niet eerder dan drie en niet later dan 1 maand voor vertrek in te dienen. Voor het indienen van uw visumaanvraag moet u een afspraak maken. 
  • Stap 3: Betaling en het ophalen van uw paspoort. Tijdens de dag waarop u uw aanvraag indient bij de ambassade van China in Brussel, hoort u wanneer u uw paspoort kunt ophalen. 

 

E-visum aanvragen via Evisumservice

Sinds 2018 is het mogelijk om online een visa aan te vragen voor China. Dit noemt men een e-visum of een online e-application. De eerste stappen van de aanvraag van een visum kunnen online gezet worden. 

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy