U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Turkije aanvragen. De kosten bedragen € 39,95,- per visum en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop, Belfius of een Kredietkaart

 

Stap voor stap uw visum Turkije aanvragen

U bent helemaal enthousiast geworden over uw reis naar Turkije? Voordat u begint met inpakken is het handig om eerst een visum te regelen. U mag namelijk nog steeds Turkije niet betreden zonder een visum voor Turkije. Bij Evisumservice.be is dat snel online geregeld. De kosten voor een online visumaanvraag zijn slechts €24.95 euro per persoon en u kunt betalen met PayPal, kredietkaart of via bankcontact. Onderstaand nemen we de stappen voor het aanvragen van een visum voor Turkije nog even met u door. Uiteraard bent u er met alleen een visum nog niet. Een reis naar Turkije vergt voorbereiding en wij gaan u wat tips geven die u hierbij zullen helpen.

 

Visum Turkije aanvragen

 

Voor het aanvragen van een visum Turkije moet u zeker zijn dat uw paspoort nog minstens 6 maanden geldig is. Ook mogen er absoluut geen foute gegevens of typefouten op uw visum staan. Vraag uw visum zorgvuldig, eerlijk en correct aan om problemen aan de grens te voorkomen.

 

Voorwaarden visum Turkije

 

De aanvraag van een visum kunt u doen voor meerdere personen. Daarbij moet u wel rekening houden met het feit dat u alle paspoortgegevens hebt van uw reisgezelschap. Tevens worden er vragen gesteld over uw reisdoel en of u al eerder in Turkije bent geweest. Als u een diplomaat bent of stewardess, dan komt u niet in aanmerking voor een visum.

Na het aanvragen van een visum wordt dit meteen behandeld en bezorgd bij de Turkse overheid. De aanvraag zal normaal gezien direct bevestigd worden. Uiterlijk duurt dit 72 uur. Om er zeker van te zijn dat u uw visum op tijd binnen hebt is het handig om dit uiterlijk enkele dagen voor vertrek te regelen.

 

In 5 stappen uw visum Turkije aanvragen

 

 

1. Het invullen van het online aanvraagformulier op Evisumserice.be

Eerst wordt er om uw aankomstdatum gevraagd. Vervolgens worden voor alle reizigers de persoonsgegevens gevraagd (voor- en achternaam, geboorteplaats, etc.), of u al eerder een visum voor Turkije heeft aangevraagd, en wat uw gereserveerde budget is voor uw reis.

Daarna wordt gevraagd om uw paspoortgegevens, vult u dit extra zorgvuldig in.

Dan volgen er wat vragen over uw werkgevers informatie. In welke sector u werkzaam bent, voor welk bedrijf en vanaf wanneer u daar werkt.

Als laatst worden er een aantal veiligheidsvragen gesteld. O.a. of u eerder gearresteerd bent of dat u last heeft van ernstige gezondheidsproblemen.

 

2. Na het invullen van al uw gegevens betaalt u de €24.95 euro via een van de betaalmethodes.

3. Uw aanvraag wordt behandeld binnen 24 uur

4. De Turkse overheid bevestigt uw visum

5. U drukt thuis uw visum af en u kunt gaan inpakken voor uw reis!

 

Vaccinaties en hygiëne

 

Voor uw reis naar Turkije heeft u geen vaccinaties nodig. Wel worden de vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen. Ondanks dat de muggen erg vervelend kunnen zijn in hartje zomer komt Malaria in Turkije niet voor.

 

Het drinken van kraanwater word niet aangeraden in Turkije. In de grote steden is het water namelijk gechloreerd, voorkeur gaat dus uit naar gebotteld water.

 

In elke stad zijn er vele straatverkopers die eten verkopen, dit kan zeker maar wees wel voorzichtig. Men neemt het niet erg nauw versheid/hygiëne.

 

 

Gedragsregels in Turkije

 

Als u naar Turkije afreist is het verstandig om te onthouden dat Turkije een islamitisch land is. Let hierbij dus op uw kleding als u als toerist bepaalde bezienswaardigheden bezoekt.

 

Op het strand, in de hotels/resorts of op een boot is zwemkleding toegestaan. Maar mocht u de stad ingaan of een bezoek aan een moskee brengen wordt dit absoluut niet getolereerd. Bij uw bezoek aan een van de moskeeën in Turkije moet u uw schoenen achterlaten bij de ingang, als vrouw zijnde moet u uw hoofd bedekken en mogen uw benen en schouders niet worden getoond.

 

Bij een avondje uiteten is het vanzelfsprekend om u netjes te kleden, houdt ook in gedachten dat gerechten met spek/varkensvlees lastiger te verkrijgen zijn. Hetzelfde met alcohol, het is niet overal verkrijgbaar en vaak erg duur.

 

 

Valuta en prijsniveau

 

U kunt betalen in Turkije met de Turkse Lira. Al een tijd schommelt de koers behoorlijk, waardoor de waarde van de Lira enorm is gedaald. Het prijsniveau in Turkije verschilt enorm per regio, in Istanboel bijvoorbeeld liggen de prijzen vele malen hoger dan in een klein dorpje in het oosten. Als het gaat om levensmiddelen liggen de prijzen gelijkwaardig aan de prijzen in België, alleen alcohol en (varkens)vlees is een stuk prijziger. Ook zijn elektronica en andere luxe producten duurder als in Europa.

 

Om u een beetje een indicatie te geven van de prijzen tijdens een etentje; voor een biertje betaal je gemiddeld €3,00 euro. Een hoofdgerecht in een gemiddeld restaurant is gemiddeld zo’n €8,00 a €10,00 euro (een stuk goedkoper als in België dus).

 

Veiligheid in Turkije

 

Voor Turkije geldt een positief reisadvies ondanks de recente aanslagen etc. De kustgebieden en grote steden als bijvoorbeeld Istanbul, Izmir en Ankara zijn toegankelijk voor iedere toerist en zijn veilig. Daarentegen is het oosten, dat grenst aan Syrië en Irak, afgeraden te bezoeken. In deze regio is het al vele jaren onrustig en wordt dus afgeraden hier naar af te reizen.

March 14, 2017
« back

Vraag nu een online visum aan voor Turkije. Na verwerking mailen wij u binnen 24 uur het e visum voor Turkije toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy