U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Sri Lanka aanvragen. De kosten van een ETA bedragen € 139,95,- en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, Belfius of een Kredietkaart.

 

Ontdek De Mooiste Stranden Van Sri Lanka

De stranden van Sri Lanka zijn prachtig en het is er rustig. Maar wat zijn nou eigenlijk de allermooiste stranden van Sri Lanka? Wij zochten het uit.

 

Naast lekker op het strand liggen kunt u in de kustplaatsen trouwens ook actief bezig zijn.

U kunt er perfect surfen. Mocht u nog nooit hebben gesurft, kunt u het best Weligama opzoeken. Dit is de perfecte plek om te leren surfen. Voor de wat meer gevorderde surfers zijn Arugam Bay of Hikkaduwa de perfecte locaties.

 

De 5 Mooiste Stranden Van Sri Lanka

 

 

Hikkaduwa

 

Hikkaduwa is een van de meest toeristische stranden van Sri Lanka. Niet voor niets, want Hikkaduwa is prachtig en daardoor een ware trekpleister voor iedereen die dit mooie land bezoekt. Hikkaduwa is zo mooi dat, ondanks het toeristische karakter, dit strand nog altijd de moeite waard om te bezoeken. De zonsondergang is adembenemend en de relaxte sfeer in het dorp is heerlijk. Langs het strand zijn er erg veel winkeltjes en restaurantjes, wat het druk doch gezellig maakt. Mocht u de rust willen op zoeken, ga dan naar het stukje strand ter hoogte van het treinstation Thiranagama. Het is daar een stuk rustiger en tevens erg mooi.

 

Tip; Iets buiten Hikkaduwa vindt u het Sea Turtle Hatchery Hikkaduwa. Dit is een plek voor zeeschildpadden die gewond zijn geraakt door bijvoorbeeld visnetten en/of boten. Hier krijgen deze dieren de hulp die zij nodig hebben om te herstellen van hun verwondingen. Voor een klein bedrag kunt u een kijkje nemen in dit opvanghuis. Deze kleine bijdrage komt overigens direct ten goede van de schildpadden.

 

 

Nilaveli Beach

 

Nilaveli Beach is een prachtig witgeel zandstrand en wordt beschouwd als één van de mooiste stranden van Azië. U kunt er uitstekend zwemmen en snorkelen. Het fijne aan dit strand is dat het een relatief rustig strand is, perfect om lekker bij te komen en te genieten van het mooie uitzicht. Vanaf Nilaveli Beach kunt u makkelijk een boot pakken naar Pigeon Island. 

 

Tip; Vanuit Nilaveli Beach worden excursies aangeboden voor Whale Watching. Dit is zeker de moeite waard, want vanwege de grote populatie vinvissen en potvissen ben je van succes gegarandeerd. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 26,- euro per persoon.

 

 

Pigeon Island (National Park)

 

Pigeon Island is een klein eilandje voor de kust van Nilaveli Beach. Dit reservaat bevat een van de best overgebleven koraalriffen van Sri Lanka. Er leven hier meer dan 300 soorten koraalvissen en meer dan honderd koraalsoorten, wat dit dé plek maakt voor snorkelaars en duikers.

 

 

Uppuveli Beach

 

Uppuveli is net als Nilaveli een mooi witgeel zandstrand met eveneens een prachtig uitzicht.

Uppuveli is toeristischer dan Nilaveli Beach, dit komt omdatdit strand zich nabij twee populaire bezienswaardigheden bevindt. Namelijk een militaire begraafplaats en een historische boeddhistische tempel. Ook is dit strand erg geliefd bij backpackers.

 

Tip; Bezoek de heetwaterbronnen van Kanniya. Er wordt beweerd dat het water helende eigenschappen heeft tegen verschillende huidaandoeningen.

 

 

Tangalle Beach

 

Tangalle Beach is een van de rustigste stranden op Sri Lanka. Hier komen de minste toeristen, wat het dus erg relaxt maakt. Ook hier vindt u een prachtig witgeel zandstrand met hier en daar een gezellig restaurantje. Doordat dit strand nog vrij onbekend is bij toeristen is het hier ’s avonds wel veel minder ‘gezellig’. Bent u opzoek naar rust en wat meer privacy is dit strandje perfect. Ook op dit strand kunt u super goed surfen.

 

Bent u enthousiast geworden en gaat u naar Sri Lanka?

 

Ziet u uzelf al heerlijk genieten op een van de bovengenoemde strandjes? Sri Lanka heeft veel te bieden, een bezoek aan dit prachtige land staat garant voor een onvergetelijk avontuur. Kunt u niet langer wachten? Of bent staat het al vast dat u richting Sri Lanka gaat?  Vergeet dan niet dat u voor een bezoek aan Sri Lanka reisdocumenten als een geldig paspoort en een visum Sri Lanka nodig heeft.

 

Visum aanvragen Sri Lanka?

 

Tegenwoordig hoeft u voor een visum voor Sri Lanka niet meer naar de ambassade. Op Evisumservice.be/visum-Sri Lanka kunt u het visum voor Sri Lanka online en geheel in het Nederlands aanvragen. Vraag nu het visum voor Sri Lanka aan!

 

 

February 20, 2017
« back

Vraag nu een online visum aan voor Sri Lanka. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Sri Lankaanse visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy