U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel ESTA voor de VS aanvragen. De kosten bedragen € 39,95,- en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart.

 

ESTA afgewezen? Vervolgstappen voor reizen naar de USA

Belgen met een geldige internationale reispas mogen op een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) naar de USA reizen. Het ESTA is een laagdrempelig visum voor reizen naar Amerika. Toch kan het gebeuren dat uw ESTA wordt afgewezen. US Customs & Border Protection ziet dan reden om u niet te laten reizen via het ‘Visa Waiver Program’. Er zijn veel mogelijke redenen waarvoor u geweigerd kunt worden en vaak geven ze dit niet heel specifiek aan, maar de afwijzing betekent niet dat het onmogelijk voor u is om naar de VS af te reizen. In dit artikel zullen wij u uitleggen wat u wel en zeker niet moet doen om toch in de USA te kunnen geraken. 

 

ESTA nooit meer mogelijk – Vraag deze NIET nogmaals aan

Als eerste moet u weten dat het niet mogelijk is om opnieuw de ESTA aan te vragen. Zodra een ESTA aanvraag is afgekeurd, is het nooit meer mogelijk om een ESTA aan te vragen. U staat dan in een database bij US Customs en elke nieuwe aanvraag zal afgekeurd worden. Het heeft dus geen zin om het opnieuw te proberen en het kost u alleen maar geld. 

 

Hoe krijg ik toch nog een visum voor de Verenigde Staten?

Een ESTA is niet het enige visum dat bestaat voor de USA. Een ESTA is vooral gecreëerd zodat de ambassades ontlast worden. Alle uitzonderingsgevallen, zoals in het geval van een afgekeurde ESTA, kunnen alsnog langs de ambassade om toch nog een visum te krijgen.  Dit zijn de te volgen stappen:

 

1.     Vul de ‘Non immigrant Visa Application (DS-160) form’ in, ofwel het DS-160 formulier. Deze vindt u via de volgende link: https://ceac.state.gov/genniv/

Selecteer vanuit welk land u de aanvraag doet en houdt er rekening mee dat u ook fysiek naar deze ambassade zal moeten gaan. Vul vervolgens de code in en klik op ‘start an application’. Vervolgens moet u de vragenlijst invullen die u krijgt. Aan het eind krijgt u een code op de bevestigingspagina, deze is belangrijk, dus bewaar die goed!

2.     Betaal het visum: U dient vervolgens te betalen voor het visum en het aanvraagproces. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende dingen, zoals bijvoorbeeld uw nationaliteit. Houdt rekening met kosten tussen de $160 en $250 dollar. 

3.     Plan uw interview bij de ambassade: U dient zo snel mogelijk een afspraak te maken bij de ambassade. Het handigste is om dit bij de ambassade te doen die u ook heeft ingevuld bij het DS-160 formulier, maar als daar lange wachttijden zijn, kunt u ook proberen om een afspraak te maken bij een andere ambassade, bijvoorbeeld die van Den Haag. Houdt er rekening mee dat het best zo kan zijn dat u weken of zelfs maanden moet wachten op uw afspraak. Wees er dus vroeg bij.

4.     Ga naar uw afspraak bij de ambassade: Wees op tijd aanwezig bij uw afspraak, aangezien de beveiligingsregels bij de Amerikaanse ambassades vrij streng zijn. Het interview kan kort zijn, maar kan soms ook lang duren. Dit heeft te maken met het type aanvraag en uw persoonlijke gegevens. Ook is het van cruciaal belang dat u de volgende documenten minimaal meeneemt (er kunnen ook om extra documenten gevraagd worden):

-       Een geldig paspoort

-       DS-160 formulier met de bevestigingspagina en code

-       Een pasfoto

-       Bevestigingsbrief van uw afspraak

-       Betalingsbevestiging van de visumaanvraag

 

Extra documenten zijn altijd handig om mee te nemen, zodat u uw zaak makkelijker maakt voor de immigration officers. Denk aan bijvoorbeeld:

-       Vliegtickets (vooral uw retourticket)

-       Hotelbevestigingen 

-       Financiële middelen 

-       Salarisstrook van uw huidige werkgever

-       Uw arbeidscontract 

-       Bewijs van goed gedrag van uw gemeente

April 17, 2023
« back

Vraag nu online uw ESTA voor de VS aan. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële ESTA visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy