U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Kenia aanvragen. De kosten bedragen v.a € 69,95,- per visum welke kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart

 

Wat is de beste reistijd voor een reis naar Kenia?

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Kenia maar weet u niet wat nou de beste reistijd is voor dit land? Het reisadvies voor Kenia ligt aan de plannen voor uw reis. Voor een safari is het bijvoorbeeld ideaal om in een droge periode te gaan en als u een laag budget hebt is het handig om buiten het hoogseizoen te gaan.

                                                                  

Of wat dacht u van een glimp opvangen van de grote migratie? De kust bezoeken of de mount Kenya beklimmen? Of misschien wel een festival bezoeken? In Kenia is, in elk jaargetijde, van alles te beleven. Wij vertellen u de belangrijkste dingen die u moet weten over reizen en jaargetijde in Kenia.

 

 

Hoe is het weer in Kenia?

 

In Kenia is er niet echt een winter of een zomer, er zijn droge seizoenen en regenseizoenen. De droge tijd is onder te verdelen in twee droge seizoenen: een van laat januari tot begin februari en een van juni tot oktober. In november en december vallen er kleine buien maar het echte regenseizoen is van maart tot mei.

 

De temperaturen in Kenia zijn afhankelijk van de hoogte van de plaats, hoe lager hoe warmer. De kust is hierdoor de warmste plek en hoog in de bergen kan het zelfs sneeuwen.

 

 

De grote migratie – Een jaargetijde/ klimaat gebonden spektakel!

 

De grote migratie is een van de mooiste wildlife-spektakels, miljoenen dieren beginnen het jaar in het Serengeti National Park in Tanzania en maken vervolgens hun weg naar het noorden naar een groter gebied: de Maasai Mara. In september en november maken de dieren de oversteek. Als u de immens grote kuddes met gnoes en andere dieren de Mara-rivier in Kenia tussen de op de loer liggende krokodillen wilt zien oversteken, is augustus de beste reistijd.

 

De grote migratie

 

De beste tijd voor een safari in Kenia

 

Gaat u niet voor de grote migratie maar wilt u dieren spotten door middel van een safari? De beste reistijd hiervoor is het droge seizoen. Dit komt omdat ze dan meer tijd spenderen in de waterpoelen en de bossen zijn minder dichtgegroeid. Het korte regenseizoen, november en december, heeft ook zijn voordelen; er zijn namelijk veel minder toeristen. Probeer het regenseizoen van maart tot mei wel te vermijden, deze regen is veel heftiger.

 

 

Beste reistijd om de kust te bezoeken

 

Gaat u op reis naar Kenia om bijvoorbeeld te genieten aan het Diani Beach maar weet u niet wat de beste tijd hiervoor is? Het klimaat bij de kust is eigenlijk altijd heet. Wel kan er het hele jaar door regen vallen, dus ook in het droge seizoen. De regen is het ergst van maart tot mei, voor een vakantie aan de kust is dit dus niet ideaal. De maanden januari en februari zijn het heetst, maar een koud windje helpt wel om dit verdraaglijk te maken.

 

Voor een vakantie aan de kust kunt u het beste kijken waarmee u zo’n trip wilt combineren. Wilt u naast relaxen aan het strand ook mooie dieren spotten? Dan is de beste reistijd augustus of september. Als u van plan bent om de Mount Kenya te beklimmen, dan is januari of februari een goede tijd om dit te doen.

 

Strand in Kenia

 

De beste reistijd voor het beklimmen van de Mount Kenya

 

Het droge seizoen is de beste reistijd om de Mount Kenya te beklimmen, ook is dit het veiligste seizoen. Januari, februari en september zijn over het algemeen de beste reisperiodes door het klimaat. Deze dagen kunt u veel zon verwachten, dit maakt de kou wat minder erg in de hoge bergen.

 

Juli en augustus zijn ook prima maanden voor het beklimmen van deze berg, het is ideaal als u niet van drukte houdt. Het is veel rustiger in deze periode.

 

Wel is aan te raden om voor alle omstandigheden kleding mee te nemen, het weer kan heel erg verschillen per tijd en hoogte.

 

berg van kenia

 

Reizen in het hoogseizoen of toch het laagseizoen?

 

Hoogseizoen is van juni tot oktober

 

De voordelen van juni tot oktober zijn eigenlijk dat het bijna nooit regent, de lucht is blauw en er zijn veel minder muggen. De dieren zijn beter te zien omdat de jungle minder is dichtgegroeid en de dieren meer in de waterpoelen zitten door de droogte.

 

Het nadeel van deze periode is dat het eigenlijk erg druk is.

 

Laagseizoen is van november tot mei

 

Deze periode heeft ook zijn voordelen, namelijk dat het veel goedkoper is. U kunt ook net geboren dieren spotten, ook de trekvogels kunt u zien van september tot april. Wel vallen er meer regenbuien in deze periode, hierdoor zijn de landschappen wel erg mooi groen. Als u buiten de maanden maart, april en mei gaat zullen de regenbuien wel meevallen; deze zullen uw vakantie niet verpesten.

 

Van maart tot en met mei kunnen sommige bedrijven zelf sluiten door de heftige regenbuien, hou hier dus rekening mee.

 

 

Wat zijn interessante evenementen in Kenia?

 

Wilt u echt iets bijzonders meemaken? Overweeg dan uw reis te combineren met één van de onderstaande festivals.

 

East African Art Festival

 

Dit is een driedaags evenement in de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Hier staat kunst, muziek, theater, mode, literatuur en architectuur op de voorgrond deze 3 dagen.

 

The International Camel Derby

 

Dit is een festival dat elk jaar in augustus wordt gehouden in Maranal. Op dit evenement worden kameel races gehouden door de woestijnen, bezoekers vanuit de hele wereld komen hier naartoe.

 

The Lamu Cultural Festival

 

Elk jaar in november komen er bezoekers naar de Lamu Archipelago, een eiland aan de oostkust van Kenia. Dit driedaags festival viert eigenlijk gewoon het leven op dit ouderwetse eiland. Het is ongeveer 2 uur vliegen vanaf Nairobi.

 

Jamhuri Day

 

Op 12 december wordt de onafhankelijkheid van Kenia gevierd, in veel steden van Kenia worden er shows gegeven en wordt er vuurwerk afgestoken.

 

 

Jamhuri day

 

Vergeet uw visum voor Kenia niet!

 

Heeft dit artikel u over de streep getrokken om naar Kenia te gaan? Of u nou in de winter of zomer van plan bent om deze reis te maken , een visum voor Kenia is altijd nodig. Vraag deze makkelijk en snel online aan via evisumservice.be!

 

 

 

February 25, 2019
« back

Vraag nu online een visum voor Kenia aan. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Keniaanse visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy