« Terug

Grand Prix van China 2019 in Shanghai – Geweldig!

Formule 1

Het aftellen is begonnen, het Grand Prix seizoen van de Formule 1 gaat op 17 maart 2019 van start. Voor de Belgische autosport liefhebbers is het nog lang wachten tot ze de coureurs live in actie kunnen zien tijdens de Formule 1 Spa Fancorchamps Grand Prix van België. Deze wordt gereden in het weekend van 30 augustus tot en met 1 september. Een prachtige race waar wij in België dan ook met smart naar uitzien. Toch is het nog lang wachten en daarom kiezen de echte liefhebbers ervoor om ook in het buitenland naar races te gaan. 

 

Een van die races, die enorm in populariteit toeneemt, is de Grand Prix van China. Deze wordt in 2019 gereden op zondag 14 april. Ook dit jaar is er weer een grote groep Belgen die het vliegtuig pakt naar het ‘verre oosten’ om dit snelheidsspektakel bij te wonen. Hoewel er ook veel Belgen zijn die afhaken omdat er wordt gedacht dat het verkrijgen van een visum voor China ingewikkeld is blijkt dit in de praktijk zeker niet het geval. Laat u dus niet weerhouden door de visa procedure. In dit artikel bespreken we alle feiten over de derde ronde van het Wereldkampioenschap F1 in China en hoe u eenvoudig een visum voor de GP van China kunt verkrijgen. 

 

 

De Grand Prix Formule 1 van China in Shanghai bezoeken – Een aanrader!  

 

Alweer 15 jaar wordt de ronde van China gereden op het Shanghai International Circuit. We kunnen wel stellen dat deze ronde, welke in 2004 voor het eerst gereden werd, onderhand een vaste waarde is in het kampioenschap. De GP gaat aanstaande 17 maart 2019 van start en duurt tot en met 1 december 2019. China is de derde ronde van in totaal 21 wedstrijden om het wereldkampioenschap. Al deze 21 races worden ergens ter wereld gereden. In China is de Grand Prix F1 op zondag 14 april 2019 op het Shanghai International Circuit. Hoewel de naam van het parcours doet vermoeden dat het in Shanghai is, blijkt het toch nog een flink stuk rijden te zijn. Houdt hier rekening mee bij het boeken van uw hotel of appartement. 

 

Het spectaculaire Shanghai International Circuit

 

Het Shanghai International Circuit is een uitdagend circuit voor alle coureurs en hun racewagens. Dit circuit vraagt veel van de coureurs stuurkunsten en het vermogen van de wagen. Er zijn twee lange stukken waar de wagens met veel vermogen flink kunnen in- of uitlopen op de concurrentie. De hogesnelheidsbochten vragen de perfecte lijn en stuurtechnieken en de langzame knikken een haarscherpe rem- en stuurtechniek combinatie. 

 

Vooral het stuk tussen de dertiende en veertiende bocht is interessant. Dat is het langste rechte stuk waar gigantische snelheden worden behaald en de wagens met veel vermogen voordeel kunnen behalen. U hoort het al, dit is een spectaculaire ronde van het Formule 1 wereldkampioenschap. De coureurs weten dat er geen ruimte is voor fouten of slordigheden. Hier wordt het fundament van het klassement gelegd. 

 

 

Agenda en tijdschema van de Grand Prix van China 2019

 

De Formule 1 van China zal vindt dit jaar plaats in het weekend van 12 tot en met 14 april 2019. 

 

De volgende dag, op zaterdag 13 april 2019 is eerst een vrije training en daarna de kwalificatie. Zondag 14 april 2019 is het moment van de waarheid en wordt de race gereden. 

 

 

Vrijdag 12 april 2019 vrije trainingen

Op vrijdag 12 april vinden de eerste twee vrije trainingen plaats waarin de coureurs het circuit kunnen verkennen. De eerste vrijetraining is tussen 04:00 uur en 05:30 uur Belgische tijd en de tweede training is tussen 08:00 uur en 09:30 uur Belgische tijd.

 

Zaterdag 13 april 2019 vrijetraining & kwalificatie

Op zaterdag 13 april 2019 is eerst tijd voor een vrije training waarbij de coureurs het circuit en hun bolide nog een keer kunnen aftasten en verkennen. Daarna volgt een pauze en de kwalificatie. De derde training is op zaterdag van 05:00 tot en met 06:00. Daarna hebben is er een kleine pauze van twee uur en vindt de kwalificatie van 08:00 uur tot en met 09:00 uur Belgische tijd plaats. Hier worden de startposities bepaald en zal elke coureur proberen een goede rondetijd neer te zetten om zo ver mogelijk naar voren in het veld te mogen starten. 

 

Zondag 14 april 2019 RACEDAY

Zondag 14 april om 08:10 Belgische tijd is het RACEDAY! Dan start de derde ronde van het wereldkampioenschap F1, welke tot c.a. 10:10 uur duurt. Wie zal er dit jaar winnen? En hoe ziet het klassement er na China uit? Zondag 14 april zullen we het weten! Bent u er live bij? 

 

 

Naar F1 van China? Dat kan!

 

Wees niet bang voor de visum procedure. Wij hogen geregeld dat men bang is dat het veel werk is en het visa voor China mogelijk niet wordt goedgekeurd. Wij kunnen u vertellen dat u hiervoor niet bang hoeft te zijn. Bij ons kunt u op een hele eenvoudige manier, volledig online uw visum voor de Grand Prix van China aanvragen. Laat deze unieke kans niet aan u voorbij gaan, de Grand Prix van China is een unieke ervaring die u voor het leven bij zal blijven. Kaarten voor de race zijn beschikbaar vanaf ongeveer 77 euro. Hotels, overnachtingen en vliegtickets zijn, zeker wanneer u vroegtijdig boekt niet overdreven duur. U kunt gerust alles zelf boeken en regelen of ervoor kiezen een georganiseerde reis te boeken met mede F1 fans. Dit is over het algemeen wel wat duurder, maar geeft een hele gave ervaring. 

 

Was u al overtuigd? Heeft u alles al geboekt en alleen het visa voor China nog nodig? Dan hoeft u niet naar de ambassade. Vraag uw visum voor China direct aan via onze website. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder. 

March 06, 2019
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy