« Terug

De Verboden Stad

De bekendste highlight in het centrum van Beijing is toch wel de Verboden Stad. In de volksmond wordt de Verboden Stad veel Gugong genoemd, dat betekent: keizerlijk paleis.  Volgens Chinezen is Gugong, of de Verboden Stad (in het Engels: Forbidden City), de belangrijkste bezienswaardigheid van de Chinese hoofdstad Beijing (ook wel Peking genoemd). In dit artikel vertellen we u alles over deze indrukwekkende toeristische attractie, de geschiedenis van de Verboden Stad, de ligging, een plattegrond en nog veel meer. Leest u dus snel verder voor meer informatie over deze bijzondere trekpleister! 
 

Uitzicht op het gebouw van de verboden stad

 

 

Geschiedenis 


De Verboden Stad bestaat uit een enorm paleis met goudkleurige daken. Vanuit dit paleis regeerden keizers eeuwenlang het Chinese rijk ten tijde van de Ming- en de Qing-dynastie. De keizers regeerden het rijk oorspronkelijk vanuit de stad Nanjing (de oude hoofdstad), maar ze wilden terug naar het noorden en bouwden daarom het complex in de hoofdstad Beipung, de stad die we nu Beijing noemen. De bouw van de Verboden Stad werd voltooid onder de Yongle-keizer. Dit was in 1422. Jarenlang mochten er geen ‘normale’ burgers in de Verboden Stad komen. Alleen de keizer, zijn familie en zijn dienaren hadden toegang tot de stad. De verboden stad is een enorm bouwwerk. Het paleis heeft maar liefst 9999 vertrekken en is maar liefst 750 bij 960 meter groot. Rondom het complex liggen zeer brede grachten en een muur van maar liefst tien meter hoog om vijanden van buitenaf te beschermen. Tijdens de Ming- en de Qing-dynastie hebben er 24 achtereenvolgende keizers in de Verboen Stad gewoond. De laatste keizer die er woonde was keizer Puyi. Hij heeft in het paleis gewoond tot 12 februari 1912. Tot 1924 verbleef hij als gevangene in de Verboden Stad en uiteindelijk werd hij opgepakt door het Rode Leger. In 1967 stier deze keizer in armoede. 

 

Gouden dakan van de verboden stad

 

 

Plattegrond


De Verboden Stad bestaat uit verschillende onderdelen. De volgende punten (die u terug kunt vinden op de bijgevoegde plattegrond), zijn absoluut de moeite van het bezoeken waard:


Three Great Halls 


De Three Great Halls vindt u in het hart van de Verboden Stad. In deze hallen vindt u weer kleinere hallen, gevuld met herinneringen aan de keizers die in de Verboden Stad hebben gewoond. 

 

De drie muren van de verboden stad

 

 

Lesser Central Halls 

 

Ook deze hallen zijn zeker de moeite van het bezoeken waard, al doet de naam minder vermoeden. In de Lesser Central Halls vindt u de Palace of Heavenly Purity, de Hall of Union en de Palace of Earthly Tranquility, waar de officieren vroeger verwelkomt werden. 

 

Binnenkant van de verboden stad

 

 

Hoe kom je er en locatie


De Verboden Stad of Gugong (keizerlijk paleis) kunt u vinden in de hoofdstad van China: Beijing (of Peking) en is heel goed te bereiken. U kunt er naar toe lopen (afhankelijk van waar u verblijft), maar u kunt ook met de metro reizen. Dit is een heel eenvoudige manier om de Verboden Stad te bereiken. 

In de buurt van de verboden stad liggen ook andere toeristische trekpleisters: het Plein van de Hemelse Vrede, de Tempel van de Hemel en andere bezienswaardigheden in Beijing vindt u op loopafstand van de Verboden Stad. 

 

 

Beste reistijd


Het is altijd handig om, wanneer u uw reis boekt, rekening te houden met de beste reistijd voor dat specifieke land. Voor Beijing geldt dat er in de zomer extreem veel neerslag valt, maar dat het ook erg warm is. Het is daarom het beste om in het voor- of najaar naar Beijing te reizen om de Verboden Stad te bezoeken. Hoewel de beste reistijd zeker ook iets met het klimaat te maken heeft, heeft de beste reistijd voor de Verboden Stad toch het meeste te maken met de bezoekersdrukte.   De bezoekersdrukte is op een piek in april tot en met oktober. In de wintermaanden is het minder druk en kunt u dus rustiger door de Verboden Stad heen lopen. Bovendien is het ’s morgens vroeg het meest rustig in de Verboden Stad. 

 

 

Op reis naar de Verboden Stad


Gaat u op reis naar China? Dat is fantastisch! Tijdens uw tripje aan Beijing mag een bezoek aan de Verboden Stad niet ontbreken. Zorg eerst dat u goed voorbereid op reis gaat. Vraag een visum aan voor China, haal de nodige inentingen, boek uw vlucht en vind een leuk hotel. Vervolgens kunt u het prachtige Beijing, en natuurlijk het indrukwekkende Gugong, de Verboden Stad, ontdekken. Een reis om nooit meer te vergeten! 

November 06, 2018
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy