U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Cambodja aanvragen. De kosten bedragen € 59,95,- en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, Belfius of een Kredietkaart

 

Cultuurverschillen in Cambodja

Wanneer je afreist naar een ander land, komt u in contact met andere tradities en cultuur. Dit zorgt voor leuke (en soms ook ongemakkelijk) momenten. Want wat bij ons in normaal is, is niet altijd normaal. Cultuurverschillen zijn de bron voor bijzondere momenten tijdens een vakantie. Hier de cultuurverschillen waar u op moet letten tijdens uw reis in Cambodja.

 

 

Aai over de bol

 

Een aai over de bol, is voor ons een vriendelijk gebaar. Ga je naar Cambodja? Probeer dit dan te vermijden, het hoofd van een Cambodjaan aan raken is onrespectvol. In Cambodja wordt het hoofd als de woonplaats van de ziel gezien en dus het heiligste deel van het lichaam.

Kledingvoorschriften

 

Wanneer u van plan bent om een tempel te bezoeken, zijn er een aantal kledingvoorschriften waar u aan moet voldoen. Een broek bij een vrouw wordt als schandelijk gezien, korte broeken bij mannen vinden ze daar ook niet normaal. Bij een bezoek aan een tempel wordt verwacht dat vrouwen helemaal bedekt zijn, en het is respectvol om als man ook een sarong te dragen.

 

Omgangsvormen

 

Meningsverschillen tussen mensen worden zelden openlijk geuit. Boos worden, je geduld verliezen in het openbaar betekent gezichtsverlies. Kritiek wordt als een persoonlijke belediging ervaren. Het openbaar tonen van affectie ( zoals zoenen) wordt niet op prijs gesteld. Op straat zie je daarom ook vaak jongens met jongens lopen en meisjes met meisjes. Bij officiële gelegenheden zitten vrouwen en mannen ook vaak apart.

Onderhandelen

 

Onderhandelen gebeurd veel in Cambodja, als u op de markt of in een toeristenwinkel bent wordt dat verwacht. Dus weet niet bang om af te dingen dat is heel normaal. Wanneer u vervoer regelt bijvoorbeeld een taxi, tuktuk of een riksja spreek dan een dagprijs af. Als u met de bus gaat die een vaste routes rijd hoeft u niet te onderhandelen. Onderhandelen wordt in Cambodja gezien als een sociale bezigheid.

 

Visum aanvragen Cambodja

 

Van plan om op reis te gaan naar Cambodja? Dan kunt u hier uw visum Cambodja aanvragen. Voor het aanvragen van een visa Cambodja moet uw paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn. Let er goed op dat er geen foute gegevens of typefouten op uw visum staan. Vraag uw visum eerlijk en correct aan om problemen bij de grens te voorkomen. De kosten visum Cambodja bedragen 59,95,-.

 

June 21, 2017
« back

Vraag nu een online visum aan voor Cambodja. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Cambodjaanse visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy