U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Turkije aanvragen. De kosten bedragen € 39,95,- per visum en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop, Belfius of een Kredietkaart

 

Klimaat en vaccinaties Turkije - Praktisch om te weten

Turkije is een populair vakantieland onder vele reizigers uit België, dit komt door het heerlijke weer in de zomer. Als u van plan bent om dit land te bezoeken wilt u natuurlijk weten hoe het klimaat daar is. Wij zullen u daarom ook meer vertellen hierover in dit artikel.

 

 

Het klimaat in Turkije

 

In Turkije zijn er veel verschillende soorten klimaten. Dit komt onder andere doordat Turkije een erg groot land is. Turkije wordt dan ook wel het land van de vier seizoenen genoemd.

 

In het oosten van Turkije is er een gematigd landklimaat. In de winter is het daar erg koud en kan er veel sneeuw vallen dat lang blijft liggen. Ook in de zomer is het weer daar matig, dit komt doordat er erg veel neerslag kan vallen.

 

In het midden van Turkije is er een steppe klimaat. Dit houdt in dat de zomers droog zijn met een gemiddelde temperatuur van 23 graden en dat de winters wel koud zijn maar niet extreem.

 

In zuidoost-Turkije zijn er vrij hete zomers met milde winters. In de winter is het er vaak erg regenachtig, maar het zal niet onder de 0 graden worden.  Langs de kusten is er een zeeklimaat. Er zijn milde winters zijn en warme zomers. In elke maand kan er regen vallen, het is daar dan ook vaak vrij vochtig en mistig.

 

beach turkey

 

De beste reistijd voor een vakantie naar Turkije

 

Zoals u hierboven kunt lezen heeft Turkije een gemengd klimaat. Half mei tot oktober zijn de beste maanden om naar Turkije te gaan. Er is dan veel zon en de temperatuur is behaaglijk. Juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar, de zon schijnt er dan volop en de temperatuur kan dan wel oplopen tot 40 graden. Dit is natuurlijk erg warm. Als u niet van extreme warmte houdt is het niet aan te raden om in juli en augustus naar Turkije op vakantie te gaan.

 

Bent u meer een reiziger die voor een wintersportvakantie gaat? Dat is uiteraard ook mogelijk in Turkije. U kunt in sommige gebieden van Turkije skiën en snowboarden. De bekendste skigebieden liggen in het noordwesten van het land. In de maanden december tot mei valt in dat gebied de meeste sneeuw en kunt u heerlijk op wintersportvakantie gaan.

 

winter turkije

 

Aanbevolen vaccinaties voor een reis naar Turkije

 

Als u op vakantie gaat naar Turkije zijn er geen verplichte inentingen die u nodig heeft om het land binnen te kunnen komen. Er zijn wel een aantal inentingen die worden aanbevolen.

 

  1. DTP. Dit is de afkorting van Difterie Tetanus Polio. In België komt deze ziekte gelukkig niet vaak meer voor. In Turkije is de kans echter wel groter om dit virus op te lopen. U kunt DTP herkennen aan de volgende symptomen: opgezwollen keel, spierkrampen in het lichaam en verlamming van de spieren.
  2. Hepatitis A. Dit is een ontsteking in de lever. U kunt dit herkennen aan griep, koorts, geen eetlust, misselijk en buikpijn. Hepatitis A wordt ook wel geelzucht genoemd, dit komt omdat de huid en het oogwit geel kleurig wordt. Ook uw urine krijg een andere kleur.

Deze inentingen kunt u halen bij verschillende organisaties. Voor meer informatie over infectieziekten en vaccinaties bezoekt u de website van het Agentschap zorg & gezondheid.

 

inentingen turkije

 

 

Welke reisproducten zijn handige om mee te nemen?

 

In Turkije kan het in de zomermaanden behoorlijk heet zijn. Het kan dan ook voorkomen dat u veel vocht verliest, bijvoorbeeld als u een wandeling of fietstocht gaat maken. Veel water drinken is dan ook erg belangrijk! Mocht u nog steeds veel vocht verliezen is het handig om een middel mee te nemen tegen vocht verlies. Dit mengsel kunt u ook goed gebruiken als u last heeft van dunne ontlasting.

 

Insecten zijn er in allerlei vormen en maten. Ook in Turkije komen er veel insecten voor. Vooral muggen komen hier vaak voor. Het is verstandig om een insecten werend middel mee te nemen op reis. Zo heeft u het minst last van deze vervelende insecten.

 

Mocht u toch gestoken zijn door een mug houdt er dan rekening mee dat Malaria ook voorkomt in Turkije. De symptomen van malaria zijn koorts, moeheid, hoofdpijn en spierpijn. Mocht u hier last van hebben is het verstandig om langs de dokter te gaan.

 

Vergeet ook niet om uw visum aan te schaffen als u op reis naar Turkije gaat, dit voorkomt veel problemen en vertraging op de luchthaven.

 

February 26, 2019
« back

Vraag nu een online visum aan voor Turkije. Na verwerking mailen wij u binnen 24 uur het e visum voor Turkije toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy