U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Canada aanvragen. De kosten voor de ETA Canada bedragen € 19,95,- en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, Belfius of een Kredietkaart.

 

Wintersport in Canada – De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wintersport

 

Canada staat bekend om haar wintersporten. Door het s ’winters koude klimaat zijn er veel wintersporten te beoefenen in Canada. IJshockey is de meest populaire sport die beoefend wordt in Canada, maar natuurlijk zijn er veel meer wintersporten die aan populariteit geen gebrek kennen in dit land. Bent u geïnteresseerd in wintersport? Dan is een reis naar Canada perfect voor u!

 

Op de Olympische spelen doet Canada het ook beter dan de meeste andere landen. Dit komt voornamelijk omdat ze meer koude dan warme maanden hebben, waardoor men eerder geneigd is een wintersport te gaan beoefenen dan een zomersport. Bent u benieuwd geworden voor welke winterse sporten de Canadezen echt warmlopen? Lees wat de 10 bekendste wintersporten zijn en kom erachter dan de Canadees ook gek is op wedden op sport. 

 

 

De top 10 Canadese wintersporten

 

1.    Curling

Deze sport is al populair in Canada sinds het in Schotland is uitgevonden. Volgens de Canadese curling vereniging zijn er curlers vanuit het hele land die veel oefenen met de hoop uiteindelijk een van de Canadese kampioenen te worden; dit zijn ongeveer 15.000 fanatieke curlers!

 

2.    IJshockey

Zoals aan het begin van dit artikel staat, zit ijshockey natuurlijk in de top 10 Canadese wintersporten. Het is de officiële nationale sport van Canada. De sport trekt volle stadions en wordt door enorm veel mensen beoefend. De allereerste wedstrijd is gespeeld in Montreal in 1875, sindsdien maakt de sport deel uit van het leven van de meeste Canadezen.

 

3.    Lacrosse

Deze sport is meer dan 500 jaar oud. Het is een hele populaire sport in Canada en deze wordt ook, net als ijshockey, gezien als Canada’s officiële nationale sport. Het doel van dit spel is om door middel van sticks een bal in het doel van de tegenstander te krijgen, samen met je teamgenoten.

 

4.    Skiën

Met deze sport heb je veel opties, van familie-georiënteerd skiën tot extreem kat skiën en zelfs helikopter skiën! Dankzij de vele bergen, die bij elke kust wel te vinden zijn, is het een hele populaire sport geworden in Canada. 

 

5.    Langlaufen

Dit is juist een veel rustigere en een relaxte variant van skiën. Deze sport is weggelegd voor iedereen, ongeacht je leeftijd, geslacht of conditie. Er zijn rond de 2 miljoen Canadezen die meedoen aan deze activiteit.

 

6.    Snowboarden

Van een berg vol sneeuw afglijden met een snowboard maakt de sneeuw veel leuker! In de laatste 10 jaar is snowboarden erg populair geworden in Canada. Steeds meer jongeren kiezen ervoor om te gaan snowboarden in plaats van skien. 

 

7.    Honden sleeën

Dit is een sport waar je onder dekens zit, koude wind tegen uw gezicht krijgt en het enige wat u hoeft te roepen is ‘’Mush!’’. Er zijn veel plekken waar je slee tours kunt doen, je kan met deze tours veel van Canada zien! Van de Haliburton Highlands in Ontario tot Bow Valley aan de West Coast.

 

8.    IJsvissen

Houdt u van vissen? Ze zijn binnen handbereik ook nadat alle rivieren zijn bevroren. Hier heeft u ijsvissen voor! Verschillende bedrijven bieden een relaxte middag ijsvissen aan, u krijgt dan alle benodigdheden voor het middagje ijsvissen.

 

9.    Sneeuwscooter

Ooit was dit bedoeld om materiaal en andere noodzaken te vervoeren tijdens de winter, maar tegenwoordig is het een wintersport. Er zijn in Canada veel bedrijven die sneeuwscooters verhuren, u kunt deze bedrijven allemaal online vinden mocht u er een keer een willen huren!

 

10.  Slee

Houdt u van adrenaline? Dan is dit iets voor u! Van sleeën krijgt u adrenaline, het is eng en het test uw grenzen. Het is zo’n populaire wintersport geworden dat bedrijven nu zelfs een zomer slee aanbieden, zoals Skyline Luge in Mont-Tremblant, Quebec.

 

 

Wedden op wintersport doet men in Canada graag

In Canada zijn ze gek op wedden op sport. Er zijn twee manieren om te wedden op Canadese wintersport, online en schriftelijk. Het online platform is ontzettend populair geworden doordat het makkelijk toegankelijk is en het eenvoudig inzetten en cashen is. 

 

Wanneer u wilt wedden moet u een veilige, bekende site vinden en de sites moeten meerdere weddenschappen beschikbaar hebben voor een specifieke sport. 

 

De opties om te wedden ligt aan de sport zelf en de wedstrijden die gehouden worden. Elke weddenschap heeft andere kansen om te winnen, dus u kunt de sites zoeken met de beste winstkansen voor een winstgevend resultaat!

 

 

January 28, 2019
« back

Vraag nu een ETA aan voor Canada. Na ontvangst mailen wij u direct de officiële Canadese visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy