U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Australië aanvragen. De kosten bedragen v.a € 14,95,- en kunnen worden voldaan met Belfius, PayPal, Bancontact of een Kredietkaart.

 

Top 8 bucketlist voor dierenliefhebbers!

Vogel Australië

 

Naast de mooie stranden en steden, staat Australië wereldwijd bekend om haar unieke en spectaculaire wildlife. Maar wist u dat meer dan 80% van de planten, zoogdieren en reptielen van dit land zo uniek zijn dat u deze nergens anders op de wereld kunt vinden? Nog meer redenen om Australië te bezoeken!

 

Hier is een top 8 lijst van dieren in Australië die u gezien moet hebben! Pak uw koffers maar in, want wij gaan op een wild avontuur!

 

1. De walvishaai

 

Ervaar de adrenaline van uw leven door te zwemmen met de massieve walvishaai in het westen van de Australische Coral Coast. De beste periode om te zwemmen / snorkelen met de walvishaai is tussen maart en juli in het Ningaloo Marine Park. 

 

Weet u hoe groot de walvishaai is? Deze adembenemende schepsels zijn meestal 18 meter en gelukkig volledig ongevaarlijk voor de mens.  

 

Walvishaai Australië

 

 

2. De grote witte haai

 

Als u voor meer gevaar zoekt in een haai, bezoek dan Port Lincoln in zuid Australië om daar te gaan kooiduiken met witte haaien! U zal een dag op zee besteden en oog in oog staan met het iconische beest van de zee. 

 

Een leuk feit: wist u dat het levensduur van de witte haai geschat ongeveer 70 jaar kan zijn? En er is vermeld dat ze 6 meter lang kunnen zijn!

 

             

 

 

3. De kangoeroe

 

Als we het over Australië hebben, dan zult u zeker denken aan de famous kangoeroes en koala’s. Er leven naar schatting 40 miljoen kangoeroes in Australie, onderverdeeld in meer dan 55 verschillende soorten. Het buideldier is zowat overal te vinden, dus het is bijna onmogelijk om de kangoeroe mis te lopen. 

 

Wist u dat kangoeroes bij de geboorte slechts 1 gram wegen? En dat er kangoeroes zijn die meer dan 3 meter hoog en 12 meter ver kunnen springen?

 

Kangoeroe op het strand in Australië

 

 

4. De tasmaanse duivel (Tasmanian Devil)

 

In de wildparks van Australië kunt u het beroemde grillige beest van Tasmanië vinden, ook wel de tasmaanse duivel genoemd. Ze zijn, zoals de naam ook zegt, alleen te vinden op het eiland van Tasmanië en leven in voornamelijk rotsachtige gebieden. U kunt het dier bewonderen in wildlifeparken zoals het Cradle Mountain - Lake St Clair National Park. 

 

Wist u dat het diersoort aan DFTD (Devil Facial Tumor Disease) lijdt? Hierdoor is een groot deel van de populatie sinds 1990 uitgestorven. 

 

Tasmaanse Duivel Australië

 

 

5. De grijze vliegende vos (Grey-headed flying fox)

 

Dit is de grootste vleermuis van Australië. De grijze vliegende vos heeft een impressieve spanbreedte van 1 meter. Ook heeft hij een donkergrijs lichaam, een lichtgrijze kop en een opvallende kraag van rijk roodbruin bont welke de hals omcirkelend. U kunt de vliegende vossen in de beboste gebieden van zuidoost-Australië tegenkomen, met name ten oosten van de Great Diving Range. Ze laten zich vooral zien bij zonsondergang. 

 

Een leuk feit: de vrouwtjes krijgen maar 1 baby per jaar. En de baby’s worden tussen september en oktober geboren.

 

De grijze vleermuis vos Australië

 

 

6. De krokodil

 

De krokodillen zijn overal in Australië te vinden, vooral in Darwin. Maar als u op zoek bent naar een meer intieme rendez-vous, bezoek dan de Crocosaurus Cove in Darwin. U zult 15 minuten kooiduiken met een grote krokodil! 

 

Wist u dat de grootste soort de zee krokodil is en dat ze tot meer dan 8 meter lang kunnen worden?

 

Krokodil Australië

 

 

7. De Koala

 

De onweerstaanbaar schattige koala’s met de zachtste vacht die u kunt inbeelden. Meeste wildparken in Australië zullen u toestaan om de koala’s vast te houden. Maar als u deze lieve schattige schepsels in hun natuurlijk leefgebied wilt zien, dan kunt u ze overal tegenkomen in de buitenwijken van grote steden. Als u een koala tegenkomt, ziet u hem waarschijnlijk slapen, want dat doen ze het liefst.

 

Wist u dat een Koala maar liefst 22 uur per dag slaap en dat ze kunnen zwemmen?

 

Koala Australië

 

 

8. Het Vogelbekdier

 

Het vogelbekdier is een zoogdier uit Oost-Australië en Tasmanië. Het is het enige nog levende lid van de familie vogelbekdieren en is een beschermde diersoort. Het vogelbekdier behoort tot de cloacadieren - ’s werelds enige zoogdieren die eieren leggen. Wat ze ook bijzonder maakt is hun uiterlijk van drie diersoorten! Het lichaam van een mol, snavel van een eend en de staart van een bever. Alsof het vogelbekdier uit een kinderboek komt. U kunt het dier niet zo snel spotten in het wild. Ze leven namelijk in holen en graven in de oevers van rivieren. U kunt ze het best treffen bij rustige rivieren aan het oosten van de Coastal areas. 

 

Een leuk feit over het vogelbekdier: de vrouwtjes zweten melk uit hun poriën en de melk wordt opgelikt door de jongen. 

 

Vogelbekdier Australië

 

 

Wilt u meer reistips over Australië? Bekijk ons blog en leer veel meer over Australië!

 

November 20, 2018
« back

Vraag nu een online visum aan voor Australië. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Australische visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy