U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Kenia aanvragen. De kosten bedragen v.a € 69,95,- per visum welke kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart

 

Naar de top van de Kilimanjaro

Gaat u naar Kenia op vakantie, en bent u klaar voor een fysieke uitdaging? Dan is de Kilimanjaro beklimmen wat voor u. De Kilimanjaro is de op een na hoogste berg van Afrika. Interesse om deze uitdaging aan te gaan, lees dan verder!

 

 

De Kilimanjaro

 

De Kilimanjaro ligt op de grens van Kenia en Tanzania, hierdoor heb je prachtig uitzicht over alle twee de landen. De berg bestaat uit stratovulkanen. Dit zijn slapende of uitgedoofde vulkanen. In 1889 werd voor het eerst de top van de Kilimanjaro bereikt door  Hans Meyer en Ludwig Purtscheller. De Kilimanjaro was eerst alleen bekend onder de bergbeklimmers. Nu komen er ook steeds meer toeristen op af Er zijn verschillende reisorganisaties die een reis naar de top van de Kilimanjaro aanbieden zoals https://mountain-network.nl/.  

 

 

Voorbereidingen voor de klim

 

De beklimming van deze berg moet u niet onderschatten, Het hoogste punt ligt op maar liefst 5950 meter hoogte. Om de top te halen is het belangrijk dat je lichaam gezond is om het hoogteverschil aan te kunnen. Daarom is het handig om voor uw reis aan uw conditie te werken. Het is altijd verstandig om goedkeuring van uw huisarts te vragen of u in staat bent deze klim te maken. Uw fysieke gesteldheid is een heel belangrijk onderdeel maar vergeet de mentale kant niet. Wees positief en geniet van deze bijzondere reis.

 

 

 

Deze spullen moet u niet vergeten!

 

Een goed begin is het halve werk. Voordat een reiziger de berg beklimt moet het goed voorbereid zijn. Het is uiteraard niet verstandig om met een paar sandalen een boterham en een blikje cola aan de beklimming te beginnen. Om te bepalen waar een goede uitrusting aan moet voldoen hebben wij zowel bergbeklimmers als de lokale bevolking gevraagd een lijst te maken met producten die niet mogen ontbreken in de uitrusting van een persoon die de Kilimanjaro gaat beklimmen. De lijsten hebben wij samengevoegd tot de onderstaande checklist:

 

  Kleding voor verschillende temperaturen  (verpakt in plastic, voor tegen de vochtigheid.)

  Thermisch ondergoed ( Geen katoen want dat absorbeert vocht.)

  Handschoenen ( voor tegen de kou hogerop de berg.)

  Skistokken ( met de stokken kunt u zich beter afzetten.)

  Camelback (drink zak met inhoud van 2 liter water.)

 

 

Pas op voor hoogteziekte!

 

Een van de meest onderschatte gevaren bij het beklimmen van hoge bergen zoals de Kilimanjaro is hoogteziekte. Maar liefst 50% van de bergbeklimmers krijgt last van symptomen die worden veroorzaakt door hoogteziekte. Mensen krijgen last van hoogteziekte wanneer zij zich op grote hoogte bevinden. Naarmate klimmers hoger een berg op klimmen wordt de lucht dunner. Er zit minder zuurstof in de lucht dan mensen gewend zijn en het lichaam nodig heeft. Hoe hoger mensen gaan, des te lager is het zuurstofgehalte in de lucht. Hoeveel last iemand krijgt van hoogteziekte verschilt per persoon. Zo kan het zijn dat u wel last krijgt van hoogteziekte terwijl een mede klimmer er helemaal geen last van heeft.

 

Het is belangrijk dat u niet hoger klimt als u last krijgt van hoogteziekte. De symptomen zullen toenemen en kan resulteren in gevaarlijke situaties. U herkent hoogteziekte aan de volgende symptomen:

 

     Hoofdpijn

     Misselijkheid

     Slecht slapen

     Gebrek aan eetlust

Wanneer u nog hoger gaat klimmen kunt u last krijgen van:

     U kunt wankel ter been worden.

     U kunt last krijgen van spraakproblemen.

     U kunt verward raken.

 
Andere manier voor naar de top

 

Wanneer u niet gezond genoeg bent, of een makkelijkere manier zoekt om van het mooie uitzicht te genieten. In Kenia en Tanzania bieden verschillende organisaties een ballonvaart aan. Zo kunt u ook genieten van het prachtige uitzicht op de savanne, zonder de fysiek en mentaal zware klim te hoeven maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

May 08, 2017
« back

Vraag nu online een visum voor Kenia aan. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Keniaanse visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy