Ambassade Vietnam Brussel

De Vietnamese ambassade in Brussel

De Belgische ambassade voor Vietnam zit gevestigd in Brussel. In dit artikel vertellen wij u meer over de Vietnamese ambassade, de diensten die u hier kunt afnemen en het aanvragen van een visum voor Vietnam. 

 

Wat doet de Vietnamese ambassade? 

De Vietnamese ambassade biedt verschillende diensten aan. Zo kunt u hier terecht voor het aanvragen van een visum voor Vietnam en kan de ambassade u helpen bij het beantwoorden van vragen over uw visumaanvraag of over uw reis naar dit land. De ambassade van Vietnam in Brussel houdt zich bovendien bezig met het promoten van Vietnamese belangen in België. Op deze plek wordt er gewerkt aan zaken als ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken die afgestemd moeten worden tussen Vietnam en België en contacten met de lokale pers in België met betrekking tot gebeurtenissen in Vietnam. Het consulaat helpt u niet met informatie omtrent het reisadvies voor vietnam of meer algemene informatie. Evisumservice heeft deze informatie wel. Klik op de volgende links voor meer informatie: i) Reisadvies Vietnam; ii) Reisinformatie Vietnam.

 

De contactgegevens en openingstijden van de ambassade in Vietnam: 

De contactgegevens van de Vietnamese ambassade in Brussel zijn als volgt: 

 

  • Adres: Vietnam Embassy Brussel, Boulevard General Jacques 1, 1050 Elsene, België
  • Telefoonnummer: (+32) 23792737
  • Faxnummer: (+32) 23749376
  • E-mailadres: vnemb.brussels@skynet.be
  • Website: www.vietnameseembassy.org
  • Openingsuren: de openingstijden van de ambassade zijn op maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur.
     

Hoewel de ambassade gevestigd zit in Brussel, zijn er nog een aantal andere Vietnamese consulaten in België, voor mensen die op lange afstand van Brussel wonen.

 

Visum Vietnam België

Wanneer u vanuit België wilt reizen naar Vietnam, heeft u een visum voor dit land nodig. Voorheen moest het aanvragen van een visum voor dit land altijd gedaan worden via de Vietnamese ambassade, maar tegenwoordig kunt u uw visumaanvraag volledig online afhandelen. Bij Evisumservice kunt u voor €19,95 een visum on arrival aanvragen. U hoeft de ambassade niet te bezoeken en kunt het aanvragen via internet. Let op: het aanvragen van een visa voor Vietnam is niet nodig wanneer u alleen overstapt op een Vietnamees vliegveld. U kunt hier vaak 24 uur verblijven zonder visum. Controleer wel van tevoren of dit ook geldt voor het vliegveld waar u overstapt.

 

Hoe werkt het aanvragen van een e-visum voor Vietnam? 

U vult op onze website het Nederlandse aanvraagformulier in. Wij hebben uiteraard een aantal gegevens van u nodig, waaronder uw paspoortgegevens en een pasfoto die aan de visumeisen voldoet. Op basis van de gegevens die u ons door middel van het formulier toestuurt, regelen wij de aanvraag voor u, zonder dat u de ambassade hoeft te bezoeken. Afhankelijk van de verwerkingstermijn op het Vietnamese consulaat, kunnen wij uw officiële e-visum op werkdagen binnen 72 uur leveren.

« back

Vraag nu een online visum aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Vietnamese visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy