U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Vietnam aanvragen. De kosten bedragen v.a € 39,95,- afhankelijk van het visum en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart.

Deze 10 punten moet u weten over de Vietnamese cultuur

 

 

Voor u op vakantie of op zakenreis naar Vietnam gaat, wilt u misschien een aantal dingen leren over de cultuur en tradities. Daarom zetten wij 10 dingen die u moet weten over de Vietnamese cultuur voor u op een rijtje.

 

 

Reputatie

 

In Vietnam is reputatie heel belangrijk, Vietnamese inwoners hechten veel waarde aan de mening van een ander. Probeer situaties te vermijden waarbij u mogelijk iemand voor schut zet, bijvoorbeeld ruzie maken in het bijzijn van andere mensen. Hierdoor zult u ook amper geweld zien in Vietnam, iedereen is aardig tegen elkaar om een slechte reputatie te voorkomen.

 

 

Respect voor oudere

 

Leeftijd is een van de eerste dingen die wordt gevraagd in Vietnam, naast naam en afkomst. Hoe ouder u bent, hoe meer respect u krijgt. Wijsheid en ervaring is heel belangrijk in dit land, dus iemand die ouder is wordt gezien als iemand met meer wijsheid en ervaring. 

 

Als u met een oudere praat is het niet netjes om over dingen zoals de dood te praten en u moet ook niet schelden. Ook krijgen de ouderen het eten als eerste tijdens het dineren en hun mening telt zwaarder mee. 

 

 

 

Geesten bestaan

 

De meeste Vietnamese mensen zijn bijgelovig. Een van hun grootste angsten is dat de overledenen geen rust kunnen vinden en dat ze dan gaan rondzwerven als geesten.

 

Bijna iedereen in Vietnam heeft wel een geestverhaal, ze horen dan stemmen in de nacht of er gebeurt iets raars op een begrafenis. Hoe u denkt over deze verhalen moet u voor uzelf houden, makkelijk praten over geesten moet u niet doen in het bijzijn van een Vietnamese inwoner.

 

 

Er is geen fooi cultuur

 

Niemand verwacht dat u fooi achterlaat. Maar als u toch wat extra’s wilt achterlaten, verstop dit dan achter de rekening of achter uw bord. Dit om te voorkomen dat de medewerker het gevoel krijgt dat die aan het bedelen is. 

 

Vietnam Food

Eten in Vietnam

 

De Vietnamese natuur, waar het meeste eten vandaan komt, wordt heel erg gewaardeerd in de cultuur. Hierdoor is het onbeleefd om eten te laten staan, vooral als u bij iemand thuis eet en diegene heeft voor u gekookt. Dit is een belediging voor het land en de mensen die het eten hebben gemaakt. Schep op wat u op kan en geef zoveel mogelijk complimenten.

 

 

 

 

Bekritiseer het land niet

 

Vietnamese mensen houden er niet van als een toerist hun land komt bekritiseren. Zelf praten ze wel over de problemen in het land, maar als een buitenstaander kritiek heeft komt het over alsof hun land beter is dan Vietnam. Dit wordt gezien als arrogant en hier houden de Vietnamezen niet van. Een grapje maken over iets kleins kan natuurlijk wel, maar let wel op dat het ook hierbij blijft.

 

 

Ao Dai

 

De Ao Dai is een traditionele jurk die door veel Vietnamese vrouwen wordt gedragen. Ao Dai betekent letterlijk lange jurk, het is een combinatie van een lange broek met daaroverheen dus een jurk. Het is een jurk met lange mouwen en aan de zijkanten een opening. 

 

De jurken zijn vaak heel mooi versierd met kralen en bloemenpatronen. De jurk is niet voor speciale gelegenheden maar kan overal wel gedragen worden. Het is ook heel makkelijk in gebruik door de zijden stof, je hebt het eigenlijk nooit te warm of te koud en het is een stof die makkelijk droogt.

 

Een jong meisje draagt meestal een witte jurk, deze wordt vaak op scholen gedragen. Een iets ouder, niet getrouwd, meisje stapt dan over naar pastelkleurtjes. Getrouwde vrouwen mogen de kleuren rood, geel en roze dragen. En een oma draagt een donkergroene of blauwe Ao Dai.

 

Festivals

 

Er vinden veel aparte maar vooral ook leuke festivals plaats in Vietnam. Als u naar Vietnam gaat en u wilt de bevolking echt leren kennen, bezoek dan een van deze festivals. 

 

Een leuk feest om te bezoeken is het Tet Festival, dit staat bekend als het bekendste festival van het jaar. Het nieuwe maanjaar en het begin van de lente worden gevierd tijdens het Tet Festival. Het wordt gehouden in januari en februari. 

 

Een ander festival die u kunt bezoeken is het Wandering Soul festival. Tijdens dit festival worden er lekkernijen en cadeautjes geofferd aan de geesten van de vergeten overledenen. Dit festival wordt gehouden in augustus.

 

 

Communicatie

 

In Vietnam bestaat er een traditionele groet: het samenstellen van de handen en het buigen van het hoofd. Maar het schudden van handen is ook ingeburgerd. Kinderen zwaaien altijd en vragen waar u vandaan komt. Het is onbeleefd om het hoofd van een ander aan te raken en u moet nooit complimenten aanvaarden of spontane uitnodigingen om bij iemand thuis te komen eten. 

 

Geschenken geven

 

Vietnamezen stellen geschenken altijd erg op prijs. Wel moet u opletten dat deze niet duur zijn, iets kleins uit eigen land is een ideaal geschenk. Let bij inpakken wel op de kleuren van het inpakpapier. De kleuren rood en goud symboliseren geluk, dit zijn dus goede kleuren om te gebruiken. Zwart kunt u het best vermijden, deze kleur geeft ongeluk en wordt geassocieerd met de dood. 

 

 

Meer weten? Lees ook: ‘ Belangrijk om te weten voor uw reis naar Vietnam ’ op onze website. 

February 07, 2019
« back

Vraag nu een online visum aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Vietnamese visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy