U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Turkije aanvragen. De kosten bedragen € 39,95,- per visum en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop, Belfius of een Kredietkaart

 

Souvenirs meenemen uit Turkije

Gaat u op vakantie naar Turkije? Dan heeft u er vast wel aan gedacht om een souvenir mee terug te nemen naar België. Er zijn veel mogelijkheden in Turkije om souvenirs te kopen, van erg duur tot goedkoop. Maar wat mag u wel en niet mee terug nemen naar België? Dat maak ik u duidelijk in het volgende artikel.  

 

 

Winkelen in Turkije, hoe ziet dat eruit?

 

Turkije is een geliefd vakantieland waar veel reizigers heen gaan. Zo zijn er prachtige stranden en gezellige steden. In de zomermaanden is het lekker weer in Turkije en daarom is het dan ook heerlijk om naar het strand te gaan. In de meeste steden zijn er grote winkelcentra waar u volop kunt genieten van de verschillende shop gelegenheden. In deze shopping malls is van alles te kopen. U kunt hier onder andere kleding, specerijen, tassen, sieraden en fruit kopen.

 

turkish fruit

 

Turkije is een land waar veel traditionele souvenirs te vinden zijn. Deze zijn leuk om mee te nemen naar België en aan uw vrienden of familie te geven. Er zijn een aantal souvenirs die erg bekend zijn onder de toeristen.

 

  1. Het blauwe oog. Deze steen kom je overal tegen in Turkije, het wordt daar Nazar genoemd. Het is een blauwe steen met in het midden een oog. Deze steen hoort bij een bijgeloof en is bedoeld om onheil af te stoten. Als het amulet kapot is gegaan heeft het zijn werk gedaan.
  2. Turks Fruit. Dit wordt ook wel Turkish Delight genoemd. Het is een soort snoepje dat zacht en zoet van smaak is. Leuk om mee te nemen, zo kunt u op elk moment weer terug denken aan uw prachtige reis naar Turkije.
  3. De waterpijp. In Turkije zijn theehuizen erg bekend. Hier kunt u vaak ook een waterpijp bestellen met verschillende smaken tabak. De waterpijpen kunt u kopen op de bazaars.
  4. Baklava. Dit is een zoete Turkse specialiteit dat gemaakt is van bladerdeeg met noten erin. Het wordt gebakken in siroop van suiker of honing. Baklava is vaak te vinden in banketbakkerijen, waar ze het serveren met heerlijke Turkse koffie.
  5. Specerijen. Op de bazaars zijn ook veel kruiden en specerijen te koop, deze liggen vaak in zakken of manden. Dit is makkelijk, zo bent u niet gebonden aan de hoeveelheid die u wilt kopen en kunt u zelf bepalen hoeveel u wilt hebben. U kunt deze kruiden gebruiken om uw maaltijd nog smaakvoller te maken.
  6. Hamam handdoeken. Een oeroude traditie in Turkije is de Hamam. Dit is een badhuis waar u heerlijk kunt ontspannen als u een drukke reis achter de rug heeft. Om deze traditie mee naar België te nemen kunt u een hamam handdoek aanschaffen. Zo heeft u een leuke herinnering aan uw ontspannen hamam ervaring.

 

Nazar Turkey

 

Namaakartikelen kopen en mee terugnemen naar België

 

Shoppen in Turkije is onder vele toeristen geliefd. In alle Turkse steden zijn bazaars te vinden waar u souvenirs kunt kopen. Ook namaakartikelen zijn vaak op deze markten te koop, wat natuurlijk erg leuk en goedkoop is om mee te nemen. Bekende kledingmerken zoals Armani, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, u treft namaakproducten van al deze en meer merken. Kleding, tassen, replica horloges van merken als Rolex en Breitling, ze zijn overal te vinden. Als u voor eigen gebruik deze producten mee terug neemt naar België is er niet veel aan de hand. Het is natuurlijk eigenlijk verboden, maar de meeste mensen nemen wel wat mee vanuit Turkije. Het is helaas niet toegestaan om grote hoeveelheden in te voeren, zeker wanneer de kaartjes er nog aan zitten kunt u in de problemen komen. Uw spullen zullen worden ingenomen bij de douane, dit is zonde van al uw mooie artikelen. Let dus goed op hoeveel u meeneemt!

 

 

Alcohol en tabak invoeren – wat is toegestaan en wat niet

 

Als u op vakantie bent in Turkije is het leuk om een traditioneel drankje te proberen om helemaal in de stemming te komen. Raki is een van de bekendste alcoholische drank. Dit drankje smaakt naar anijs en wordt vaak gemixt met water en ijs. Het ziet er uit als melk en wordt in Turkije Aslan Sütü genoemd wat leeuwenmelk betekent. Het is toegestaan om drank in te voeren. U kunt gerust 1 liter Raki meenemen of een andere alcoholische drank met een alcoholgehalte van meer dan 22%. Van drank met een alcoholgehalte minder van 22% mag u 2 liter meenemen.

 

De tabak in Turkije is vaak goedkoper, daarom nemen vele reizigers dit mee na hun bezoek aan dit land.  Dit is toegestaan als u niet te veel meeneemt. Een hoeveelheid van 200 sigaretten, 50 sigaren, 250 gram tabak of 100 cigarillo’s is toegestaan. Het is ook mogelijk om een combinatie van deze producten in te voeren.

 

sigaretten turkije

 

Neem dit niet mee terug vanuit Turkije

 

Er zijn veel artikelen die u mee mag invoeren vanuit Turkije, maar natuurlijk ook producten die verboden zijn om mee terug te nemen. Zoals eerder vermeld is het niet toegestaan om een grote hoeveelheid namaakartikelen te importeren. Er zijn nog veel meer producten die niet mee genomen mogen worden vanuit Turkije, zoals: beschermde dier- en plantensoorten, dierlijke producten en levensmiddelen.

 

 

Visum voor Turkije verplicht

 

Zonder een visum mag u Turkije niet in. Wilt u genieten van het heerlijke klimaat, de cultuur en shoppen op de bazaar? Dan ontkomt u er niet aan uw reisdocumenten op orde te brengen. U kunt uw visum het beste voor vertrek online aanvragen. Dat is sneller en voordeliger dan op de luchthaven in Turkije zelf. De Turkse overheid kiest ervoor om mensen expres te ontmoedigen het visum op de luchthaven af te halen zodat men overstapt op het Turkse e-visum. Wilt u meer informatie over het e-visum voor Turkije? Lees dan ons artikel: ‘E-visum Turkije voordeliger dan aan de Turkse luchthaven’. Voor een reis naar Turkije bent u verplicht om in het bezit te zijn van een visum. Deze is erg makkelijk online aan te vragen bij evisumservice.be.

 

 

 

February 26, 2019
« back

Vraag nu een online visum aan voor Turkije. Na verwerking mailen wij u binnen 24 uur het e visum voor Turkije toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy