U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Vietnam aanvragen. De kosten bedragen v.a € 39,95,- afhankelijk van het visum en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart.

Lunar New Year 2019: Vietnamese Ambassade 2 tot 10 februari Gesloten

Reist u begin Februari 2019 naar Vietnam? Houdt dan rekening met het Vietnamese nieuwjaar. Het nieuwjaar in Vietnam is gebaseerd op de maankalender, vandaar het ‘Lunar new year’ genoemd wordt. De data hiervan verschillen ieder jaar en zijn afhankelijk van de stand van de maan. In 2019 valt het Vietnamese nieuwjaar op 4 en 5 februari.

 

Ambassade 2 tot en met 10 februari 2019 gesloten vanwege nieuwjaar

 

Dit jaar is de ambassade gesloten van 2 tot 10 februari vanwege de vakantie en het TET-festival. Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor het verstrekken van visums. Er worden in deze periode geen visums uitgegeven. Gaat u binnenkort op reis naar Vietnam? Zorg er dan voor dat u uw visum voor Vietnam op tijd regelt zodat u alles voor vertrek hebt geregeld. Want wanneer de ambassade gesloten is, kunnen wij op geen mogelijkheid het visum voor u aanvragen. 

 

Gaat u begin februari naar Vietnam? Dan dient u het visum heel snel aan te vragen. Wilt u weten of wij u kunnen helpen? Of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. 

 

Vietnamese ambassade gesloten ivm TET festival

 

TET festival Vietnam

 

De viering van het nieuwjaar in Vietnam wordt door de Vietnamezen zelf Tët Nguyên Dán genoemd. Het festival duurt meerdere dagen en de Vietnamezen zijn in deze tijd allemaal vrij een hele week vrij. Tijdens het Tet festival staat familie centraal. Men keert terug naar de geboortegrond om geesten van overleden voorouders uit te nodigen. Het huis wordt extra schoongemaakt om de geesten gunstig te stemmen voor het verkrijgen van geluk en voorspoed in het nieuwe jaar. Het Lunar nieuwjaar festival staat niet alleen in het teken van spiritualiteit en de overleden voorouders, maar er wordt vooral ook veel feest gevierd. Het TET festival is niet alleen het vieren van het nieuwe jaar, maar ook wordt er gevierd dat iedereen weer een jaar ouder is. InVietnam is het niet van belang op welke dag men geboren is. Tijdens de jaarwisseling horen daarom net als bij verjaardagen cadeautjes. Er worden daarom ook massaal cadeaus uitgewisseld tussen jong en oud. Het is DE tijd van het jaar voor alle Vietnamezen.

 

Lunar New Year 2019 Vietnam

 

Reizen tijdens Vietnamees nieuwjaar

 

De Vietnamezen hebben gedurende deze periode vakantie en reizen af naar familie om deze speciale gelegenheid te vieren. Dit betekent dat veel markten, musea en andere bezienswaardigheden gesloten zullen zijn. In 2019 zal alles op 4 en 5 februari gesloten zijn. Omdat de inwoners van het land allemaal vrij zijn en zich door het land gaan verplaatsen zijn buiten- en binnenlandse vluchten gedurende deze periode extra vol. 

 

Nieuwjaar 2019 Vietnam

January 28, 2019
« back

Vraag nu een online visum aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Vietnamese visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy