U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel ESTA voor de VS aanvragen. De kosten bedragen € 29,95,- en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart.

 

Dingen die u niet mag meenemen op uw vlucht naar Amerika

Reist u binnenkort af naar Amerika? Als u Amerika wilt betreden, moet u eerst langs een strenge douanecontrole. Om problemen bij het boarden en/of aankomen te voorkomen is het raadzaam uit te zoeken wat u wel of niet mag meenemen naar Amerika. In het onderstaande stuk kunt u precies terugvinden wat u wel of niet mee mag nemen in uw hand- en ruimbagage. Zo weet u zeker dat u geen regels overtreedt.

 

 

Belangrijke informatie voor vliegen naar de USA

 

Per juli 2014 is het verplicht om bij uw desbetreffende luchthaven aan te tonen dat uw elektronica opstart en functioneert. Dit is bedoeld om te voorkomen dat terroristen een bom in bijvoorbeeld een mobiele telefoon kunnen vervoeren. Zorg er dus voor dat alle elektronica die u meeneemt in de handbagage aan staat of snel kan opstarten, zodat de douane dit gemakkelijk en snel kan controleren. In het vliegtuig zal u gevraagd worden een formulier in te vullen, zorg ervoor dat u een pen bij de hand heeft, want deze worden niet uitgereikt. Een ander formulier welke u mogelijk nog moet invullen is het douane-aangifteformulier, ofwel de Customs Declaration. Dit formulier is ervoor als u goederen invoert voor vrienden of familie. Tot slot, niet geheel onbelangrijk, voor het betreden van de VS moet u een visum/ESTA hebben aangevraagd. Zonder een geldig visum kunt u absoluut niet boarden / reizen.

 

 

Wat mag mee in uw handbagage naar Amerika?

 

Voor elke luchtmaatschappij gelden andere regels, bij de meeste mag u 1 stuk handbagage meenemen met de afmetingen (50cm+40cm+25cm). U mag meestal ook los een camera, handtasje, iets te lezen of baby benodigdheden meenemen.  

 

Wat mag ik wel meenemen in mijn handbagage?

 

•   Vloeistoffen en gel van maximaal 100 ml verpakkingsgrootte.

•   Medicijnen + met doktersverklaring voor gebruik van deze medicijnen.

•   Aankopen van het vliegveld.

•   Nagelschaar (vanaf het scharnier niet langer dan 6cm.)

•   Babyvoeding.

•   Lithiumbatterijen (alleen in de handbagage.)

•   Elektronische sigaretten (alleen in de handbagage.)

•   As van een overledenen (de as moet worden vervoerd in een niet metalen urn, de as moet in de handbagage worden vervoerd, er moet een internationale overlijdensakte en crematie certificaat overlegd zijn).

 

Wat mag ik niet meenemen in mijn handbagage?

 

•   Spuitbussen/ deo bussen

•   Geen producten van dierlijke oorsprong (uitzondering babyvoeding en dieetvoeding)

•   Vuur en schietwapens

•   Puntige/scherpe wapens/voorwerpen

•   Stompe voorwerpen

•   Explosieve en ontvlambare stoffen

•   Chemische en toxische stoffen

 

Wat mag er in uw ruimbagage? 

 

De voorschriften voor ruimbagage verschillen per luchtvaartmaatschappij. Meestal mag u standaard 20 kg aan bagage meenemen, natuurlijk kunt u kilo’s bijkopen. Voor speciale voorwerpen zoals rolstoelen en fietsen kunt u ook extra ruimbagage aanvragen. Maar wat is allemaal toegestaan?

 

Wat mag ik wel meenemen in mijn ruimbagage?

 

•   Voedsel en agrarische producten

•   Alcoholische dranken (hiervoor moet u minimaal 21 jaar oud zijn en het mag niet meer dan 1 liter betreffen.

•   Tabakwaren (100 sigaren of 200 sigaren)

•   Bollen/bloembollen (Alleen met officiële sticker)

•   Geld (geen limiet)

 

Wat mag ik niet meenemen in mijn ruimbagage?

 

•   Verboden voedingsmiddelen (vlees/vleesproducten, vers fruit en groente, absint, snoep gevuld met alcohol.)

•   Wapens en munitie

•   Ivoren ornamenten

•   Zeehondenbont

•   Exotische dieren

•   Veren

 

Voorschriften en uitzonderingen voor bijzondere bagage

 

De voorschriften voor de bijzonder bagage verschillen per luchtvaartmaatschappij. Het is daarom verstandig om u hierover bij uw desbetreffende luchtvaartmaatschappij te laten informeren. Wel is het overal belangrijk dat u het van tevoren reserveert voor uw bijzindere bagage, aangezien er een beperkte ruimte aan boord kan zijn. Dit dient u in ieder geval uiterlijk 48 uur voor vertrek te organiseren, zorg er wel voor dat uw reservering wordt bevestigd voor vertrek, zodat u zeker weet dat uw bijzondere bagage mee kan.

 

 Hoe neem ik mijn ski’s en snowboards mee op reis?

 

Een (water)ski- of snowboarduitrusting mag mee wanneer het bestaat uit:

 

 • Een paar (water)ski’s, een paar skistokken en een paar skischoenen

 • Een board in een tas (de lengtes kunnen verschillen) en een paar snowboardschoenen

 

In de meeste gevallen kunt u de uitrustingen meenemen in plaats van een koffer of in plaats van een vooraf gereserveerde extra koffer.

 

Een lawinerugzak mag u meenemen in plaats van een stuk hand- of (extra geserveerde) ruimbagage, of verpakt in uw hand- of ruimbagage. Het is wel belangrijk dat u het vervoer wel altijd telefonisch reserveert. Op vluchten naar, vanuit en via Amerika zijn lawinerugzakken met een activatietrigger niet toegestaan. Dit geldt zowel voor hand- als ruimbagage. 

 

Hoe neem ik mijn golf spullen mee naar de USA?

 

Een golfuitrusting mag bestaan uit een golftas met clubs, golfballen en een paar golfschoenen.

 

Het is mogelijk om een golfuitrusting mee te nemen in plaats van een koffer of in plaats van een vooraf gereserveerde extra koffer. Het is wel belangrijk dat u dit aangeeft, zodat u er zeker van bent dat uw uitrusting mee kan.

 

Hoe neem ik fietsen en tandems mee?

 

U kunt uw (vouw-) fiets of tandem (niet elektrisch) meenemen in een daarvoor geschikte verpakking of doos.

 

 • Het stuur moet in de lengterichting van het frame worden gedraaid, alle uitstekende onderdelen als de pedalen moeten worden verwijderd en de bandenspanning moet worden verlaagd.

 • Op sommige airports zijn dozen verkrijgbaar, maar informeer daar eerst goed naar

 

Hoe neem ik mijn muziekinstrumenten mee?

 

Instrumenten kunt u meenemen op drie verschillende manieren:

 

1.     U kunt uw instrument mee nemen in plaats van een koffer of in plaats van een extra koffer. Het instrument moet in een verharde koffer worden opgeborgen. Zorg er wel voor dat het instrument goed verpakt is, aangezien sommige maatschappijen zich niet aansprakelijk stellen.

2.     Ook kunt u uw instrument mee nemen als handbagage. In plaats van het normale toegestane stuk handbagage kunt u een muziekinstrument, zoals een viool of een kleiner instrument met u meenemen. Wel moet het instrument in het bagagevak boven uw hoofd passen.

3.     Als uw instrument niet in de bagagevakken boven uw hoofd past, is het ook mogelijk om het mee te nemen op een stoel in de cabine. In dit geval moet dit vooraf reserveren.

 

Kan ik mijn trouwjurk meenemen op reis?

 

Uw trouwjurk kunt u meenemen in de cabine in plaats van handbagage. Wel moet deze verpakt zijn in een kledinghoed. Voor deze afmetingen is het verstandig om bij uw maatschappij na te vragen.

 

Ook is het mogelijk om uw trouwjurk mee te nemen in plaats van een koffer of in plaats van een vooraf gereserveerde extra koffer. In dit geval hoeft u het niet vooraf te reserveren.

 

 

Hoe neem ik mijn surfuitrusting mee?

 

 • Een surfuitrusting mag bestaan uit alle soorten surfplanken en moet verpakt zijn in een hiervoor geschikte surf tas.

 • Een windsurfuitrusting mag bestaan uit een plank, mast, zeil en giek. Ook moet het allemaal bij elkaar verpakt zijn en bij voorkeur in een zogenaamde ‘quiver bag’.

 • Een kitesurfuitrusting mag bestaan uit een plank en een kite bag. Ook moet het verpakt zijn als een geheel en bij voorkeur in een kitebag.

 

Op het moment dat i naar Canada, Mexico of naar de Verenigde Staten reist is het in de meeste gevallen verplicht om uw surfuitrusting te reserveren.

 

Hoe neem ik mijn duikuitrusting mee?

 

Uw duikuitrusting mag bestaan uit een wetsuit, vest, sokken, masker, schoenen, zwemvliezen, mes en regulator.  De duiklampen kunt u alleen meenemen als handbagage, wanneer de gloeilampen en batterijen verwijderd zijn.

 

De persluchttanks moeten altijd leeg zijn en her ventiel moet openstaan of verwijderd zijn. Het meenemen van een persluchttank moet u altijd reserveren.

 

Uw duikuitrusting kunt u meenemen in plaats van een koffer of in plaats van een vooraf gereserveerde extra koffer. Wel moet u het meenemen van uw duikuitrusting vooraf reserveren.

 

Hoe neem ik mijn vistuitrusting mee?

 

Uw uitrusting mag bestaan uit hengels, een molen, een landingsnet, een paar kaplaarzen en een viskist.  Wel moet uw visuitrusting als een geheel in een bagagestuk worden verpakt.

 

Mag ik wapens meenemen op reis voor de schiet- en jachtsport?

 

Het meenemen van wapens als handbagage is alleen toegestaan onder strikte voorwaarden. Ook is het mogelijk om uw wapen mee te nemen in een koffer. Wel moet u dit altijd vooraf reserveren.

 

Naast een wapenkoffer of etui mag u maximaal 5 kg munitie voor sport- en jachtdoeleinden, een schietmat, kleine gereedschappen en een gehoorbeschermer meenemen.

 

Voordat u uw wapen meeneemt zijn dit de volgende punten waar u op moet letten:

 

 • Dat u altijd in het bezit bent van alle vereiste vergunningen.

 • Bij het inchecken moet u altijd kunnen aangeven dat uw wapen ongeladen is en dat de munitie apart is verpakt.

 • Geweren moeten gescheiden van de munitie worden vervoerd.

 • Het wapen moet veilig zijn verpakt

 • Het vervoeren van munitie met explosieve of ontvlambare projectielen is niet toegestaan

 • Het moet bestemd zijn voor de schietsport

 

 

Overige bijzondere bagage

 

Stond uw bijzondere bagage hier niet bij? Informeer dan verder bij uw vliegtuigmaatschappij. Want in de meeste gevallen is het alsnog mogelijk om andere soorten sportuitrustingen en voorwerpen mee te nemen in plaats van een koffer of een vooraf gereserveerde extra koffer. 

  

May 08, 2017
« back

Vraag nu online uw ESTA voor de VS aan. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële ESTA visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy