U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Canada aanvragen. De kosten voor de ETA Canada bedragen € 19,95,- en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, Belfius of een Kredietkaart.

 

Formule 1 Grand Prix van Canada 2019 in Montreal

Vrijdag 7 juni 2019 begint de ronde van de Grand Prix Formule 1 in Canada. U kunt ervoor kiezen om vanaf de bank dit evenement te volgen maar is het niet veel leuker om dit in het echt bij te wonen? Lees in dit artikel meer over deze ronde van het WK.

 

 

De Formule 1 van Canada bezoeken

 

De Grand Prix van Canada staat al sinds 1967 op de kalender van het WK met uitzondering van 1975, 1987 en 2009. Het wereldkampioenschap begint in Australië op 17 maart 2019 en wordt afgesloten in Abu Dhabi op 1 december. Over de hele wereld vinden er in totaal op 21 circuits races plaats. De race van Canada wordt op het Circuit Gilles Villeneuve gereden en deze ligt in Montreal. Wanneer u een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel neemt bent u in ongeveer 7,5 tot 8 uur vliegen in Montreal. Dat valt toch reuze mee?

 

grand prix canada

 

 

Over het circuit Gilles Villeneuve

 

Dit circuit in Canada is zeer geliefd bij zowel de coureurs als de fans. Het wordt gezien als een best lastige baan. Hoge snelheden, vangrails dicht op de baan en enorme slijtage op de remmen.

 

Wat opvallend is aan dit circuit is dat dit de plek is waar veel coureurs hun eerste formule 1 overwinning hebben behaald. Ook heeft dit circuit vanwege een onderbreking door de regen de ‘’langste formule 1 race ooit’’ op haar naam staan. Deze race in 2010 duurde 4 uur en 39 minuten.

 

In 2018 is er een derde DRS-zone toegevoegd aan het circuit, hiermee wordt het inhalen bevorderd en vergemakkelijkt. Deze komt tussen bocht zeven en acht. De andere twee zones blijven op dezelfde plek.

 

Het circuit is in totaal 5 keer gewijzigd. De baan is nu 4,361 kilometer lang en er zitten 14 bochten in. Ook is er een bocht langs de ‘’Wall of Champions’’, dit is de meest bekende bocht waar veel coureurs tegenaan zijn gebotst.

 

formule 1 canada

 

 

De planning van de Grand Prix van Canada- hoe ziet die eruit?

 

De Grand Prix van Canada is dit jaar van 7 juni tot en met 9 juni. Vrijdag 7 juni zijn de eerste twee vrije trainingen, hierbij kunnen de coureurs het circuit verkennen. Op zaterdag 8 juni is de derde vrije training en daarna vindt de kwalificatie plaats. Op 9 juni is het zo ver, op deze dag wordt de race gereden.

 

 

Tijdschema en kalender van de Grand Prix met Belgische tijd

 

Vrijdag 7 juni vrije trainingen

 

De eerste vrije training start om 16:00 en eindigt om 17:30. De tweede om 20:00 en deze eindigt dan om 21:30.

 

Zaterdag 8 juni vrije training en kwalificatie

 

De vrije training begint om 17:00 en is tot 18:00. De kwalificatie begint om 20:00 en eindigt om 21:00.

 

Zondag 9 juni de race

 

De dag waar iedereen op heeft gewacht! De race begint om 20:10 en de uitslag is om 22:10 bekend.

 

 

De Formule 1 van Canada bijwonen?

 

Wilt u naar de Grand Prix in Canada? Dat kan! Wel is het verplicht om in het bezit te zijn van een visum. Gelukkig is het niet moeilijk om een visum aan te vragen, het kan namelijk online op onze website. Tickets voor de Grand Prix zijn al beschikbaar vanaf 34 euro. Verder zijn vliegtickets en hotels niet erg duur, vooral niet als u het ruim van tevoren boekt. Wanneer u een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel neemt bent u in ongeveer 7,5 tot 8 uur vliegen in Montreal. Dat valt toch reuze mee? Er zijn ook gespecialiseerde reisbureaus die complete F1 reizen aanbieden. Wat overigens ook heel handig is, is dat ze in Montreal ook Frans spreken. Ideaal dus!

 

Heeft u alles al geregeld behalve het Canada visum? Regel hier dan uw visum voor deze geweldige race in Canada.

 

 

 

March 13, 2019
« back

Vraag nu een ETA aan voor Canada. Na ontvangst mailen wij u direct de officiële Canadese visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy