U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Sri Lanka aanvragen. De kosten van een ETA bedragen € 139,95,- en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, Belfius of een Kredietkaart.

 

Cultuurverschillen in Sri Lanka

Wanneer u naar Sri Lanka afreist, komt u natuurlijk in contact met de locals van het eiland. Hoe moet u zich gedragen? En welke cultuurverschillen zijn er? Hier gaan wij u precies vertellen waar u op moet letten als u in Sri Lanka bent.

Beleefdheidsregels

De verschillen tussen Europa en Sri Lanka zijn zo groot, dat u er bijna een heel boek over kan schrijven. Zoals bij een bezoek aan alle heiligdommen dienen te gebeuren op blote voeten. Foto maken bij een boeddhabeeld? Doe dat liever niet, kan onrespectvol overkomen bij de locals. Als u op bezoek gaat bij een tempel, mag u de monnik niet aanraken, u mag de monnik ook geen geld geven wel eten of drinken. Als u respect wilt tonen kunt u de  Sri Lankaanse groet uitbrengen, hoe hoger de handen hoe meer respect. De kledingvoorschriften zijn ook anders, broeken bij vrouwen wordt als schandelijk gezien, en korte broeken bij mannen vinden de Sri Lankanen eigenlijk ook belachelijk. Naakt en topless zonnen is verboden.

 

Ja en Nee

Het meest verwarrende tussen Europa en Sri Lanka is het verschil tussen ja en nee. Ja wordt niet aangeduid door te knikken, maar door uw kin snel heen en weer te bewegen. Ten tweede heeft ja meerdere betekenissen, naast ja kan het ook jaja betekenen wat betekent: Ja ik heb alles begrepen, ik heb u verstaan maar ik ben niet geïnteresseerd.  Nee is een woord dat de Sri Lankanen eigenlijk niet op de tong ligt. Ze proberen het zoveel mogelijk te vermijden.

Links en rechts

De rechterhand is in Sri Lanka om te eten, de locals gebruiken namelijk geen bestek. En de linkerhand om het achterwerk te wassen. Wanneer u een maaltijd zonder bestek gaat eten gebruik dan alleen de rechterhand. Met de linkerhand word als vies ervaren, in principe raak je ook niemand aan met de linkerhand.

 

Algemeen

Besef goed dat je als gast in het land verblijft waar men andere omgangsvormen kent en probeer daar met zo veel mogelijk respect mee om te gaan.

 

 

Vergeet ook niet dat u een visum voor Sri Lanka nodig heeft!

 
May 12, 2017
« back

Vraag nu een online visum aan voor Sri Lanka. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Sri Lankaanse visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy