U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Vietnam aanvragen. De kosten bedragen v.a € 39,95,- afhankelijk van het visum en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart.

Goed voorbereid op vakantie naar Vietnam

Vietnam is een erg mooi land om naar toe te reizen, het is daarom ook een populaire vakantiebestemming. Wel is het handig om goed voorbereid te zijn voor u naar dit land vliegt. Er zijn een aantal punten die u moet weten over Vietnam zodat u het beste van uw reis kunt maken.

 

 

Visum voor Vietnam

 

Nadat uw vlucht is geboekt, is het belangrijk om een visa voor Vietnam te regelen. Uw paspoort moet nog wel minstens 6 maanden geldig zijn op het moment dat u Vietnam verlaat, let hier dus goed op. Heeft u uw reis geboekt en wilt u een visum aanvragen voor Vietnam? Neem dan even een kijkje op Evisumservice.be, hier kunt u makkelijk een visum regelen!

 

 

Reizen in Vietnam

 

Vergis u niet! Vietnam is een supergroot land dus onderschat de reistijden in dit land zelf niet. Hierdoor is het slim om uw reis helemaal uit te stippelen voordat u er bent, op deze manier komt u niet voor verrassingen te staan.

 

Het is nodig om keuzes te maken wat u echt graag wilt zien als u dit land niet lang zult gaan bezoeken. Neem minimaal 3 weken als u toch graag van het noorden naar het zuiden wilt afreizen.

 

 

Het weer in Vietnam

 

Het weer in Vietnam verschilt per plek, het kan bijvoorbeeld sneeuwen op de ene plek en het kan zonnig zijn op een andere plek.

 

In het noorden van het land kunt u erg warme zomers verwachten en een wat kouder en droog klimaat in de winter.

 

Midden Vietnam heeft een heet en droog klimaat, in januari tot en met augustus kan de temperatuur wel 35 graden worden!

 

En tot slot heb je in het zuiden een droog en regen klimaat, het beste is natuurlijk om te gaan als het droog is; dit is van december tot april!

 

 

Zon in Vietnam

 

 

Draag gepaste kleding

 

Het is heet en u wilt natuurlijk niet te veel kleding dragen, het is alleen ongepast als vrouwen bijvoorbeeld in hun bikini over straat lopen of als mannen geen shirt dragen. Dus een short, shirt en slippers is dragen is prima.

Zodra u een tempel of andere religieuze gebouwen bezoekt, draag dan wel bedekte kleren om respect te tonen.

 

 

Tours in Vietnam

 

In Vietnam vindt u allemaal verschillende soorten tours. Probeer deze te vermijden, het is zonde van uw tijd.

 

De ervaringen van toeristen zijn slecht en u hoort vaak verhalen dat een tour heel gehaast is en dat er vaak gestopt wordt bij restaurants en winkels van vrienden van de reisgidsen. U zit eigenlijk helemaal vast aan de tour en u bent afhankelijk van de gids.

 

Het beste is om zelf rond te reizen in Vietnam, op deze manier haalt u het meeste uit uw reis en kunt u op eigen tempo mooie plekken bezoeken.

 

Wilt u toch een tour nemen? Doe dan uw huiswerk om zo toch een goede tour te krijgen. Lees altijd de reviews online maar let ook op dat er veel bedrijven zijn met dezelfde naam. Boek vooral geen tour via uw hotel/hostel, probeer veel rond te vragen of boek online een tour met goede recensies. Goede tours zijn meestal wel wat duurder, dus als u bijvoorbeeld een tour neemt van meerdere dagen is het slim om wat meer te betalen.

 

 

Vervoer in Vietnam

 

Er zijn veel manieren om door Vietnam heen te reizen.

 

Voor de korte afstanden:

 

Motorfietsen: dit is erg populair in Vietnam, u vindt ze overal. Het huren van een motorfiets is totaal niet duur, maar let wel op dat het verkeer in dit land niet heel georganiseerd is dus ervaring is wel nodig voor een zo veilig mogelijke ervaring.

 

Motorfiets taxi’s: hiermee kunt u naar heel veel plekken. Het heet ‘’xe om’’ in het Vietnamees, dit betekent letterlijk ‘’knuffel de bestuurder’’.

 

Taxi’s: Taxi’s zijn niet altijd even betrouwbaar in Vietnam. Probeer dit te vermijden maar als u echt een taxi wilt nemen, hou dan bekende bedrijven zoals ‘’Vinasun’’ aan.

 

Grab/Uber: Dit zijn mobiele applicaties waar u makkelijk, snel en eerlijk aan vervoer kunt komen.

 

Bussen: Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden. De bussen daar zijn heet, langzaam en totaal niet comfortabel.

 

 

Voor lange afstanden:

 

Lange afstand bussen: Er zijn bedrijven met comfortabele bussen voor lange afstanden, deze hebben dan ook bedden en gratis Wi-Fi.

 

Treinen: De treinen van Vietnam zijn niet meer gerenoveerd sinds de Vietnamese oorlog, dus verwacht geen super schone en moderne treinen. Wel is met de trein reizen een mooie ervaring, u komt langs prachtige plekken.

 

Vliegen: Dit is een erg makkelijke en snelle manier om lange afstanden af te leggen. Ook is het niet duur om te vliegen binnen Vietnam, vooral als u goedkopere vluchtmaatschappijen neemt.

 

Openbaar vervoer Vietnam

 

Communiceren in Vietnam

 

De meeste Vietnamese inwoners spreken niet goed Engels, hierdoor kan communiceren misschien lastig zijn. Er zijn een paar makkelijke woorden die u kunt leren om een klein beetje contact te kunnen maken met de lokale bevolking en zij zullen dit erg waarderen.

 

Een paar Vietnamese woorden:

 

Hallo – Xin chào (sin chow)

Dank u wel – Cam o’n (gauhm uhhn)

Sorry/pardon – Xin loi (sien loy)

Hoe heet u? – Ban ten gi (ban thane zee)

Mijn naam is… - Toi la… (thoy la)

 

 

Shoppen in Vietnam

 

Verkopers zullen u een zo hoog mogelijke prijs aansmeren zodra u iets wilt kopen. Vraag daarom nooit naar een prijs van een product, noem uw eigen prijs en blijf daarbij. Zodra zij het hier niet mee eens zijn, loop dan weg. De verkopers zullen u dan meestal terugroepen en het product dan meegeven voor jouw prijs (als dit een eerlijk bedrag is).

 

Waar u ook voor moet uitkijken zijn de straatverkopers. Zij zullen een prijs van 15 duizend dong aanbieden en zodra zij het product dan verkocht hebben, doen zij alsof de afspraak 50 duizend dong was. Hier komt u dan niet meer onderuit. Probeer altijd van tevoren een duidelijke afspraak te maken dat het ook echt 15 duizend is, door bijvoorbeeld het geld te laten zien.

 

Shoppen Vietnam

February 19, 2019
« back

Vraag nu een online visum aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Vietnamese visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy