U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel ESTA voor de VS aanvragen. De kosten bedragen € 39,95,- en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart.

 

Belangrijk overzicht van de officiële feestdagen Amerika

Skyline Seatle

 

Gaat u of wilt u naar Amerika? Dan moet u rekening houden met wat feestdagen, aangezien op deze dagen soms bijna alles gesloten is. In dit artikel krijgt u een overzicht van alle feestdagen en alle bijbehorende informatie, zodat u goed voorbereid naar Amerika kan! We gaan van start bij de eerste feestdag van het kalenderjaar, passeren alle belangrijke feestdagen en sluiten af met de kerstdagen. 

 

 

New year USANieuwjaarsdag 

 

De eerste minuut van nieuwjaarsdag wordt er veel vuurwerk afgestoken, er zijn feestjes en er zijn speciale evenementen die vaak ook uitgezonden worden op tv. Er is dus genoeg te doen op nieuwsjaardag in Amerika!

 

Op nieuwjaarsdag hoeft er bijna niemand te werken, hierdoor is dan ook bijna alles gesloten. Deze dag wordt ook gebruikt om bij te komen van alle feestjes van de nacht ervoor.

 

Ook worden er goede voornemens bedacht, zoals afvallen, meer sporten en stoppen met alcohol drinken of roken. Dit is omdat ze het gevoel hebben opnieuw te kunnen beginnen. Het nieuwe jaar is dus een nieuwe frisse start voor de meeste mensen, eigenlijk niet heel anders dan bij ons in België. 

 

 

Verjaardag Martin Luther King Jr.

 

Deze dag wordt gezien als een dag om de gelijke rechten voor alle Amerikanen te promoten, ondanks hun huidskleur of afkomst. Sommige onderwijsinstellingen leren hun leerlingen alles over het werk van Martin Luther King en het probleem van rassenscheiding en racisme.

 

Het heeft 32 jaar geduurd om Martin Luther King Jr’s verjaardag een officiële feestdag te maken, dit gebeurde in 1983. Hij is geboren op 15 januari 1929 in Atlanta, maar zijn verjaardag wordt op elke derde maandag van januari gevierd. De meeste bedrijven en scholen zijn ook gesloten op deze dag.

 

 

Presidents’ day

 

Op presidents’ day wordt het leven en het werk van de eerste president van Amerika, George Washington, geëerd. Alles is gewoon open op deze dag, er zijn ook winkels die dan sales houden. Officieel is de verjaardag van George Washington op 22 februari maar presidents’ day wordt elke derde maandag van februari gevierd.

 

 

Herdenkingsdag

 

Herdenkingsdag is elke laatste maandag van mei. Veel mensen gaan op deze dag naar begraafplaatsen en herdenkingen om die wie zijn omgekomen in militaire service te herdenken. Heel veel vrijwilligers plaatsen een Amerikaanse vlag in elk graf op nationale ceremonies. 

 

Op herdenkingsdag houden mensen picknicks, sportevenementen en familiebijeenkomsten. Deze dag wordt traditioneel gezien als de start van het zomerseizoen. 

 

Ook is het acceptabel om witte kleren te dragen, in het bijzonder witte schoenen van herdenkingsdag tot de dag van de arbeid; alhoewel de mensen die zich aan deze regel houden, steeds meer afneemt. De meesten dragen het hele jaar door witte kleding. 

 

De meeste bedrijven en scholen zijn gesloten op deze dag, dit weekend wordt gezien als een korte vakantie om vrienden en familie te bezoeken. Dit kan wat vertragingen veroorzaken op de vliegvelden en snelwegen.

 

 

State of liberty   Onafhankelijkheidsdag

 

   Onafhankelijkheidsdag valt op 4 juli. Deze dag wordt met familie gevierd, er worden picknicks en barbecues gehouden. Dit is een traditie om dankbaarheid te tonen aan de politieke vrijheid. Er zijn op deze dag ook activiteiten zoals watermeloen of hotdog eetwedstrijden en sportevenementen. Een erg gezellige dag met veel te doen dus!

 

   Veel mensen hangen ook de Amerikaanse vlag uit het raam van hun huis of gebouw. Ook wordt er op deze dag vuurwerk afgestoken, de mooiste worden uitgezonden op tv. 

 

   De scholen zijn gesloten op deze dag, sommige bedrijven zijn ook gesloten maar de meesten zijn wel open. 

 

 

Dag van de arbeid

 

De dag van de arbeid valt op de eerste maandag van september. Deze dag wordt gezien als de laatste kans om er even tussenuit te gaan voordat de zomer voorbij is, voor de studenten is het de laatste kans om feestjes te organiseren voordat school weer begint. 

 

In sommige buurten zijn er buurtfeestjes waar er vuurwerk wordt afgestoken, barbecues en picknicks worden gehouden. Dit zijn meestal wel kleine feestjes. Ook het rugby seizoen begint weer.

 

Bijna alle bedrijven en scholen zijn ook gesloten op deze dag. Zorg er dus voor dat u alle boodschappen en dergelijke vooraf hebt aangeschaft.

 

 

Columbus dag

 

Christopher Columbus staat bekend om de man die ‘’de nieuwe wereld’’ heeft ontdekt. Hij zou de eerste persoon zijn die van Europa naar Amerika is gevaren. Dit wordt op deze dag gevierd!

 

Columbus dag valt op de tweede maandag in oktober. Het is een officiële feestdag in de meeste delen van Amerika, maar het is in sommige delen geen vrije dag. Wilt u meer informatie over de staten waar alles is gesloten op deze dag?  Dan kunt u dit opzoeken op google! Er is veel over te vinden. 

 

Veteranen dag 

 

Veteranen dag valt op 11 november, dit is het jubileum van de wapenstilstand die de oorlog heeft beëindigd in 1918. 

 

Deze dag is er om de militairen te bedanken en eren die voor Amerika hebben gevochten. Om 11:00 is er een stilte van 2 minuten. 

 

Sommige scholen zijn gesloten op deze dag, terwijl andere scholen er juist voor kiezen om open te blijven en de dag te vullen met speciale activiteiten. Het is niet verplicht voor bedrijven om te sluiten op deze dag.

 

 

Thanksgiving

 

Thanksgiving wordt altijd gevierd op de vierde donderdag van november. Dit is een dag in Amerika om dankbaar te zijn voor alles wat ze hebben. Familie en vrienden vieren dit samen met een diner. Het is een traditie om geroosterde kalkoen, aardappelen, cranberry saus en pompoentaart te maken hiervoor. 

 

Ook wordt deze feestdag gezien als de opening voor het kerstseizoen! De kerstboom mag opgezet worden en het kerstshoppen begint weer. 

 

Alles is gesloten op deze dag, het is echt bedoeld om tijd te maken voor vrienden en familie. 

 

 

KerstmisChristmas USA

 

Kerst is geen vreemde kerstdag voor ons natuurlijk, bijna heel de wereld kent kerst wel. De meesten vieren dit met vrienden en familie, ze versieren hun huizen en zetten een kerstboom op. 

 

Ook is het, net al met thanksgiving, met kerst gebruikelijk om een kalkoen te bereiden en heel veel andere feestelijke hapjes. Het is dus een feestdag waar weer lekker veel wordt gegeten!

 

Alles is gesloten met kerst, dus ook het openbaar vervoer rijdt niet zoals altijd. Het is dus niet aan te raden om te reizen op deze dag in Amerika. 

 

Slotwoord met betrekking tot de feestdagen in de USA

 

Amerikanen zijn verzot op feestdagen en tradities. Tijdens tal van deze feestdagen zijn winkels en faciliteiten gesloten. Dit heeft voornamelijk impact op reizigers die in Amerika zijn tijdens deze dagen. Voor sommige is dit een enorm leuke aanvulling op de vakantie, maar voor andere vormen de feestdagen soms een kleine belemmering in hun reisschema. Gelukkig werkt evisumservice wel door tijdens de feestdagen. Omdat de ESTA visum procedure digitaal is worden de meeste visums voor Amerika gewoon automatisch uitgegeven tijdens de feestdagen. Alleen in bijzondere gevallen kan de aanvraag wat vertraging oplopen, maar dat hebben wij nog niet meegemaakt. Regel uw ESTA (Electronic System for Travel Organization) voor de USA daarom gerust tijdens de feestdagen. 

February 05, 2019
« back

Vraag nu online uw ESTA voor de VS aan. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële ESTA visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy