U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Vietnam aanvragen. De kosten bedragen v.a € 39,95,- afhankelijk van het visum en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart.

Belangrijk om te weten voor uw reis naar Vietnam

U heeft besloten om op vakantie te gaan naar Vietnam, maar wat is nu de beste tijd om het land te bezoeken? En welke vaccinaties moet u nemen? Wij hebben het voor u uitgezocht!

 

Wat zijn de seizoenen in Vietnam?

 

In de hoofdstad Hanoi en Noord Vietnam hebben een duidelijk kenbare winter en zomer seizoen. De koele maar meestal droge winter duurt van November t/m April, met gemiddelde temperaturen van 17-22°C, met de koudste maanden van Januari tot aan Maart. Zomer is van Mei t/m Oktober, het is dan erg heet en klam en er valt veel regen.

 

Wat is de beste periode om naar Vietnam te gaan?

 

De beste tijd om Vietnam te bezoeken is in de Lente (Februari t/m April) en in de herfst (Augustus t/m Oktober).

De temperaturen zijn dan wat zachter, en de regen is matig.

In de lente, Maart en April is er de minste regenval en is de temperatuur het meest prettig. Al is het in het verre noorden nog steeds koel.

 

Aanbevolen vaccinaties Vietnam

 

Een vaccinatie tegen de gele koorts is alleen verplicht als u binnen een week voor uw reis naar Vietnam een gele koorts land heeft bezocht. De volgende vaccinaties worden aangeraden bij een reis naar Vietnam: hepatitis A, DTP, en een BMR inenting mocht u nog geen mazelen hebben gehad. Mocht u langer dan drie maanden in Vietnam verblijven wordt het aangeraden de inentingen tegen buiktyfus, rabiës en hepatitis B te nemen.

 

Wat zijn de gedragsregels in Vietnam?

 

Let op uw kledingkeus op religieuze plekken. Zorg dat uw gehele armen en benen (tot onder de knieën) zijn bedekt. Als u een tempel binnengaat is het gewenst dat u uw schoenen uitdoet. In heel Vietnam is het verboden om naakt te zonnen.

 

Bij het maken van een foto van iemand is het netjes om eerst te vragen om toestemming. In veel landen wordt het gewoon gedaan maar hier wensen de mensen dat het ze gevraagd wordt. Vaak hebben ze er geen problemen mee! Als u zelf op de foto gaat zorg dan dat u nooit met uw rug naar een boeddha toestaat, dit wordt door boeddhisten opgevat als een enorme belediging.

 

Het wijzen met uw vinger wordt gezien als een belediging. Wijst u daarom iets aan met uw hele hand. Ook het staan met uw handen op uw heupen of met uw armen gekruist voor uw borst vinden Vietnamezen vervelend.

 

Bij oversteken van de straat loop dan sloom. Door het chaotische verkeerd in Vietnam zult u geneigd zijn om te rennen bij het oversteken. Doe u dit vooral niet! U zult zien dat de lokale bevolking ook rustig de oversteek maakt, hierdoor hebben de voertuigen namelijk de tijd om rustig langs u op te rijden.

 

In lokale eetgelegenheden is het niet gebruikelijk om een fooi te geven of achter te laten. Wel is het gebruikelijk om het personeel in de duurdere restaurants een fooi te geven. Ook is het gebruikelijk om uw gidsen en chauffeurs te tippen.

 

Mocht u een cadeau ontvangen van iemand neem dit dan aan met twee handen. Het aannemen met een hand geeft aan dat u niet dankbaar bent met het cadeau.

 

Vervoer in Vietnam

 

In de steden van Vietnam is het meest gebruikelijke vervoersmiddel de Cylo. Een toek-toek (tweewielig karretje) waarbij iemand u van A naar B rijdt. Spreek hierbij wel van te voren duidelijk af wat u betaald voor de rit zodat u niet achteraf voor verassingen komt te staan. In de grotere steden kunt u zelf fietsen huren voor één dollar per dag. Bij pech met uw fiets kunt u terecht in een van de vele fietsenmakers die zich op elke hoek van de straat bevinden. Voor een paar duizend Dong wordt uw fiets in een mum van tijd gemaakt.

 

Al is een toek-toek nemen of zelf fietsen een van de leukere opties. De meest voorkomende en meest comfortabele vervoersvorm is de taxi. Let wel op dat u in een taxi stapt waarvan u kunt zien dat het aangesloten is bij een officieel taxibedrijf.

 

Ook een leuke manier van vervoer is de motortaxi (ook wel Xe of Honda Om genoemd). U hoeft niet opzoek naar een motortaxi, ze staan in elke straat.

 

 

 

February 23, 2017
« back

Vraag nu een online visum aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Vietnamese visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy