« Terug

China Nieuwjaar: Ambassade gesloten van 4 tot en met 10 februari 2019

Het is bijna zover, het Chinese nieuwjaar is in 2019 op 5 februari. Dit is het jaar van het zwijn, in het Chinees Huangdi 4716. Een belangrijk gegeven voor iedereen die in deze periode naar China gaat of van plan is om in deze periode een visum aanvraag voor China te doen. 

 

Chinees nieuwjaar 2019 

 

Het Chinees nieuwjaar is ook wel bekend als het ‘Lentefestival’ (Ch’un-chieh) of ‘Lentefeest’ en is de belangrijkste feestdag in China. Chinees nieuwjaar (Xin Nian) wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Het Chinese jaar begint op de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december. Dit kan niet voor 21 januari en na 20 februari gebeuren. Dit jaar begint het Chinese nieuwjaar op 5 februari en het Lentefestival duurt tot en met 10 februari. Dit feest wordt vrijwel door geheel Azië gevierd, ook in Vietnam. Tijdens het Lentefestival is het gebruikelijk dat men schulden (af)betaald, nieuwe kleren koopt en het huis schoonmaakt. Ook is het gewoonlijk dat er gezamenlijk gegeten wordt van een groot familiemaal en dat de goden geëerd worden. Men geeft tijdens deze feestdagen elkaar cadeaus verpakt in rood papier en in rood papier verpakt vuurwerk wordt afgestoken. De feesten kunnen ook drie of zelfs vijf dagen lang zijn. De 3efeestdag is tevens de verjaardag van Che Gong, een godheid van de traditionele Chinese godsdienst. 

 

Reizen in China tijdens het Chinees nieuwjaar

 

Het Chinese nieuwjaar is ook de tijd wanneer de grootste menselijke migratie plaatsvindt, Chinezen over de hele wereld keren naar huis om familie en vrienden te bezoeken. Ook is het Lentefeest voor veel buitenlanders een populair festival en reizen er in deze periode duizenden mensen naar China af om het Chinese nieuwjaar mee te maken. Reist u tijdens het Chinese nieuwjaar naar China? Houd er dan rekening mee dat het in deze periode extra druk kan zijn. Wanneer u naar China reist heeft u ook een visum nodig om het land te kunnen betreden. De Chinese ambassade is dit jaar gesloten van 4 tot en met 10 februari 2019 vanwege de feestdagen rondom het Chinese nieuwjaar. Houdt er rekening mee dat er in deze periode geen visums voor China worden uitgegeven. U kunt de aanvraag wel indienen, dan bereiden wij alles voor, zodat uw visum alsnog kort na nieuwjaar verzonden kan worden. 

 

Van plan om naar China te gaan? Wij zien uw visa aanvraag voor China graag verschijnen. Mocht u vragen hebben of tegen problemen aanlopen tijdens de procedure dan kunt u ons altijd contacteren. In het weekend of buiten kantooruren mag u onze voicemail inspreken of ons mailen. Wij bellen u dan snel terug. 

 

Chinese new year

January 28, 2019
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: schema

Filename: views/footer_view.php

Line Number: 146