U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor India aanvragen. De kosten bedragen v.a € 65 per visum en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, Belfius of een kredietkaart.

 

Waarom Varanasi het bezoeken waard is!

Varanasi

 

Varanasi is een hectische en kleurrijke plaats in het Noord Oosten van India met een overvloed aan bezienswaardigheden. De stad ligt in de Indiaanse deelstaat Uttar Pradesh en is met zijn 2700 jaar een van de oudste steden ter wereld. Varanasi is de bekendste en belangrijkste Hindoestad van India welke ook bekend is onder de naam Benaras of Kashi. De stad is meer dan 2700 jaar oud en is daarmee een van de oudste steden ter wereld. Tijdens uw reis naar India maakt u kennis met een totaal andere cultuur en leert u meer over de rituelen van het Hindoeïsme. Daarnaast is er ook veel te doen in de heilige stad, hier vindt u een overzicht over de mooiste bezienswaardigheden van Varanasi. 

 

Geschiedenis

 

Varanasi is al sinds de 6e eeuw een heilige stad. Op dit moment is het een van de vier belangrijkste pelgrimsplaatsen voor het Hindoeïsme in India. Omdat de stad altijd buiten de politieke ontwikkelingen gebleven is, heeft het haar unieke karakter kunnen houden. Benaras ligt langs een oude handelsroute waardoor er al duizenden jaren veel mensen langs komen. Ook door volgelingen van andere geloven en mythen zoals het Jaïnisme wordt Varanasi veel bezocht.

 

De stad van Shiva

 

Hindoes geloven dat Varanasi is gemaakt door Shiva, een van de drie goddelijke persoonlijkheden in het Hindoeïsme. De menselijke bewoning van het gebied gaat bijna 3000 jaar terug en daarmee is het een van de oudste en langst bewoonde steden ter wereld. De oude stad ligt langs het westen van de Ganges. Voor de meeste reizigers ontbreekt alle logica in de manier waarop de nauwe straatjes en steegjes van de stad met elkaar verbonden is. Zeker omdat het vaak erg druk is kan dit verwarrend overkomen. Het is zeker aan te raden om altijd een kaartje van het hotel, hostel of guesthouse bij te dragen. Mocht u verdwalen dan kunt u hiermee de weg vragen.

 

De Ganges rivier

 

Varanasi ligt aan de Ganges, de voor Hindoes heilige rivier. Hindoes geloven dat het water van de rivier heilig is en een zegende werking heeft. In het Hindoeïsme is het gebruikelijk om de doden te cremeren. Aan de oever van de rivier is het dan ook gebruikelijk om crematies uit te voeren waarna de resten in de rivier worden gegooid. De “dood rituelen” uit het Hindoeisme vinden elke dag plaats aan de oevers van de rivier. Er zijn 84 trappen, ook wel ‘Ghats’ genoemd, die gelovigen naar het heilige water brengen. Elk Ghat heeft een eigen naam en thema en wanneer je langs de rivier loopt, loop je van Ghat naar Ghat. Wanneer je alle Ghats wilt zien is het, het makkelijkst om een dag de linker kant uit te lopen en de andere dag de rechter kant waardoor je vanzelf langs alle Ghats langs loopt, zoals de Assi Ghat, Meer Ghat en Dasaswamedh Ghat.

 

Ondanks dat het een interessante bezienswaardigheid is om naar deze dood rituelen te kijken wordt het als uiterst onbeleefd gezien om foto’s te maken van deze begrafenisrituelen.

 

Naast de overblijfselen van de crematies is de rivier sterk vervuild door rioolwater. De Gangesdelta een van de drukst bevolkte gebieden van India waarbij vrijwel alle steden en plaatsen de rivier als rioolafvoer gebruiken. Het resultaat is dat Ganges een van de meest vervuilde rivieren ter wereld is. Aan zijtakken van de Ganges liggen miljoenensteden als Dehli en Calcutta.

 

Ondanks bovenstaande gaan elk jaar miljoenen mensen de rivier in omdat ze geloven dat het hun ziel zal reinigen.

 

Boottocht over de Ganges

 

Vanaf de oevers van de Ganges worden er tientallen boottochten aangeboden. Als het weer het toelaat, en meestal is het mooi weer in Varanasi, is een boottocht een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Varanasi. Naast de doodrituelen die u langs de oever ziet voltrekken ziet u constant nieuwe dingen. Een aanrader is dan ook om een boottocht in de avond te doen. Wat een belevenis is om de stad vanaf het water mee te maken.  Bijvoorbeeld tijdens de Ganga Aarti plechtigheid in de Dasawamedh Ghat, koop dan meteen kaarsjes die blijven drijven op het water en u zal dit nooit vergeten. 

 

Varanasi, Ganges rivier

 

Aarti Ceremonie

 

Als er iets is wat u niet mag missen, is dat wel een kijkje bij de Aarti Ceremonie. Deze bezienswaardigheid is een van de hoogtepunten in Varanasi. De ceremonie speelt zich af bij de Ganges rivier en u kunt de ceremonie het best bekijken vanaf de Dasawamedh Ghat. U zult zien hoe mooi de rituelen zich afspelen.

 

Na het gebed worden de lampen door de gelovige doorgegeven, waardoor ze de zegeningen kunnen ontvangen. Men vormt zijn handen rondom de vlam en draaien met hun ogen en hoofd vanuit respect. De zuivere zegen worden dan volgens de hindoes via de vlam doorgegeven.

Het ritueel van de Aarti ceremonie wordt elke avond uitgevoerd om 18.45 en duurt ongeveer 45 minuten. 

 

aarti ceremonie, Varanasi

 

De tempels

 

Een ander bezienswaardigheid in Varanasi welke u niet mag missen zijn de tempels. In een gelovig land als India vindt u de mooiste tempels en dus ook in Varanasi. Er zijn verschillende soorten tempels, waaronder sommige die worden geassocieerd met legendes van de hindoemythologie. Daarnaast is ook de architectuur van de tempels heel mooi en bijzonder, waardoor het zeker de moeite waard is om een tempel te bezoeken.

 

De populairste tempel in Varanasi is de Kashi Vishwanath Temple, welke u herkent aan de twee gouden koepels. De tempel is gemaakt door koningin Ahilyabai Holkar van Indore in het jaar 1780. Helaas is het alleen mogelijk om deze tempel van binnen te bewonderen wanneer u hindoe bent. Omdat de tempel ook van buiten mooi is, is zeker de moeite waard om er gewoon even langs te gaan.  Andere tempels die u ook gezien moet hebben, is de tempel van Annapurna, de tempel van Kalbhairav en de tempel van Durga.

 

Tempel van Duga, varanasi

 

Eten in Varanasi

 

Als u even wilt bijkomen van als deze mooie en indrukwekkende dingen in Varanasi dan biedt de stad een veelvoud aan eten en drinken. De straten staan vol met de meest populaire gerechten en diverse specialiteiten die kenmerkend zijn voor deze stad.

Overal op straat heeft u de mogelijkheid om heerlijk te eten, maar daarnaast is het ook heen aanrader om de kleine restaurantjes uit te proberen. 

February 14, 2018
« back

Vraag nu een online visum aan voor India. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Indiase visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy