U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Sri Lanka aanvragen. De kosten van een ETA bedragen € 139,95,- en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, Belfius of een Kredietkaart.

 

De vijf hoogtepunten van Sri Lanka die de moeite zijn te bezoeken!

U heeft uw reisje geboekt naar Sri Lanka maar bent benieuwd wat u gezien moét hebben tijdens uw reis? Wij hebben de vijf hoogtepunten van Sri Lanka hieronder op een willekeurig rijtje gezet voor u. Of u nu een echte natuurliefhebber bent of een cultuursnuiver, deze bezienswaardigheden zijn voor beide om uw hart bij op te halen. Na dit artikel bent u helemaal voorbereid voor uw reis naar Sri Lanka!

 

Lees snel verder en ontdek de bezienswaardigheden die u gezien moet hebben!

 

Anuradhapura, sri lanka

 

Anuradhapura

In het noorden van Sri Lanka ligt de hoofdstad Anuradhapura. Deze stad staat vol met historische bouwwerken en tempels. Voor veel boeddhisten is dit ook een heilige stad.

De acht plekken in Anuradhapura die heilig zijn voor boeddhisten zijn de:

Sri Maha Bodi, de Ruwanweli Seya, de Thuparama Dagoba, Abhayagiri Dagoba, Lankarama Dagoba, Mirisaweti dagoba en de Isurumuniya Viharaya.

 

De Gouden Tempel, Dambulla

 

Gouden Tempel van Dambulla

Dambulla heeft vele prachtige tempels en die zijn daardoor ook de echte hoogtepunten van deze stad. De Gouden Tempel is de grootste van Sri Lanka. De tempel bevindt zich op een heuvel, na een kleine klim bent u op de top, met een prachtig uitzicht. Deze Goude Tempel bestaat uit vijf grotten. In deze grotten zijn in totaal 153 afbeeldingen van boeddha te zien. Al deze muurschilderingen hebben samen een oppervlakte van 2100 m². In de grot Devajara Viharaya is een liggende Boeddha te vinden van maar liefst 15 meter!

 

Polonnaruwa, Sri Lanka

 

Polonnaruwa

Dit is een van de oudste steden van Sri Lanka . De stad is al meer dan 800 jaar oud maar het leuke is dat de stad nog in bijzonder goede staat verkeerd. In deze stad zijn vele ruïnes, tempels en vele andere bezienswaardigheden te vinden. Ook ligt het Wasgamuwa National Park in de buurt van Polonnaruwa. Dit is werkelijk een van de mooiste parken van heel Sri Lanka. Als u een natuurliefhebber bent moet u hier zeker een bezoekje aan brengen.

 

De hoofdstad Kandy, Sri Lanka

 

Kandy

Na de hoofdstad Colombo is Kandy de grootste stad. Deze stad wordt gezien als de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Deze bijzondere stad ligt in een vallei aan een prachtig meer omringd door bergen. Kandy is een grote stad maar ondanks dat is het een sfeervolle en gezellige stad. In Kandy zijn er naast de mooie natuur ook veel boeddhistische tempels te zien. Een van de mooiste is de Tempel van de Tand.

 

Yala National Park Animal, Sri Lanka

 

Yala National Park

Yala National Park is het meest bezochte national park van Sri Lanka. U kunt hier perfect wilde dieren spotten. O.a. wilde olifanten, luipaarden en zwijnen. In dit park is het mogelijk om te overnachten. Ze hebben op het park namelijk een aantal kleine bungalows

 

 

 

February 28, 2017
« back

Vraag nu een online visum aan voor Sri Lanka. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Sri Lankaanse visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy